jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Větry matky představené

Větry matky představené
nahoru
Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené Větry matky představené
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Smažené

Suroviny:

120 ml vody, 30 g pískového cukru, špetka soli, 40 g másla, 75 g hladké mouky, 2 vajíčka, rum

Postup přípravy receptu

Přivedem k varu vodu s cukrem, solí a máslem. Odstavíme, přisypem mouku a důkladně promícháme, dokud se z těsta nevytvoří takový knedlík, který se nebude lepit k nádobě. Necháme mírně zchladnout a zapracujem do hmoty vejce - celá a kdo chce, tak přidá i rum. Uděláme těsto asi tak řídké, jako je hustší pudink. Pokud bude těsto řídké, tak přidáme solamyl. Rozpálíme si v kastrolu olej a smažíme. Těsto oddělujeme lžičkou na kousky velikosti ořechu a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách. Hotové osušíme na papírovém ubrousku a obalujeme v moučkovém cukru.

Poznámka

Tento recept mám z časopisu Knihovnička receptů a zalíbil se mi, tak jsem ho zkusila a je opravdu moc dobrý.
Pro vysvětlení názvu tohoto pečiva dokládám pravděpodobný původ tohoto názvu. Kdysi prý tyto velejemné koblížky smažily obyvatelky kláštera ve francouzském Baume-les-Darmes. Byl to jejich recept a pečivo bylo ve městě velice oblíbené. Až jednou potkaly plukovníka z místní posádky, který chtěl vědět název této dobroty. Sestry ale žádný neměly a byly jím tak vyvedené z míry, že si jejich představená překvapením upšoukla. A název byl hotov.

Jo a na konec bych chtěla dodat, že je lepší hned dělat ze 2 dávek, až ochutnáte, sami poznáte proč.

Autor Autor: (Růžena Musilová)
Datum vložení Datum vložení:
30 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Větry matky představené"

autor: ruzena
vloženo: 06.12.2012 19:39:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky:senky díky,žes udělalasmajlika byly dobrésmajlikjsi mi je připomněla,už jsem je zas dlouho nedělalasmajlikbudu muset napravitsmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 06.12.2012 19:07:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růženko, dnes jsem použila jako rychlé teplé pohoštění a málem na mě nezbylosmajliksmajlik Na obalování jsem použila skořicový cukr a prcánkysmajliksmajlik jak je nazvala tříletá dcera mojí kamarádky, moc chutnaly. Takže se svařákem Mikulášský večer jak vymalovanýsmajliksmajlik
Bodovala jsem už před rokem, dnes jsem jen fotilasmajlik

autor: anička (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.03.2012 13:58:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ruzena: Na druhý pokus to vyšlosmajlik Drží se statečně holky, než budou snědeny. Dala jsem na vaše rady a povedlo se. Děkuju moc za radu, kdo nezkusil, prohloupilsmajliksmajlik

autor: ruzena
vloženo: 04.02.2012 20:43:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

anička:jéje Aničko omlouvám se smajlikprakticky ti na tvůj dotaz odpověděla Sodovkasmajlik za což jí děkujismajlikje to tak,musíš smažit déle a obracet,oni se krásně nafouknou a nesplasknou,ale na mírném plameni,aby se nespálilysmajlikjinak nevím,mě se krásně nafoukly a nesplasky až zmizely úplně.....ale do žaludkůsmajlikještě jednou se omlouvám,že jsem ti neodpověděla,ale na PC jsem byla poslední dobou málosmajlik

autor: Sodovka
vloženo: 04.02.2012 18:56:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aničko (neregistrovaná),odpovídám na tvůj dotaz i když nejsem autorkou receptu. Aby větříky nesplaskly, tak je musíš smažit delší dobu. I když větříky smažením získají pěknou, zlatavou barvu a myslíš si, že jsou již usmažené, tak je z pánvičky nevybírej, ale otáčej jako pinpongové míčky a ještě na mírném plameni smaž.smajlik Pořád je otáčej a větříky se začnou ještě více nafukovat a mírně praskat (vytvoří se na nich tenká rýha). Nafouknuté větříky otáčej a pak je vytáhni na talířek. Takhle usmažené větříky ti nesplasknou. smajlik Před chvíli jsem je dosmažila a při smažení jsem měla stejný problém jako ty.smajlik Tak jsem zkoušela různé fígle a přišla na to smajlik, že se musí delší dobu smažit a po usmažení ještě pořád otáčet, až do chvíle, kdy jsou nafouklé až tak, že začnou jakoby mírně praskat (tvoří se na nich mírná trhlina). Růžence, autorce receptu posílám + 29 smajlik

autor: Merylas
vloženo: 25.01.2012 15:50:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

anička: Třeba tady Růženka nebyla a to může být důvod, proč neodpovědělasmajlik Já neporadím, tento typ moučníků moc nedělámsmajlik

autor: anička (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.01.2012 14:49:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Čekala jsem 3 dny a odpověď žádnásmajlik Děkuji za neodpovězení, je vidět, kdo tu má přednost.

