Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sametová rajská omáčka

Rajská omáčka - sladká, hustá, trochu pikantní, milovaná napříč generacemi. Co kuchařka, to alespoň trochu odlišný recept, který pokládá za ten jediný dobrý. A určitě jsou všechny vynikající!

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

6. 7. 2011 15:06

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 950 kJ / 466 kcal
Bílkoviny4,38 g
Tuky33,87 g
Vláknina6,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 346 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy33,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Omáčku můžeme, ale nemusíme závěrečně přecedit, já to dělám spíše jen pro jistotu, máme rádi 100% hladkou strukturu. To samé platí pro zahuštění moukou - nemusí být, díky zelenině je omáčka hustá i tak - záleží na preferenci strávníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Raketa

7. 7. 2011 12:48

Eli, takhle krasne fotky bych ani ja neudelala ;-):yes: jasně, šlehačka se dávat nemusí nebo se může dát míň, jak kdo chce. naše rodina ale tu smetanovou chuť zbožňuje.. :-p:-p:-p

Eliza Eliza

7. 7. 2011 12:42

Shodou okolností jsme na dnešek měli naplánovanou rajskou, tak byla podle tohoto receptu. Jen tu smetanu nechtěli všichni, přidal si jí jen někdo.
Posílám obrázky:-).

Raketa

6. 7. 2011 20:21

takže jsme právě odhalily tajemství dokonalý rajský - je to perník švestky v čokoládě!! :yes::yes::-p:-D

spagetka spagetka

6. 7. 2011 20:10

Raketa:teď se nechechtej joooo - jasně je to perník na strouhání, ale bacha - můj mužíček při loňské soutěži u nás tam nastrouhal přesně ten tvůj perník se švestkama a soutěž vyhrál, máme supergril, nedělám si srandu - když jsem ale prošla rodinný recepty, oni dávali švestky a strouhali perník - takže????

Raketa

6. 7. 2011 19:54

A je to takový ten tvrdý perník na strouhání že? Abych tam nedala ten plněný švestkový politý čokoládou :-D

spagetka spagetka

6. 7. 2011 19:50

Jo hřebíček tlučený dávám taky, u toho perníku - to chce vyzkoušet chuť. Já dávám 2 PL a muž je pro dvojnásobek, takže je to opravdu o chuti ;-)

Raketa

6. 7. 2011 19:46

dobrý nápad s tím hřebíčkem - vyzkouším. Kolik se dává toho perníku??

rebeka rebeka

6. 7. 2011 19:26

Raketa:já dávám cca 2l omáčky 1-1,5cm kousek skořice a ještě 3 hřebíčky;-):-)

spagetka spagetka

6. 7. 2011 19:25

Raketa:tak tam skořici nedávej a najdi si svou oblíbenou rajskou ;-), mimochodem já do rajské nedávám skořici ale perník :-p

Raketa

6. 7. 2011 19:21

Ale např. tak skořice v rajský. Zajímalo by mě, jaký je poměr těch co to maj rádi a co to naopak nemusí. Mně osobně tam skořice dost hodně vadí - už od dob školní jídelny..:-((

teodorka

6. 7. 2011 17:28

Rajská bez kořenovky není rajská.
Dělám podobně, ale na sádle, bez protlaku, bez smetany, se skořicí. Rajčata domácí zavařená do zásoby.

Raketa

6. 7. 2011 16:47

svoji druhou rajsou jsem dělala na chatě bez receptu ale protože jsem ji ještě neměla tak zafixovanou v hlavě, zapoměla jsem tam dát tu kořenovku. A ten rozdíl jsem si uvědomila až zpětně, když jsem neměla žádný odpad ze zeleniny. Chuťový rozdíl prakticky žádný. :-O:-))

Raketa

6. 7. 2011 16:41

Bibinka:Děkuju za přivítání:-8:-) a tu závislost už teď začínám pozorovat. Pořád koukám na příspěvky a komentáře a na nejnovější recepty, a přemýšlím jestli nevložím nový recept, a možná se zapojím do dalších diskuzí atd.:-))

Bibinka Bibinka

6. 7. 2011 16:02

Raketa: Raketo, vítám tě v Topkové rodině jako nového dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo a načerpala jsi tu plno dobrých receptů a pozor, na Topky může vzniknout nemoc zvanou Topzávislost;-):-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 7. 2011 15:55

Bývalá synova přítelkyně dělala hotelovku a tam také dávali kořenovou zeleninu do rajdy:-*od té doby jinak nedělám a smetany dávám jen trošku,ale do vajíčka s kořením přidávám asi 1cm celé skořice:-pTento recept je také zajímavý a líbí se mi:-p+3:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak dochutit rajskou jak dochutit rajskou omacku rajská o rajská omáčka perník rajská omáčka z perníku čim dochutit rajskou rajská omáčka s perníkovým kořením čím dochutit rajskou omáčku perník do rajské omáčky zahuštění rajské omáčky perník do omáčky rajska omačka rajská z perníku rajská omáčka s perníkem rajská perník rajská omáčka recept top recepty rajská omáčka rajská s perníkovým kořením rajská omáčka zahuštěná perníkem jak dochutit rajskou omáčkou

Suroviny: olej, cibule, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, rajče loupané, protlak rajčatový, kečup ostrý, ocet, cukr, sůl, mouka hladká, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Sametová rajská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAGz