Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou

Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje. Smetanovou omáčkou dokážete na závěr doladit celé luxusní jídlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

11. 8. 2008 11:21

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie4 178 kJ / 999 kcal
Bílkoviny9,24 g
Tuky95,50 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 106 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,10 g
Sacharidy22,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sikulka7

13. 11. 2020 11:33

Eja57: Tak to máte veselé vaření ! Já už mám děti dospělé a s láskou vzpomínám na dobu, když byly malé. Jeden nechtěl jíst maso, dcera nejedla smažený květák a nejstarší syn a manžel jedli všechno.;-):-D

Eja57 Eja57

13. 11. 2020 11:25

Hella: fotky od Maris jsou ozdobou každého receptu:yes:
Já ptactvo moc často nedělám, protože strávníci si vymýšlí...jeden tam nechce vejce, další zase okurku a další slaninu:omg:..takže samozřejmě musím podávat rozkrojené, abych zjistila který pták komu patří:-D

sikulka7

13. 11. 2020 11:05

Hella: Páni, jedno vajíčko a tolik milé konverzace! Dámy děkuju , hned mám lepší náladu i když sluníčko nesvítí, ale smějí se na mě vaši smajlíci:yes::-)

Hella Hella

13. 11. 2020 10:02

sikulka7: Jsem autorkou receptu, vajíčko skutečně nedávám ale jen kvůli mé rodině, ale nic proti němu nemám. Tahle fotka je lepší než moje, tak jí berte i s tím vajíčkem :-D:-D:-D

sikulka7

12. 11. 2020 18:31

maris: :-K

maris maris

12. 11. 2020 14:58

sikulka7: není za co se omlouvat, jen jsem to vysvětlila;-):-)

sikulka7

12. 11. 2020 14:19

maris: To jsem netušila, omlouvám se. Recept je skvělý a já si přidám vajíčko.:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 11. 2020 13:23

sikulka7: fotografie není autorky,tak je možné,že dělá závitky bez vařeného vejce.;-)

maris maris

12. 11. 2020 13:22

sikulka7: tak k této chybičce se hlásím já, viz. můj komentář z roku 2009:-), autorka je v tom nevinně:-). Já jsem zvyklá vajíčko dávat, tak proto tam je a fotka neodpovídá receptu na sto procent. ;-):-)

sikulka7

12. 11. 2020 13:14

Chybička se vloudila? Na fotografii je vidět, že v závitku je vařené vajíčko (a taky tam patří), ale v seznamu ingrediencí a popisu postupu není, asi se to vajíčko někam zatoulalo.:-*:-D

Nadia22 Nadia22

21. 4. 2017 05:38

:yes:Mas je prekrasne zabalene:-K Dostala jsem na ne chut..............Delam je prakticky stejne, akorat pred opecenim je trochu poprasim moukou.....

Jan Leborv

18. 9. 2016 16:57

Tuhle mňamku vaříme od nepaměti....super.....

tejaja tejaja

26. 7. 2015 20:40

Robert::-D:-D:-D Iný kraj, iný mrav. U nás sa do španielskych vtáčikov dáva hranolček slaniny, hranolček mrkvy a kyslej uhorky a štvrťka vajíčka natvrdo. Nijaký párok alebo alebo saláma, A nikdy sa nezalievajú smotanou ani nezahusťujú zápražkou. A žiadny knedlík, ale najčastejšie ryža. :-) Napriek tomu to nikto nepovažuje za odfláknuté. ;-)

Robert

26. 7. 2015 19:43

Přátelé dobrého jídla,
španěláky se nedělají tak často,aby se dali odfláknout.Takže vždy!!!kolik ptáčků,tolik cibulí,do závitků špek,salám-párek,vejce,okurku,na naklepané plátky nejprve pepř,sůl,hořčici1/2plnotučné a 1/2dion.Zabalit a potom standardní postup.Omáčku vždy zalít smetanou,dochutit a zahustit jíškou.Houskový knedlík a vyhledat gaučink.Tak dobrou!!!:-D:-D:-D

Sandra

11. 11. 2011 22:40

Skvělý! zítra se na to hned vrhnu :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: španělský ptáček na smetaně španělský ptáček se smetanou španělský ptáček na smetaně recept španělské ptáčky hovězí ptačky ptáčková omáčka ptáčci na smetaně španělský ptáček omáčka španělské ptáčky recept španělský ptáček ptáčci omáčka ptáčky recept hovězí ptáček omacka ptacci ptáček na smetaně španělský ptáček se smetanou recept omáčka španělský ptáček ptacci s omackou spanelsky ptacek s omáčkou recept na španělské ptáčky

Suroviny: hovězí zadní, špekáček, okurky sterilované, cibule, slanina uzená, bobkový list, pepř, koření nové koření, sůl, pepř mletý, hořčice, smetana, jíška

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9vw