autor: anička (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2012 17:40:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý večer Růženko, dneska jsem udělala tuhle dobrotu. Mám ale dotaz, při smažení se krásně nafoukly a potom splaskly, postupovala jsem správně, nebo jsem někde udělala chybu?
Děkuji za odpověď.

autor: jirholu
vloženo: 27.11.2011 17:43:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes odpoledne jsem dostala chuť na něco sladkého smajlik a vzpomněla jsem si na tento receptsmajlik. Musím říct, že je to rychlovka smajlik a navíc výborná smajliksmajlik . Dělala jsem z dvojité dávky smajliksmajliksmajlik . Přidala jsem foto smajlik a díky za recept smajliksmajlik Bod už jsem dala dříve smajlik

autor: ruzena
vloženo: 13.11.2011 16:28:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za velké ohlasy za tuto dobrotusmajlikdnes jsem je opět dělala a zkusila jsem je udělat s přípravkem na donuty a povedlo se a není s tím tolik práce,jde to mnohem lépe,jak se lžičkamasmajlikzkuste,kdo má tento přípraveksmajliksmajlik

autor: Riedlová (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.11.2011 07:27:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ukonáno a zpapáno.Byla to mňamka,děkujismajlik

autor: vrtule79 (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.11.2011 19:52:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dekuji za skvely a jednoduchy recept! Jen se po nich "zaprasilo" smajlik

autor: hudaska1
vloženo: 08.11.2011 12:47:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyzkoušela jsem a uděluji bodík,smajlik ať se ,,to,, jmenuje jak chce, je to skvělé a rychlé. PS: obalovala jsem ve skořicovém cukrusmajlik

autor: ruzena
vloženo: 02.11.2011 16:15:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jejda to je komentářů na větrysmajliksmajliksmajlikmoc vám všem děkuji a jsem ráda,že některé z vás už i vyzkoušelysmajliksmajlika že chutnalosmajlikvšem velký dík a opravdu vyzkoušejtesmajliksmajliksmajlika co se týče názvu,je to tak ,jak píše Zuzanka Mládkovásmajliksmajliksmajlik

vloženo: 02.11.2011 11:39:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tady přesně se pozná, kdo rozumí srandě a kdo je zahořklej. Na názvu nezáleží, ale na chuti! Skvělej název, oceňuji to smajliksmajlik

autor: ruzena
vloženo: 01.11.2011 18:03:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

srettka:hele susedo,naprdlá si buď jak chceš,já se jenom smějusmajliksmajlikjo a to máš pravdu,že jsem měla napsat,že je lépe dělat ze dvou dáveksmajlikjá se kaju,já taky dělala ze dvou dávek a chtěla jsem to tam dopsat,ale skleroza zapracovalasmajlikhlavně,že chutnalosmajlikjooo a fotku máš nádhernou,to já nemám a díkysmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlikještě to dopíšusmajliksmajlik

autor: srettka
vloženo: 01.11.2011 17:37:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

milá roussmajlik, jsem na tebe pěěkně naprdlásmajliksmajlik, bo jsi zapoměla dodati ve svém větrném receptíku, že pšouků je jen pro mravenečka a né pro australské pažravé kobylkysmajliksmajlik
pááč a nýbrž, což značí protože...ty pšouky jsou tuze jedlé a to i v syrovém stavu. po smaživé koupely je to výýtečná dobrůtkasmajliksmajliksmajlik a má malá dcéra pravila, že mám vyříditi, že je to doslovně třikrát dobrésmajliksmajliksmajlik
dovoluji si přidati fotodůkaz. recept jsem zachovala, jen rum doma nebyl, tak jsem do toho vrazila kapku rumový tresti a šplouchanec voděnky stalýčnyje a ve finále jsem to obalila v jemném krupicovém cukru se skořicí.
takže v závěru chci dodati:
VÝBORNÉ, LEČ ZADĚLÁVATI LÉPE ASLEPOŇ Z DVOJITÉ DÁVKYsmajliksmajliksmajlikpak pochopítesmajlik

autor: Jiřička (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.10.2011 17:59:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento recept znám, ale pod názvem puchýře, ale větry jsou lepší. Hned si to jdu k tomu mému připsat. Všem doporučuji je to báječné. smajlik

autor: Bahula
vloženo: 29.10.2011 21:56:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růženko, ten název nemá chybu smajliksmajliksmajlik+

autor: Pajaska
vloženo: 29.10.2011 21:28:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růži,tedasmajliksmajliksmajliksmajlik.
No ono se to ,,odpálené" testo dá všelijak upravit,dá se vařit, smažit i vařit co? Já mám doma ještě nevyzkoušenou věcičku na donuts a že bych to s tim prubla??To by šlo protlačit žejo.smajlikJá snad pujdu udělat ještě teď.smajliksmajlikBoďana mášsmajlik

vloženo: 29.10.2011 20:26:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik+20smajlikDostal mě ten názevsmajliksmajliksmajlik

autor: srettka
vloženo: 29.10.2011 18:34:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ruzena:to viš, venku tma jak v...noo, ještě větší, já budu klopítat naším městský hájem,ve větru, dešti,mlze, slotě i psotě, po pás v listí...a ve finiši budu moct jen vomejt ten lavor od větrůsmajlik

autor: ruzena
vloženo: 29.10.2011 18:04:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

srettka:tak skoč k nám,mě ještě 3 kousky zbylysmajliksmajlikty jsou poslední,co jsem uchránila,vnuk se do nich pustil a pomalu to zmizelo i s tou mísousmajliksmajliksmajlik

autor: srettka
vloženo: 29.10.2011 18:01:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kurňasmajlik bych taky pšoukala, ale došel oil a už se mě do konzumu nechce cválatsmajlik ale ještě nám zbyli ze včera štrůdle, tak nejsme na suchusmajlik
smajlik já jsem chtěla původně napsat, žé nám zbyli z loňskasmajlik...teda já mám dostsmajlik

autor: ruzena
vloženo: 29.10.2011 17:57:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka:Bibi to jsem moc ráda,žes vyzkoušela a že vám,teda taťuldovi chutnalosmajliksmajliksmajlikjá je dneska dělala po druhé a jsou zase pryčsmajlikno přišel náš Kubča a bylo to fučsmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 29.10.2011 17:31:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ruzena: Růženko, pšouky hotové, málem snědené a abych je vůbec mohla vyfotit, musela jsem si je schovávat, neboť taťulda chodil krást a těšil se jako malej kluk, až mu dám tu mísusmajlik Bodíka už jsem dala a fotku teď také-je to supr pšouksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 29.10.2011 15:51:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc hezké, smajlikjak jsem četla název, usmála jsem se,smajlik ale krásné,moc se Ti to povedlosmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ruzena
vloženo: 29.10.2011 14:29:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

srettka:smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: srettka
vloženo: 29.10.2011 14:27:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jooj smazene psoukysmajliksmajlik s cim prijdes priste rous?smajlik miluju vesele receptysmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 29.10.2011 12:46:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás v blízkej vinohradníckej oblasti sa robí niečo podobné, zo sáčku sa vytláča priamo do oleja. Podáva sa ako špecialita k vínu...

autor: Eliza
vloženo: 29.10.2011 12:44:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept se mi také moc líbísmajliksmajlik. I s názvem.

autor: ruzena
vloženo: 29.10.2011 12:38:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka:Bibi já je dneska pekla znovusmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 29.10.2011 12:37:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ruzena: Růženko, zrovna hledám, co bych upekla a ty "pšouky"smajlik se mi líbí, tak asi do nich půjdu a ty máš 15.bod jasnej

autor: senky
vloženo: 29.10.2011 12:23:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ruzena:smajliksmajliksmajlik poznámka smajliksmajlik dokážu si to živě představitsmajliksmajliksmajlik

autor: ruzena
vloženo: 29.10.2011 11:43:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Do poznámky jsem přidala vysvětlení tohoto podivného názvusmajlik jen pro ty,co se nad tímto názvem podivilysmajlik
Jinak všem děkuji za bodíky a jsem ráda,že se vám recept líbísmajlikopravdu vyzkoušejte a poznáte sami,že je to tak dobrésmajliksmajliksmajlik

autor: nachos
vloženo: 29.10.2011 10:16:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle znám a je to moc dobré, ale horší název už asi vymyslet nešel.

autor: ruzena
vloženo: 29.10.2011 10:05:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

srettka:susedo Bingosmajliksmajliksmajlik

vloženo: 29.10.2011 09:31:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růžo, originální název a super inspirace. Moc se mi to líbí!!smajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 29.10.2011 08:51:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růženko, tohle znám smajliksmajliksmajlik, hned realizuju a ukážu mamce, říkala tomu jinak, ale je to stopro ono smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: chimena
vloženo: 29.10.2011 07:53:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To vypadá dobře, určitě vyzkouším a dávám bodík smajlik

autor: senky
vloženo: 29.10.2011 07:44:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Větr nevětr....smajliksmajliksmajlik dobré to určitě budesmajliksmajlik Odpalované těsto jsem nikdy nedělala, na větrech vyzkoušímsmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 29.10.2011 07:33:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

srettka:smajliksmajliksmajliksmajlik pravdu díš, sestro srettinkosmajliksmajliksmajlik

autor: srettka
vloženo: 29.10.2011 07:06:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uz to mamsmajlik uz vim, proc vetry. Jeptandy byly prec skromne, cpaly se lusteninama a copa v brisku udelaji cocka,hrach a fazule? Pfuuuu a pupik je nadmut, jak ta laskomina od roussmajlik
rous a nebyli tam nasledne i delbuchy velebneho otce?smajlik
p.s. Jinak zajimava dobrotenkasmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 29.10.2011 00:07:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mně se název líbí a jakmile jsem ho viděla v přidaných receptech, tak mně očka udělalysmajliksmajliksmajlika hned jsem si na něho najela. Určitě to bude mňamka a název je vtipný a věnečky nebo větrníky milujusmajliksmajliksmajlik...+1

autor: ruzena
vloženo: 28.10.2011 23:15:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

fb.lib:je to odpalované těstosmajlikproč dal autor tento název taky nevím a je pravda,že se to při smažení nafoukne,tak asi protosmajliksmajlika jedlé to je velicesmajlik

autor: fb.lib
vloženo: 28.10.2011 23:13:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já si myslím že je to způsob odpalovaného těsta.Marně přemýšlím proč autor dal tento název,není tam žádný mentol snad jen to že při pečení se to může vyfukovat....do tvaru matky představený.Ale je to zajímavý a může to být proklatě jedlé.smajliksmajliksmajlik

autor: Jenny
vloženo: 28.10.2011 22:52:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

první mě to připomělo jako těsto na věnečky,pak zase jako boží milosti a vyšly z toho větry...smajliksmajliksmajlik+4smajlik

autor: ruzena
vloženo: 28.10.2011 22:29:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dominooo:asi proto,že ten název je od autora tohoto receptu a nechtěla jsem ho měnit,přijde mi vtipnýsmajliktoť všesmajlik

autor: dominooo
vloženo: 28.10.2011 22:27:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžu se jen zeptat, proč tak hloupý název? Recept vypadá dobře, ale to pojmenování....nevím teda

autor: jirholu
vloženo: 28.10.2011 22:25:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik +smajlik

autor: drahulin
vloženo: 28.10.2011 22:11:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hm...hned bych si dala.smajlik

autor: ruzena
vloženo: 28.10.2011 22:11:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo Rebí dá se taky přidatsmajlik

autor: rebeka
vloženo: 28.10.2011 22:08:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak takové větříky bych si nechala líbitsmajliksmajliksmajlik jen kdyby je nějaký mocný vichr zavál až semsmajliksmajliksmajlik
já bych do cukru k obalování asi přidala skořici..ta by mi tam pasovalasmajliksmajliksmajliksmajlik
moc hezké, Růžičkosmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

recepty pro kojící matky moučník kojicí matky recepty recepty pro kojici matky online recepty z vepřové pečeně pro kojící matku recept větry matky představené může kojící matka knedlík recepty pro kojici matky recept vítr recept pro kojící matky těsto na větr recepty větry rept na pizzu od ládi hrušky recepty matky a dcery recept na pšouky větry matky představené strava kojící matky recepty strava pro kojící matky - recepty recept pro kojící matku repty na koblizky jak se dela vitr jak udělat matku matka představená moučník pro kojící matky pšouky matky představené knihovnička recepty recepty pro kojící větry online recepty pro kojící matky velejemné francouzské řezy dobroty pro kojici matky pšouky recept recepty pro kojící matky v šestinedělí recepty pro kojící matky větry matky predstavene recept může kojicí matka uzené maso recepty kojící matky recepty pro kojici matky on line může kojící matka skořici moučníky pro kojící matky větry matky při kojeni recepty na stravu pro matku v šestinedělí recept větry




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz