jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Schwarzwaldský višňový dort

Schwarzwaldský višňový dort
nahoru
Schwarzwaldský višňový dort Schwarzwaldský višňový dort Schwarzwaldský višňový dort Schwarzwaldský višňový dort Schwarzwaldský višňový dort Schwarzwaldský višňový dort Schwarzwaldský višňový dort Schwarzwaldský višňový dort Schwarzwaldský višňový dort
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Dorty
Doba přípravy Doba přípravy: 50 minut pečení + 30 minut zdobení
Počet porcí Počet porcí: 16

Suroviny:

Piškotový korpus:

7 vajec - žloutky a bílky zvlášť
150 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
150 g jemně strouhané hořké čokolády
150 g mletých mandlí
150 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva

Náplň:

1 velká sklenice višňového kompotu
750 g smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
3 lžíce šťávy z kompotu

Na ozdobení:

100 g čokoládových hoblinek
16 celých višní

Postup přípravy receptu

1. žloutky a 100 g cukru utřeme do pěny. Z vanilkového lusku vyškrabeme dřeň a společně s mandlemi, čokoládou vmícháme do žloutkové pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme.

2. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do čokoládového těsta. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm. Pečeme 45 - 50 minut při 180 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout a zaležet do druhého dne.

3. Višňový kompot slijeme, šťávu zachytíme. Stranou si odděláme 16 višní na dozdobení. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha a při šlehání přidáme 3 lžíce šťávy z kompotu. Korpus prořízneme na 3 pláty a všechny postupně poléváme šťávou z višní.

4. Spodní plát potřeme třetinou šlehačky, na ni poklademe polovinu višní ( vypeckovala jsem je ), přikopíme prostředním plátem a postup opakujeme.

5. Celý dort potřeme šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami. Ozdobíme 16 kopečky šlehačky a na každý položíme jednu višni.

Poznámka

Nějaké recepty na tento skvělý dort zde již jsou, tento je však mírně jiný. Kdyby někomu vadil, smáznu.

Autor Autor: (Zuzana)
Datum vložení Datum vložení:
20 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Schwarzwaldský višňový dort"

vloženo: 23.04.2014 21:16:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ani ve šlehačce není ztužovač. Je vyšlehaná, pak přidaný cukr a znovu přešlehaná. Držela krásně. Zkoušela jsem dortovou šlehačku, ale nevím, kolik % tuku měla. Nejlépe to šlo se 40%. Nedávno, když jsem ho zase pekla, jsem měla 33% Kunín a děs.

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.04.2014 18:51:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ani to té šlehačky nepřijde ztužovač?

vloženo: 06.04.2014 17:06:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivano, to, co se prodává v cukrárnách a restauracích, mi vůbec nechutná! Samá směs na přípravu dezertů, práškové šlehačky, co jsou jako beton. Tady není žádný ztužovač, ani nic jiného.

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.04.2014 16:28:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zrovna o vbíkendu jsem tento dort ochutnala v restauraci v Jihlavě. Byl výborný, ale měla jsem dojem, že ve smetaně je ještě něco přimícháno...opravdu se tam nedává nic než ušlehaná šlehačka?smajlik

vloženo: 09.01.2013 20:00:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Very hessen - díky, Verčo, za objasnění, já původ Schwarzwaldského dortu znám. Autorkou kometnu o původu "typického švýcarského dortu" je Petra :) LG Zuzka

autor: very hessen (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.01.2013 10:27:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zuzka - Cobra:zuzko- cobro
ten dort neni ze svycarska, jen se tam ji a je popularni i v rakousku, ale pochazi z nemecka SCHWARZWALD rika ti to neco? napr. nejvetsi pohori v baden württemberg...
http://de.wikipedia.org/wiki/Schwarzwald
ale jinak ti dam za pravdu, a vsem je muj nejoblibenejsi uz asi 15 let!!!! mfg verca

vloženo: 02.01.2013 20:45:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já ještě korpus vlhčím griotkou nebo amarettem, taky do šlehačky trošku kápnu, aby to nebyla jenom sladká šlehačka. Verzi s vanilkovým luskem jsem ještě neviděl, ale určitě to taky bude mňamkasmajlik

vloženo: 15.11.2012 10:51:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ywettko, do šlehačky jsem žádný ztužovač nedávala. Stačí mít kvalitní a dobře vychlazenou šlehačku, vyšlehat ji, přidat cukr a znovu přešlehat.

