Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé škvarkové pagáče

Hledáte recept, podle kterého upečete dobré domácí pečivo? Pokud ano a nedržíte zrovna novoroční dietu, vyzkoušejte tyto skvělé a křupavé škvarkové pagáče. S těstem se skvěle pracuje a výsledek Vás ohromí nejen svou chutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí těsta

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta )

4. 8. 2008 08:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie20 591 kJ / 4 921 kcal
Bílkoviny120,71 g
Tuky339,57 g
Vláknina15,10 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 1,67 g
Sůl3,77 g
Sacharidy338,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pozor na sůl. Někdo solí škvarky již při škvaření sádla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 12. 2022 18:12

Před hodinkou jsem dopekla, výborné a křupavé. Menší tvary jsem pekla 22 minut, větší kousky 25 minut na 180. Škvarky jsem nemlela, nebylo potřeba a ty větší, vpravil a upravil do těsta robot. Výborný recept a pagáče taky, sůl 1,5 KL a do škvarek 1/4 KL a černý pepř. <3

hudaska1 hudaska1

13. 9. 2017 18:44

dnes vyzkoušeno poprvé a na jedničku :yes::yes: skvělé

Hanca

21. 1. 2015 17:47

Dnes jsem je dělala už podruhé, jsou výborné!:yes::-)

Hella Hella

5. 12. 2014 21:57

lucie Richterová: Ano, pochopila jsi to správně. Nebo použij sušené droždí, to se hned zamíchá do mouky a těsto se hned zpracuje a pak nechá kynout. Těsto by vždy mělo zvětšit svůj objem a když do toho píchneš prstem, tak by se mělo těsto pomalu narovnávat. Trochu jsem upravila text receptu, teď už je to snad srozumitelnější. Tak ať se zadaří ! ;-)

lucie Richterová

5. 12. 2014 13:58

Dobrý den,omouvám se za dotaz.Neumím s kváskem pracovat.Zadělám hladké těsto ze zbylých ingrediencí a až se udělá kvásek,přimíchám ho do těsta a nechám půl hodiny kynout?Pochopila jsem to správně?Děkuji Lucka

oriental.dancer

15. 1. 2014 17:02

Super recept! Před tím jsem znala jen měkké pagáčky, ale tyhle jsou neskutečně křehce křupkavé...ideální k pivku či vínku...všichni konzumenti byli nadšení;-)

Bukajda

24. 11. 2013 10:47

Jsou proste super! Vsem, komu jsem dal ochutnat se jen oblizovali. Dnes je budu pect znova.

JanaJanicka

9. 11. 2013 15:28

Hello, super receptík. Těsto vykynulo a dobře se s ním pracovalo. Uděluji bodík a jiný recept mi domu nesmí :yes:;-)

Michaela Medkova Michaela Medkova

30. 11. 2012 13:30

Hello, děkuji za tento recept:-K Pagáče jsem dnes dělala i jedla poprvé, jsou úžasné, krásně křehké a křupavé. Měli jsme je jako přílohu k drštkové polévce:-p. Recept dávám mezi oblíbené a posílám bodíka:yes:

Jana

20. 6. 2012 19:54

Výborné. Těsto jsem nechala vykynout o něco déle cca hodinu,jinak jsem postupovala podle receptu. S těstem se krásně pracovalo,placky jsou nadýchané a přitom křupavé. Super!

Gabča

29. 3. 2012 19:29

Milá Hello,právě jsem dopekla pagáče podle vašeho receptu.Musím konstatovat,že voní celý byt a pokud nepůjdu brzy spát,všechno to s prominutím sežeru.Po úmrtí maminky jsem přišla i o recept na škvarkové pagáčky a teď jsem ho díky vám,získala zpět.Jsou vynikající a já uděluji 100 BODŮ.Jiný receptík už nehledám a ten váš si ukládám.Ještě jednou děkuji a přeji prima večer...Gábina:yes::yes:

Kačiatko

3. 12. 2011 13:56

Super nápad.. Výborné sú všetkým chutia ;))

Jiřina

27. 7. 2011 17:47

Musím se připojit ke vší té chvále:-p dělala jsem je poprvé a všem chutnají!!!!!!!!!Jednoduché a výborné!:-8:-D

Hella Hella

28. 3. 2011 18:09

Ano Milane, také se to tak dělá, ale je to trochu jiný recept. Ten sem zadávala Magdalenka http://www.toprecepty.cz/recept/4761-moje-skvarkov... Je to staré a jednoduché jídlo, má mnoho podob, každá hospodyně si je dělala po svém a internet neexistoval, aby si to ujednotily :-D:-D

milan

28. 3. 2011 17:47

Moja mama pochádzala z južnej moravy ,a ona do testa pridávala trochu vytopenej masti a škvarky nevmiechavala do testa ,ale nasypala na vyváľané testo,to preložila a pokračovala vo valcovaní a prekladaní testa.:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: škvarkové pagáče pagáče recept pagáče škvarkové pagáče top recepty škvarkové pagáče recept na škvarkové pagáče recept na škvarkové pagáčky recept na pagace škvarkový pagáč škvarkové pagáčky recept pagáče škvarkové pagáčiky skvarkove pagace recept jednoduché škvarkové pagáče škvaření sádla recept recepty ze škvarků škvarky recept škvarkové pagáčky recept recepty pagace škvaření sádla

Suroviny: mouka hrubá, mouka hladká, škvarky, vejce, droždí, mléko, sůl, žloutek

TopRecepty.cz

Křupavé škvarkové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr1Y