Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

4. 7. 2011 16:25

Suroviny

Porce: 4 - 5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie9 362 kJ / 2 238 kcal
Bílkoviny135,52 g
Tuky96,91 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 227 mg
Sodík 3,99 g
Sůl9,93 g
Sacharidy200,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původně jsem měla v úmyslu použít do jídla jen tofu, ale chlapů je u nás většina a tak jsem "podlehla" a přidala i maso.

Řecký jogurt je krásně hustý a v jídle je moc dobrý (není tak kyselý, jako obyčejný jogurt). Jen se nesmí vařit, jinak se sráží, proto ho dáváme už do hotového pokrmu a necháváme jen prohřát.

Slaninu do jídla přidávat nemusíme, já jí tam dala jen pro vůni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

4. 7. 2011 22:12

Varilamyskakasicku:-), nevím přesně, jak to v restauraci vypadalo (jídlo), ale asi bych tofu nakrájela na požadované kousky (plátky), v misce bych rozmíchala ingredience na marinádu, plátky bych naložila, zeleninu bych lehce a krátce orestovala. Pak bych zahustila solamylem, vložila plátky a jen lehce prohřála;-).

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

4. 7. 2011 21:04

Koupila jsem v pátek také tofu i uzené i s řasou, i normální neutrál a jedla jsem jednou V ČÍNSKÉ RESTAURACI" : "tofu na zelenině s rýží " a koumala jsem, jak to dělají, že to maji jako pefektně na plátky na zelenině a v sojovce a s rýží, ráda bych to udělala,ale nevím, jak na to?? Neporadíš mi, jinak díky, maš to moc pěkě udělané, vím, o co go a jím to ráda i studené i pro ten obsah tofu i pro tu chut i pro zdraví, lépe jak maso? Kyž se to umí udělat a :-K;-):-):yes:Díky

mirca75 mirca75

4. 7. 2011 19:54

1974andreo:-), mám tofu ráda pro jeho neutrální chuť, tudíž pro možnosti hodně kombinací. Je dobré za studena, i v teplé kuchyni. Oceňuju taky cenu, za +- 20 Kč mám 2 obědy;-). A hlavně, je to pro mě líp stravitelné než maso, takže jak píše Chocolate i pro odlehčení. No a propašování pro masožravce je 100%, ale pšššt, ať to moje rodinka neslyší;-):-)). Jinak, moc dobré je taky uzené - do různých směsí, se zeleninou, ... Určitě zkus:-).
Děkuju za milé komentáře a Tejajo jsem ráda, že jsem Ti kápla do chutě:-K.

chocolate chocolate

4. 7. 2011 18:59

1974andrea:Šmakoun je živočišného původu (z vaj.bílků) a tofu rostlinného (ze sojových bobů).Já osobně to vidím jako odlehčení jídla a možná i formu "propašování":-D pro masožravce.

1974andrea 1974andrea

4. 7. 2011 18:41

Pořád se chystám na to tofu a dneska se mi nad tímhle obrázkem sbíhají sliny. Ale není tofu jenom bílkovinová náhražka jako třeba šmakoun? Myslím tím,jestli to není spíše kvůli objemu než chuti jídla?:yes:

tejaja tejaja

4. 7. 2011 17:31

Mirčo :yes::yes::yes: Díky za krásny recept s tofu, to máme veľmi radi. :-);-):yes: + 2

chocolate chocolate

4. 7. 2011 16:46

Hezký a nápaditý recept, krásné fotky a perfektni popis pracovního postupu:yes:.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty na jídla s tofu jídla z tofu popis pracovního postupu využití drůbeže v kuchyni jidlo s tofu popis pracovniho postupu recept co uvařit z tofu,kurecim masem tofu s masem kuřecí prsa s tofu tofu lidl lidl tofu maso s tofu recky salát s kuřecím masem marináda s řeckým jogurtem kuřecí maso v jogurtu gnocchi recepty gnocchi s kuřecím masem tofu s kurecim masom tofu maso salat z tofu a kurecim uzené tofu se zeleninou

Suroviny: tofu, prsa kuřecí, šalvěj, cibule, česnek, slanina, sýr, jogurt řecký, pórek, sůl, pepř bílý, vývar, mouka hladká, olej, gnocchi

TopRecepty.cz

Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ao7