autor: ywettka (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.11.2012 08:40:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chtěla jsem se zeptat-do té šlehačky nepříjde žádný ztužovač,mám strach,aby se mi šlehačka do zítra neroztekla.Dík za odpověď

autor: Mozaika
vloženo: 19.09.2012 14:10:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky jsem si dovolila přidat fotku. Dortík jsem zkoušela, je moc dobrý, takový lehký. Jen mi došla šlehačky, tak je nahoře méně nazdobený. Měl u nás doma veeeeliký úspěch. smajlik Přidávám bodíksmajlik

vloženo: 09.08.2012 21:56:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tenhle dort není hořký a už vůbec ne hnusný, chuť korpusu je velice jemná, mandlovo-čokoládová. Přijde mi naopak až moc sladký... vyzkoušej a uvidíš.

autor: Dort (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.08.2012 14:07:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teď jím dort se stejným názvem koupený v obchodě a je neuvěřitelně hořký a hnusný...

autor: Stáňa (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.05.2012 19:52:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikDortu chci zkusit upéct jako dárek doufám ,že se mi povede tak jako Sachr ten byl "bohovsky " dobrý, zůstal mi jen tácek ani jsem moc neochutnala, skucharska1@seznam.cz

autor: Petra :-) (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.05.2012 17:33:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zuzka - Cobra:

Typický švýcarský dort smajlik
Jen oni korpus pokapávají višňovým "šnapsem" a potírají ještě višňovou marmeládou smajlik (jak kdo je zvyklý) ale i tak obdivuji, že jsi ho tak hezky udělala, mně se ta šlehačka vždycky zdrcne a mám z ní máslo smajlik

vloženo: 22.08.2011 10:23:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik děkuji všem za přízeň. Byla to jen taková rychlovka během víkendové rekonstrukce střechy.

Richenza: souhlasím, řízek je nejlepší zákusek, ale Schwarzwald byl právě po řízkovém obědě smajlik. Marcipánové dorty jsou krásné, jen jich je všude už moc.

Corall+Emmy 30.9.2006: ano, třešně můžeš použít. Mně to s nimi sice moc nechutná, jsou příliš sladké. Lépe se hodí pikantní višně.

Těsto bez sněhu je hodně hutné, sníh se dost špatně vmíchává, proto také přidávám prášek do pečiva, aby to naskočilo.

autor: Dana61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.08.2011 09:43:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zuzanko, dortík máš tak nádherný, že by se za něj nemusela stydět ani ta nejlepší cukrárnasmajliksmajlik

vloženo: 22.08.2011 09:36:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mam otazku-daji se ty visne nahradit tresnemi?? JInak super dortik,udelala bych malemu na narozeniny.smajlik

vloženo: 21.08.2011 22:27:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

vloženo: 21.08.2011 22:04:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Richenza:smajliksmajlik

autor: jirholu
vloženo: 21.08.2011 21:28:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nádherný dort smajliksmajlik ... také mně dorty potahované marcipánem připadají jako umělé smajlik +smajlik

autor: Richenza (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.08.2011 20:07:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

I když pořád tvrdím, že nejlepší zákusek je řízek, tak toto je vyjímka, je to naprosto luxusní a těžce návyková záležitost.smajlik
A hlavně velmi v dnešní přemarcipánové době je to příjemný návrat ke klasice. Děkuji za recept. smajlik

autor: rebeka
vloženo: 21.08.2011 19:28:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já bych prosila poslatsmajliksmajlik,né smazatsmajliksmajliksmajlik

autor: Jenny
vloženo: 21.08.2011 19:21:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlika zrovna bych si ho teď dala...mňam,aspoň kouseksmajliksmajlik

vloženo: 21.08.2011 19:14:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásný dort a hezky popsaný postupsmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

schwarzwald dort s višněmi schwazwaldský dort schwarzwald dort recept dort schwarzwald schwarswaldský dort dort schwarzvald schwarzwaldský koláč svycarsky dort dort schwarzwaldský recept višňový dort višňový čokoládový dort schwarzwaldský višňový dort švarcvaldský dort - top recept schwarzwaldský dort s višněmi schwarzwaldský dort recept visnovy dort s cokoladou schwarzvaldský dort schwarwaldský dort schwarzwaldský dort schwardwaldský dort švarcvaldský višňový dort schwarzwaldský višnový dort recept višňový dort recept na schwarzwaldský dort švarcvaldský dort schwarzwalský dort višňovo čokoládový dort schwarzwald dort vyšnovy dort schwarcwaldský schvarcwaldský dort schvarzwaldský dort schwarzvaldský dort recept schwartzwaldský dort čokoládovo višňový dort schwardwalský dort dort schwarzwald recept višňový dort recept čokoládovo-višnový dort recept na višnový dort schwarcwaldský dort dort višňový




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty