Langoše z Maďarska
Maďarské langoše se staly oblíbeným jídlem stánkového prodeje, takzvaného street food. Můžete si je ale snadno připravit i doma. Těsto není příliš složité a s přesným rozpisem se langoše z Maďarska jistě podaří.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 492 kJ / 2 030 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,15 g |
Tuky | 22,71 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 382,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Receptov na langoše je tu dosť, prešla som všetky, ale langoše s takouto kombináciou surovín tu nie sú.
Recept mám priamo z Maďarska a langoše sú skutočne vynikajúce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2024 08:55
Jednoduchá příprava a báječná chuť
10. 11. 2023 18:28
Výborné těsto, jak chuťově tak konzistenčně při zpracovávání. Tyhle se i nas zabydli
30. 5. 2021 18:11
Díky za recept. Langoše jsou moc dobré. Zařazuji do stálých receptů.
2. 1. 2021 19:16
xendy1: Ďakujem, som rada, že chutí.
2. 1. 2021 17:41
vynikajici
16. 8. 2017 18:06
magdalenka: Díky, zase som múdrejšia. Podplamenníky poznám, robili sa aj u nás.
16. 8. 2017 13:19
tejaja: A potom je tu "kenyérlángos = langalló" = slovenský podplameník, tenké chlebové cesto sa obloží - napr. smotanou, cibuľou, slaninou, klobásou, syrom a pod. pečie v peci na chlieb. (A už sa blížime k pizze.) Aj na sladko pre deti. Lángoše aj langalló sa podávali na raňajky, kým nebol upečený čerstvý chlieb. Dnes sa pečú v Maďarsku v stánkoch rýchleho občerstenia, na kúpaliskách, na jarmokoch a pod.
Naše kuchyne sú veľmi prepletené, aj Maďari pečú napr. trdelníky ako svoj tradičný koláč. Či to Skaličania vedia, netuším.
Naše kuchyne sú veľmi prepletené, aj Maďari pečú napr. trdelníky ako svoj tradičný koláč. Či to Skaličania vedia, netuším.
16. 8. 2017 07:04
magdalenka: Magduška ďakujem za info, históriu okolo langošov som nevedela.
15. 8. 2017 20:42
Tieto lángoše poznám, robievali sme ich kedysi doma, naozaj cesto vydrží viac dní v chladničke, dá sa postupne odoberať a smažiť podľa potreby.
K samotným lángošom - pôvodne sa piekli z chlebového cesta pri pečení chleba, ešte keď nebol chlieb upečený. Vykysnuté kúsky cesta sa roztiahli a smažili na masti. To bol pôvodný starý lángoš. (Láng = plameň, maďarčinu ovládam veľmi dobre.) Neskôr vznikli nové verzie, napr. aj táto.
K samotným lángošom - pôvodne sa piekli z chlebového cesta pri pečení chleba, ešte keď nebol chlieb upečený. Vykysnuté kúsky cesta sa roztiahli a smažili na masti. To bol pôvodný starý lángoš. (Láng = plameň, maďarčinu ovládam veľmi dobre.) Neskôr vznikli nové verzie, napr. aj táto.
15. 8. 2017 19:02
jemmy: Nenechám. Viem, čo som napísala. Každý langoš sa potiera cesnakom s olejom alebo cesnakovou vodou. Niekto ostane pri tom, niekto si dá kečup, syr, tatarku...recept je skutočne od panej z Maďarska. Viete, u nás v Košiciach sú pozostatky kvázi Maďarov, tiež sa všetci bijú do pŕs, že sú Maďari, a keď prídu skutoční Maďari z Maďarska, tak sa s nimi nedohovoria.
15. 8. 2017 17:22
Tejaja nenechte se vyvest z miry.Mam Vase recepty moc rada a jeste me nezklamaly.Je zde same kladne hodneceni,vsem chutnalo.A mezi nama,moje holka si naplaca kecup i tatarku a strasne ji to chutna.Drive jsem je taky tak bastila
15. 8. 2017 16:30
Marcelo - máte pravdu, to není langos.
tejaja - nevím kde jste byla, ale rozhodně tento myšmaš má daleko do langose a rozhodně na něj nepatří tatarka. Ano, je věcí každého co si na to napatlá, ale receptura je jen jedna ... A neříkejte, že svíčková se nedělá jen jedním způsobem. Je prostě jen jedna svíčková a vše ostatní co se tomu podobá je jen např. alá svíčková nebo nepravá svíčková ...
Jsem Maďar, vařím originál maďarské recepty, které jsem mi diktovala babička (je mi 55 let) a recepty, které mi chybí si neustále opisuji od mamky ... Pokud si nejsem něčím jistý, píšu si přímo ke zdroji, do Maďarska a vím, že dostanu jen a jen originály a ne žádné náhražky ...
To bych si mohl dát na škodovku znak Mercedesu a říkat, že jezdím v Mercedesu ...
tejaja - nevím kde jste byla, ale rozhodně tento myšmaš má daleko do langose a rozhodně na něj nepatří tatarka. Ano, je věcí každého co si na to napatlá, ale receptura je jen jedna ... A neříkejte, že svíčková se nedělá jen jedním způsobem. Je prostě jen jedna svíčková a vše ostatní co se tomu podobá je jen např. alá svíčková nebo nepravá svíčková ...
Jsem Maďar, vařím originál maďarské recepty, které jsem mi diktovala babička (je mi 55 let) a recepty, které mi chybí si neustále opisuji od mamky ... Pokud si nejsem něčím jistý, píšu si přímo ke zdroji, do Maďarska a vím, že dostanu jen a jen originály a ne žádné náhražky ...
To bych si mohl dát na škodovku znak Mercedesu a říkat, že jezdím v Mercedesu ...
16. 7. 2017 10:18
marcela: Máte pravdu jen u nás se to patla až je to k ničemu... Fuuuj. Prašné vím o čem mluvíte. Od Vás je LANGOŠ !
11. 1. 2016 17:19
marcela: Predstavte si, že recept je priamo z Maďarska. Že sa potiera cesnakom, v recepte je, a čo si na to kto dá, je jeho vec a chuť. A nájdete aj v Maďarsku kečup, aj tatarku, je to vec každého. Ani v Čechách sa nerobí sviečková jediným možným spôsobom, pravý, nepravý neexistuje. Maďarsko je veľké, aj tam sú krajové zvyklosti a rozdierly. My máme Maďarsko za rohom, cca 20 min autom, nepotrebujeme ani na dovču ísť, Maďarov je tu veľa. Aj tých pochádzajúcich z Maďarska, ktorí sa tam narodili.
11. 1. 2016 06:43
Mám rovnaký recept. Duplovanú dávku na 25 bochníkov. Potieram mlieko+kečup+cesnakom. Tiež dobré.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jeden s kečupem, česnekem a sýrem, prosím! Proč se langošům říká maďarská pizza?
Lečo je nejlepší z dobře vyzrálých rajčat, pěkně vybarvených paprik a nové cibule. Letní vaření si bez něj těžko představíme
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: langoše pravé domácí langoše madarske langose madarský langoš langoše z tvarohu langoše recept langoše po madarsku slovenské langoše langoše z madarska pravé langoše originál langoše langos original madarske langose recept pravé madarske langoše prave madarske langose recept langoše original original langoš recept na langoše langos pravé langoše recept
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, smetana zakysaná, droždí čerstvé, cukr, soda jedlá, sůl, olej, olej, česnek, sůl, sýr nastrouhaný, kečup sladký, tatarská omáčka
Langoše z Maďarska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJRv
40 názorů