Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza podle mojí babičky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

28. 10. 2011 20:01

Suroviny

Porce: 4-5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 024 kJ / 2 157 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky222,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,63 g
Sacharidy12,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tato Majolka® vyjde mnohem levněji než z obchodu a já osobně ji dělám už jenom domácí. Je výborná do salátu nebo i jako polotovar k přípravě domácí tatarské omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veritaska Veritaska

6. 4. 2023 19:05

Výborná. Super recept. Děkuji.

Ivana

6. 3. 2016 16:58

Možná už se majonéza povedla i těm zoufalým, co tu volali o pomoc, ale třeba jsou další, kterým se ne a ne povést. Třeba je fígl v tom, že ten tyčák se musí necha dlouho na dně, až vznikne tuhá hmota, teprve pak ho pomalu táhnout nahoru.

casino casino

27. 12. 2014 12:37

Dámy, a co takhle dnešní komentíky smáznout? Vždyť je to tu sám "kopanec", už těmi nemastnými metlami počínaje:-D:-D:-D a začít znovu od Adama od Adam: :-)

Edit.:
Františka byla rychlejší...:yes:

Frantiska Frantiska

27. 12. 2014 12:36

Adam: myslim, ze dokonale to popsala Zizala. Na odmasteni metel se vykašlete :)

spagetka spagetka

27. 12. 2014 12:27

maris: To vím taky,prostě Vegetol.

maris maris

27. 12. 2014 12:25

spagetka: špagi - " slunečnicový" není značka a protože zdůrazňuješ, že máš svou značku, s kterou se Ti majoneza daří, proto jsem se na to taky ptala, ale casino byl rychlejší a Ty jsi mu už odpověděla;-)

spagetka spagetka

27. 12. 2014 12:20

casino: Pokorně se omlouvám, že jsem v předchozím komentáři nedoplnila, že slunečnicovým olejem myslím značku Vegetol. Doufám, že mi bude odpuštěno ;-(;-(;-(;-(;-( :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

casino casino

27. 12. 2014 12:12

Editováno:
jj, zodpovězeno;-)
(jen mi přišlo, že si plete značku s druhem)

maris maris

27. 12. 2014 12:07

Ptala jsem taky na značku oleje - ale už je zodpvězeno:-)

spagetka spagetka

27. 12. 2014 12:01

casino: písla jsem níže. Slunečnicový (Vegetol),
Jo a ještě já to dělám v úzké nádobce s takovým ručním šlehačem na těsno, nevím přesně, jak se mu říká, pohybuje se s tím jako pístem, na konci je dvojkolečko s otvory, myslím, že původně to bylo na sníh a říkalo se tomu tak, nevím, jestli se to ještě dnes dělá, ale je to rychlé a dokonalé. Tyčák na elektriku na to nepoužívám

casino casino

27. 12. 2014 11:59

No, myslím že od doby co se rozšířila fftipná majonéza fofrem http://www.toprecepty.cz/recept/9761-vtipna-majone... jsou další postupy překonány (pokud tedy máme "tyčák" a úzkou nádobu);-)

spagetka:
...a osvědčenou značku oleje neprozradíte?

chocolate chocolate

27. 12. 2014 11:56

Pokud byla vejce cerstva, olej pridaval opravdu po kapkach, mohlo to byt prave rozdilnou teplotou vychozich surovin, v tomto pripade zloutku;-).

spagetka spagetka

27. 12. 2014 11:50

chocolate: Jak jsi, propánajána, přišla na to, že se cítím dotčená :-O:-O:-O:-O:-O:-O, jen normálně odpovídám, tady sama vidíš, jak psaní komentíků a odpovědi si každý vyloží jinak a pos vém, i když ten, kdo to píše, to absolutně tak nemyslí, chybí tu ten oční kontakt, mimika. Každý si pak tu odpověď vyloží dle své momentální nálady. Ne, DOTČENÁ NEJSEM, NEMÁM PROČ ;-);-);-). Neprobírej nálady, spíš napiš nápady, proč se to nemusí povést;-);-);-)

chocolate chocolate

27. 12. 2014 11:46

spagetka:Zbytecne se citis dotcena.Ja jen reaguji na tvou vetu o odmastenych metlach, to je dulezite u slehani bilku, ale u majonezy snad ne.

spagetka spagetka

27. 12. 2014 11:42

chocolate: Asi jsem tě nepochopila, promiň. Jen jsem hledala důvody nezdaru, když dotyčný se vztekal, že nikdo nenapíše, proč se to někomu nedaří. Proto v 1.větě píšu, že je to těžké. Nebo ty to víš?Já třeba už mám svůj postup i s určitou značkou oleje a jde mi to.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí majonéza tyčový mixer domácí majonéza podle polreicha vyroba domaci majonezy domácí tatarka podle polreicha majonéza z mléka výroba majonézy domácí majonéza video domácí majonéza tyčový mixér-bez vajec domaci majoneza z celých vajec jak vyrobit majonézu majonéza z mléka a oleje domácí majonéza z mléka výroba domácí majonézy tyčovým mixérem video majonéza z celých vajec domácí majonéza z mléka recept recept na majonézu od polreicha domácí majonéza recept video domácí majonéza z celého vejce domácí majonéza bez vajec recept majonéza

Suroviny: vejce, olej, hořčice, cukr, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Majonéza podle mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K59Y