jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Nadívané hovězí hrudí

Nadívané hovězí hrudí
nahoru
Nadívané hovězí hrudí Nadívané hovězí hrudí Nadívané hovězí hrudí Nadívané hovězí hrudí Nadívané hovězí hrudí Nadívané hovězí hrudí Nadívané hovězí hrudí
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovězí maso
Počet porcí Počet porcí: 4

Suroviny:

500 g hovězího hrudí vcelku
4 plátky toustového chleba
1 vejce
4 lžíce mléka
4 lžíce másla
8 plátků sušené šunky
1 cibule
muškátový květ
pepř
čerstvá petrželka
2 lžíce hladké mouky
sůl
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

Pečivo nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Oddělíme bílek a žloutek a bílek vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutek utřeme s polovinou másla, špetkou muškátového květu a pepřem. Přidáme sůl, sníh a nasekanou petrželku. Dobře promícháme s pokrájenou sušenou šunkou a vlhkými kostičkami pečiva.
Do masa vyřízneme kapsu (po vláknech) a dáváme pozor, abychom ho neprořízli (viz obr.). Vytřeme ji solí a naplníme nádivkou. Otvor zašijeme a maso na povrchu osolíme.
Zbytkem másla potřeme povrch masa a vytřeme pekáček. Cibuli nakrájíme na cca centimetr silná kolečka a položíme na dno pekáčku. Na cibule položíme maso, trochu podlijeme horkou vodou nebo vývarem a vložíme do trouby, předehřáté na 220°C. Po deseti minutách stáhmeme na 170°C a pečeme 2-3 hodiny, zčásti přikryté pokličkou. Podle potřeby podléváme horkou vodou a maso obracíme.
Upečené maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a udržujeme teplé, třeba v chladnoucí troubě.
Výpek přecedíme a vysmahneme na tuk. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem. Prošleháme, snížíme teplotu na minimum a necháme 20-30 minut lehounce táhnout, až tuk vystoupí na povrch šťávy.
Alobal rozbalíme, maso necháme odpočinout a krájíme na plátky, které přeléváme šťávou z výpeku.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Nadívané hovězí hrudí"

autor: Dana61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.06.2011 16:07:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizo, to je opravdu nádherné a chutné papánísmajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 20.06.2011 08:38:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza: takovou starou poctivou klasiku bych si s chutí dala, krásný recept smajliksmajliksmajlik
moc hezký recept, ukládám smajliksmajlik+

autor: chocolate
vloženo: 20.06.2011 07:31:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Báječná klasika v inovativním podání, já k tomu vidím, stejně jako Maris, brambůrky s máslem a salátsmajlik.

autor: Eliza
vloženo: 19.06.2011 22:24:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc děkuji za reakce.smajlik Je to takovéto jídlo, které je radost vařit a radost jíst - alespoň pro mě, protože se přenesu do časů starých poctivých českých mistrů kuchařů, kdy se nekvaltovalo a na jídlo se dělal základ od časného rána a také bylo znát na chuti...
I když mám málo času, tak jsem ráda, když si občas nějaký vyšetřím a pak opravdu vařím jako moji prarodiče a snažím se trošku přiblížit jejich vyhlášené kuchyni, kterou jsem měla čest ochutnat. Nedaří se mi to vždy.

autor: Merylas
vloženo: 19.06.2011 22:09:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, moc pěkný receptíksmajliksmajlik

autor: HankaPu
vloženo: 19.06.2011 21:54:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, vypadá to moc pěkněsmajlik a máš parádní fotopostupsmajlik je to na velký bodíksmajlik +

autor: Jenda1
vloženo: 19.06.2011 20:55:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, skvělý receptsmajlik, vzpomněl jsem si na maminčino nadívané telecí hrudísmajlik. smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik +10

vloženo: 19.06.2011 18:40:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pěkné Elizo, jako vždy, také jsem dnes nadívala, ale sekanou jinak, smajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 19.06.2011 17:34:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc krásně nafocené chutné jídlosmajlik+6smajlikJak vidím tu prořízlou kapsusmajliku nás by určitě byla i s prstamasmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 19.06.2011 17:21:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elí, tak tohle nadívané hovězí hrudí mi připomnělo dětství, kdy maminka takto dělávala telecí hrudí s ledvinou a strašně nám to chutnalosmajlik Dávám proto 6.bodasmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 19.06.2011 17:15:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Co dodat - snad jen dobrou chuť smajliksmajliksmajlik

