Brokolicový krém II. - jednoduchý
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 876 kJ / 209 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,71 g |
Tuky | 4,32 g |
Vláknina | 7,59 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 687 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 33,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koukala jsem, je tu spousta zajímavých receptů na brokolicovou polévku, ale tenhle jednoduchý krém, vhodný i pro začátečníky, jsem zde nenašla, tak přidávám, snad to nevadí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2011 08:56
polevka je vyborna, prave tyto jednoduche recerpy vzdy chybi. .-)
13. 9. 2011 13:54
Moc všem děkuji za milá slovíčka i další zajímavé postřehy
12. 9. 2011 19:33
Polévka je výborná
12. 9. 2011 11:09
Polévečky máme rádi a krémové obzvlášť jáTahle se mi také líbí+3Bujón při vaření používám nejen na dochucení polévek,ale přidávám i do omáček a k masuA pokud mám více čerstvé jakékoliv zeleniny a místo v mrazáku,také si do pytlíků přihodím a příležitostně použiju.Nic špatného na tom nevidím,vždyť i v restauračkách i školních jídelnách tuto metodu používají.A kdybych byla začátečník,pro které je hlavně tento rcp přidaný,určitě by pro mě bylo snažší použít zde uvedené suroviny
12. 9. 2011 10:57
Tanicka:no, už jsi ho komentovala
12. 9. 2011 10:53
Mně se tam nelíbí ten bujon, ale je fakt, že spousta lidí prostě vaří přesně takhle - bujon do čehokoliv Komu se to líbí, ok, já recept nekomentuji, nic zajímavého mi nepřinesl..
12. 9. 2011 09:10
cathleen: PŘESNĚ TAK!! Krásně řečeno
12. 9. 2011 08:43
pája: Pro mě taktéž inspirace Pokud budu mít možnost, vezmu brokolici čerstvou....když ne, zachrání mě mražák
A do bujonu vás přeci taky nikdo nenutí. Navíc - není to zdejší jediný recept s bujonem v kostce....
A do bujonu vás přeci taky nikdo nenutí. Navíc - není to zdejší jediný recept s bujonem v kostce....
12. 9. 2011 08:24
Dámy: maja a Di. Nemusíte jít na to tak zhurta.. Nevím, co je na mražené zelenině tak jedovatého. Když jsem doma sama a mám chuť na polévku k večeři..nemusím hned letět do obchodu pro čerstvou.... Pochopitelně, že čertsvá je fajn, ale klidně sáhnu po mražený, kdyžby jinou třeba neměli... Pokud jde o typ na rýchlý gáblík pro "Nezmlsaného" strávníka.. Jako, že to tak autorka přece sama napsala, tak o co jde??? Já autorce moc děkuji za typ. Protože si to určitě uvařím.. Je to fajn nápad a já krémovky mám strášně ráda... Beru to jako inspiraci....
12. 9. 2011 07:18
Majo, právě jsem si pomyslela přesně totéž co Vy. Brokolice jsou všude stohy, není drahá a je děsně zdravá, tak proč jíst mraženou! Pokud jí máme dost, tak je i ta dochucovací kostka zbytečná, stejnou službu udělá sůl, trocha pepře a muškátu.
11. 9. 2011 20:52
Pardon,tak mě ten bujon rozhodil že jsem se až upsala.Vaření s bujonem a mraženou zeleninou je snad už minulostí.
11. 9. 2011 20:45
Proč bujon? Proč mražená brokolice? Jsme v roce 2011 a vaření bez bujonu a mražené zeleniny je snad už minulostí ne.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: brokolicový krém brokolicový krém recept brokolicový krém s bramborem brokolicový krém pro děti brokolicový krém z mrazene brokolice brokolicová polévka z mrazene brokolice brokolici vy krem jednoduché recepty brokolice vy krem rychlý brokolicový krém brokolicovy krem ii polévka z mražené brokolice recept na kremovou brokolicovou polevku brkolicová polévka recept brokolicový krém brokolicova polevka jednoduchý recept recept na brokolicový krém brokolicový krém k masu zajimavy jednoduchy recept brokolicový krém s mraženou brokolicí
Suroviny: cibule, olej, brokolice mražená, brambory, bujón, sůl, pepř, houska, olej olivový
Brokolicový krém II. - jednoduchý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k6zx
12 názorů