Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané pečené kapie

Pokud máte nadbytek paprik zkuste si je upéct a naložit do oleje. Ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělým doplňkem ke grilování nebo jako chuťovka k pečivu. Dají se skladovat v chladničce, ale určitě tam díky svojí chutnosti nebudou čekat dlouho.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 8. 2011 00:33

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 561 kJ / 1 329 kcal
Bílkoviny2,01 g
Tuky142,81 g
Vláknina3,99 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 754 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy8,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Necháme cca 3 dny rozležet a prolnout chutě, skladujeme v lednici, nesterilujeme.

Vymýšlela jsem, co s kapiemi, na které jsem v Tescu narazila v akci za 9,90/kg...a toto je výsledek kulinářského pokusu.

Ke grilovanému či minutkovému masu výborná příloha, osvědčilo se i k vínu a s kouskem čerstvé bagety a hromádkou cottage taky dobrota.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Valeria61

28. 7. 2016 01:02

:no:f

Valeria61

28. 7. 2016 01:00

Ahojte.....Nikdy som zaváranú zeleninu ani nezapekala či varila.....jednoducho veľmi dobre umytú zeleninu-...../nie v práčke/napr. uhorky,čalamádu.baranie rožky a pod.zalejem prevareným DEKOM-vychladeným, sterilizujem cca cca1- 3 min,len aby sa zatiahlo viečko. V hrnci nechám cez noc vychladnúť...a JE TO SUPER....takto to robila moja babka aj moja mamka, aj svokra a a tety,

isindy isindy

2. 2. 2012 19:04

Michal: počítám tak 14 dní... na delší dobu bych je asi raději sterilovala.

Michal

27. 1. 2012 23:38

Jak dlouho vydrzi v lednici:-?

isindy isindy

18. 10. 2011 11:42

1974andrea: andrejko, tady se spíš suší než pečou, koukni na teplotu ;-)

1974andrea 1974andrea

18. 10. 2011 08:31

Ivanko, není ta doba pečení příliš dlouhá? Když je dám pod gril, jsou opečené do 10 minut. Mám ještě nějaké papriky ze skleníku, tak bych to dneska chtěla zrealizovat;-)

martinahayek

21. 9. 2011 13:34

měla jsem je krásně potopené,i dobře zavíčkované... bohužel :-(....ale neva,už se peče další dávka,dokonce dvojitá,protože je to fakt pecka :yes:.....ale teď je určitě zavařím... no a kdyby jste někdo věděl jak vyrobit ten sýr,co se plní do těch malejch papriček,tak šup sem s ním... to mi k naprosté dokonalosti totiž chybí...:-*

isindy isindy

20. 9. 2011 20:08

martinahayek:martinko, v lednici je to nesterilované ok, ale do špajzu :-( tak rozhodně sterilovat, to bych s netroufla dát jen zavíčkované :-( škoda práce i surovin....

spagetka spagetka

20. 9. 2011 20:06

martinahayek: určitě jsi je měla ponořené pod hladinou? Nebo zavíčkované dobře? Protože já to dělala v červnu a mám je ve špajzu v paneláku, teda poslední 3 a vypadají bezvadně ;-), chci ještě přidělat na zimu :-p:-p

martinahayek

20. 9. 2011 19:49

jsou naprosto luxusní :-) bohužel jsem je dala jen do špajzu a dnes jsem dvě sklenice zkvašené vyhodila...;-(

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 9. 2011 10:52

krása,hned bych též ochutnala:-p:-p:-pukládám a vyzkouším!!!;-)+1:yes:

isindy isindy

19. 9. 2011 10:48

senky: no super, to přeci musí potěšit ;-):yes:

senky senky

19. 9. 2011 10:22

isindy:Ahoj Ivi,už nejsou;-),spořádali jsme je hned při prvním grilování,zbyteček si soused odnesl domů a prázdnou sklenici poctivě vrátil hned následující ráno:-D:-D:-D

isindy isindy

19. 9. 2011 01:02

senky: doufám, že bude chutnat alespoň ostatním ;-) díky moc za foto i bod :-K

senky senky

28. 8. 2011 12:38

Ač je nejím:-8,jednu dávku jsem udělala,jen bez bazalky,hlava stárne a zapomíná občas něco koupit:-),určitě se doma najdou někteří,kteří je jedí.....jen co je najdou v lednici:-D:-D Dovolím si přidat foto a hlavně zasloužený bodík:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládané pečené papriky pečené papriky nakládané pecena nakladana paprika nakládané pečené papriky v oleji pečená paprika nakladana pečené nakladane papriky pečené papriky v oleji nakládané nakladana pecena paprika nakladane grilovane papriky pečené papriky do sklenic nakladane kapie v oleji paprika kapie recept na nakladanou kapii nakládání pečených paprik grilované kapie nakládané pečené papriky s kapary nakládaná pečená paprika v oleji pečená paprika v nálevu nakladané kapie papriky kapie recepty

Suroviny: kapie červená, kapary, bazalka čerstvá, sůl, olej olivový, česnek

TopRecepty.cz

Nakládané pečené kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJrL