Staročeské plátky podlévané pivem
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 498 kJ / 119 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,01 g |
Tuky | 0,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 16,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2022 11:57
Použila jsem krkovici a do omáčky přidala ještě kousek cukety na zahuštění. S bramborovým knedlíkem to bylo výborné, děkuji
27. 2. 2018 13:38
Mňam ... to vypadá moc krásně a mňamózně. Zítra jdu do toho a udělám k tomu ještě špenátek. Už se těším.
18. 2. 2017 16:14
ivulinka: Tak to peču, akorát se mi přichytila marináda i s moukou a je z toho takovej holej řízek, noco, člověk se učí, hlavně když to bude dobrý
18. 2. 2017 14:13
La Furi Roja: zeleninu v zadnem pripade nevyhazovat. Klidne ji pak rozmixujte, aby omacka byla hladsi
18. 2. 2017 13:59
chci to dnes uvařit, aoe nejde mi do hlavy, jestli tu zeleninu na konci rozmixovat a nebo jestli jí vyhodíte, to by byla přece škoda. Přitom z fotky mi připadá, že ten výpek máte docela hladký.
15. 1. 2017 15:59
martiline:
15. 1. 2017 15:57
U nás dnes byly plátky k obědu a chutnalo nám.
22. 8. 2014 11:26
Jája:já to hořčičné semínko nedávám celé--ale--namlela jsem si ho na prášek--vždy hodím do ceptra 3 pytlíčky a namelu do zásoby...-nebo v hmoždíři když nemáš mlýnek---a to je totiž nejlepší, neleze to do zubů a všichni to snědí---jinak asi málo podlité...pivo je hořké, tak i ten pokrm bude nahořklý to je tak....a uplně nejlepčí je to z krkovice...ale už jsem to zkusila dříve i z kýty když byla za rozumnou cenu...a jediné co neužívám je zázvor--nějak mám alegrii na něj--takže staročeské ne..dám si ty ingredience svoje bez něj...tam se někdo ptal na černé pivo---lze to udělat, pochopitelně to má uplně jinou chut..je to méně hořké ale také vynikající....na víc stávy se musí více podlít...dobrou chut...jinak je to dobré...
11. 8. 2013 13:47
rebeka:Nadi, díky za vyzkoušení a za krásné obrázky
11. 8. 2013 12:34
ivulinka: mnohokráte děkuji za skvělý, skvělý recept... byla jsem chválena všemi spolustrávníky, fakt skvělá lahoda
moukou jsem nezahušťovala, jenom jsem na závěr přidala kousek másla, jako příloha byly cuketové noky ( odkaz nedávám, abych nedostala spucunk... třeba )
posílám foto, jestli neva, bodík už přiletěl dávno a ještě jednou díky.. nedělala jsem naposledy
moukou jsem nezahušťovala, jenom jsem na závěr přidala kousek másla, jako příloha byly cuketové noky ( odkaz nedávám, abych nedostala spucunk... třeba )
posílám foto, jestli neva, bodík už přiletěl dávno a ještě jednou díky.. nedělala jsem naposledy
7. 10. 2012 20:20
evík:moc dekuji za ozkouseni receptu a za kladny komentar.
7. 10. 2012 19:40
Ivulinko, dnes jsem tento vynikající pokrm dělala k obědu, jen jsem nepoužila pivo,ale vývar, je to velká dobrota, kterou jsem zařadila na jídelníček. Ta hrubozrnka tomu dala "šťávu".
Díííííík za receptííííík.
Posílám bodík.
Díííííík za receptííííík.
Posílám bodík.
5. 10. 2012 08:11
Nápad je dobrý, ale příště bych nedávala pivo, omáčka je hořká...a hrubozrná hořčice pečením dost zčernala...Kýta v troubě na 1,5 h taky není moc dobrý nápad, měla jsem tam hodinu a už byla dost suchá...
22. 1. 2012 15:29
Tereza Stepanova: Terezko, jsem ráda, že jsi vařila podle mého receptu a taky že jste si pochutnali, jen mě mrzí, že nebylo dost šťávy, zkusila bych víc podlít vodou a zahustit moukou smíchanou s hladkou moukou.
20. 1. 2012 16:49
Ivanko , bylo to vynikající a s bramborovým knedlíkem to nemělo chybu . Jenom zase nevím, kde jsem udělala chybu, že nemám tolik šťávičky , ale i tak byla kýta vynikající . Přidala jsem pouze fotečku, bodíka jsem Ti dala už předtím .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 17 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 10 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 13 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 13 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 13 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 13 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 13 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 14 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Pamatujete na roksová lízátka? Kulatá dobrota stála 40 haléřů, vyrábí se dodnes a prodává za 4 koruny
Vynikající tvarohová bábovka: Tvaroh dodá vláčnost a šťavnatost, nadýchaný moučník je přitom snadný a chutná božsky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: staročeské recepty z masa staročeské recepty staročeské koření složení starocesky veprovy platek staročeský oběd staročeský plátek staroceske maso recept recepty s pivem staročeské plátky staročeská vepřová kýta sraročeský oběd maso s pivem složení staročeskeho koření staročeské maso staročeské koření bůček podlévaný černým pivem staročeská kýta staročeské koření recepty staročeské vepřové maso starocesky kureci platek
Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř, mrkev, celer, cibule, hořčice hrubozrnná, olej, koření, pivo světlé, sádlo, mouka hladká
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
43 názorů