Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honzovy buchty v remosce

Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

20. 6. 2011 13:29

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie9 898 kJ / 2 366 kcal
Bílkoviny73,93 g
Tuky74,71 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 344 mg
Sodík 607 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy344,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.

Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.

Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdenka1

11. 8. 2023 16:15

Buchty se mi podařily. Udělala jsem 12 ks menších a pekla v troubě. Děkuji za recept<3:-K

cathleen cathleen

8. 8. 2023 11:01

magdalenka: vidíš, a mně to tehdy ani nenapadlo, že je recept vhodný právě pro lidi, co mléko nebo vejce nemohou! A mám velikou radost, že recept prďolce pomohl :-*

magdalenka magdalenka

8. 8. 2023 08:52

Recept ma veľmi potešil. Mám tu mrňavku, ktorá nemôže mlieko, ani nič čo prešlo vedľa mlieka, ani vajce, ale miluje sladké. Čiže pre ňu náročné upiecť múčnik či koláč. Minule som skúšala vianočku s margarínom (Palmarín), ale veľká sláva to nebola. Včera som išla podľa tohoto receptu, najprv omládok, cesto krásne vykyslo. Plastické cesto nebolo potrebné ani múčiť a krásne sa buchty balili - slivkový lekvár a čokoláda. Mrňavka spokojne baštila - pre mňa veľká radosť.
Cathleen, tebe patrí chvála!

misadulinka

6. 8. 2023 10:10

satelit: Dám si okraj remosky na alobal, obkreslim a vystřihnu.
Jinak, tohle je nejlepší těsto i na jablečný závin, už jiný ani nezkouším.

zmario1 zmario1

24. 4. 2022 16:41

Naprosto skvělý recept. Remoska je skvělá věc.

satelit

10. 8. 2021 20:25

cathleen: Děkuji za odpověď, našla jsem ji až dnes. Mám teflonovou remosku, pečivo je svrchu pečené dobře, ale spodek je hodně světlý. Ptala jsem se, jestli se zakrývá celá remoska nebo jen průměr skleněného okénka? Snad jsem to napsala srozumitelně. Předem děkuji.

cathleen cathleen

18. 7. 2021 08:19

satelit: pečivo odspodu bledé a svrchu jaké - připaluje se? Že se ptáte na zakrytí pečiva... Remosku máte teflonovou:-?

satelit

17. 7. 2021 20:04

Prosím, jak velké kolečko na přikrytí buchet? Průměr celé remosky, nebo jen průměr skleněného okénka??? Mám pečivo od spodu bledé.

casino casino

22. 6. 2019 17:49

jirih:
Kdo by to řek :-)
Mám asi šedesátiletou remosku po mé rodičce (tehdy stála asi 1/10 měsíční mzdy)
Buchty peču bez nadkrývání a jsou OK :yes:
No, kdo by to řek, že letitá "babička" je furt lepší než teflonem potažená mladice, že :-K

jirih

22. 6. 2019 17:05

hosta: Já peču honzovy buchty v teflonové remosce a vždy na jedničku. Jen z vrchu dám na 30 min. alobal,aby se mi nepřipálili. Pak cca 5-10 min. dopékám na barvu.Alobal ničím nemažu.

Frantiska Frantiska

13. 8. 2017 16:51

Pekla jsem v teflonove remosce, buchty jsem mazala maslem, na horu jsem dala pecici papir a upekly se hezky. Ze spodu jsou svetlejsi nez z vrchu, ale jsou dobre upecene :) Mam remosku 32 cm a testo jsem delala z pul kila mouky (jen teda jiny recept)

cathleen cathleen

6. 8. 2017 08:45

Fikina : jak už odpověděla hosta - občas se stává, že se pečivo v teflonu hůř upeče. Zkus příště buchty po zapečení zakrýt poolejovaným alobalem a tak dopéct .;-)

hosta hosta

5. 8. 2017 08:38

Fikina : přečti si předchozí komentáře - asi ta teflonová není ideální, jinak vede teplo než hliníková. Remoska vždycky (oproti pečence) peče seshora, je potřeba s tím počítat a případně vršek buchet zakrýt alobalem.

Fikina

5. 8. 2017 08:16

wilenka: Mám prosím dotaz.Já jsem je měla půl nahoře spálené a půl dobré a zespodu uprostřed bledý.Kde dělám chybu?Mám novou remosku od tefalu a pekla jsem poprvé.Díky za odpověď.;-(

cathleen cathleen

16. 7. 2016 07:48

wilenka: díky za zprávu :-K - jsem moc ráda, že se buchty povedly:yes:

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky

Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření

TopRecepty.cz

Honzovy buchty v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vm9m