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.06.2011 17:10:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlikTak liďičky jdu to vyzkoušet a pak Vám písnu!!!

autor: 1974andrea
vloženo: 19.06.2011 17:06:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dneska zrovna taky nadívala,ale bůček a bez sušené šunky,té by mě tam bylo líto.smajlik

autor: Eliza
vloženo: 19.06.2011 16:49:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuju Vámsmajlik.

autor: ivulinka
vloženo: 19.06.2011 16:25:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, nádherné fotky a oběd musel být pěkně dobrýsmajlik

autor: maris
vloženo: 19.06.2011 15:55:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je takový krásný babičkovský recept, moje babička tak dělala telecí hrudí / na hovězí si nevzpomínám a bez té sušené šunky / a k tomu byly vždy nové brambůrky a hlávkový salát, čerstvý ze zahrady, s kyselou smetanou. Tenkrát ještě smetana zkysla přirozenou cestou a byla to velká dobrota.smajlik Jo,jo - to už je dávno.

autor: spagetka
vloženo: 19.06.2011 15:49:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli - mňam,smajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 19.06.2011 15:43:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veľmi pekné! Aj ten fotopostup! Si šikula!smajlik

autor: Eliza
vloženo: 19.06.2011 15:29:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano, sretti, podávala jsem kuskus, ale původně k pokrmu patří vařené brambory.
Měla jsem tyrolskou sušenou šunku, ale je možné použít pršut, schwarzwaldskou apod.

vloženo: 19.06.2011 15:19:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oceńuji fotopostup, u tebe docela nezvyklýsmajlik Eli, sušená šunka je myšleno-pršut? Krásný recept, super šťáva, mňam.smajlik

autor: srettka
vloženo: 19.06.2011 15:13:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to vypadá dobřesmajlik to je s kuskusem??

autor: Eliza
vloženo: 19.06.2011 15:05:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkujusmajlik, recept je po babičce, byla kuchařka. Nadívala tak i telecí hrudí, jen bez té sušené šunky - tu jsem přidala jako vlastní invenci. Je tam dobrá.smajlik

autor: rebeka
vloženo: 19.06.2011 14:53:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc hezké,Elísmajliksmajlik
hovězí hrudí mám moc ráda,zejména v rajské nemá chybusmajlik
takto upravené vypadá hodně jedle,není to nijak přeplácané ingrediencema(ostatně..jak je u tvých receptů dobrým zvykemsmajliksmajlik)
no,nezbývá,než to šoupnout do oblíbených a vyzkoušet na vlastní jazyksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

telecí hrudí recept nadívané telecí hrudi recept na pečené hrudi nadívané hovězí hrudí hovězí hrudí recepty hovězí hrudí bez kosti recept hovězí hrudí hrudí recept telecí hrudi recepty hovězí hrudí nadívané hrudí recepty telecí hrudí hovezi hrudi nadivane recept na hovězí hrudí recepty z hovězího hrudi hovězí hrudí-recept recepty - telecí hrudí hovězí hrudí hovězí hruď recepty nadívané telecí hrudí recept teleci hrudi nadivane pečené telecí hrudí hrudí recepty pečené hrudí recepty z hovězí hrudí recept teleci hrudi telecí nadívané hrudí telecí hrudí recepty recepty na telecí hrudí recept na telecí hrudí hovězí hruď hrudi pečené hovězí hrudí recepty na hovězí hrudí recepty hovězí hruď bez kosti nadívané telecí hovězí hrudí recept hovězí hrudí pečené recepty hrudi nadivane hovezi hovězí hrudí-recepzy hovězí hrudí bez kosti recepty




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty