Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s černou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 165 min

165 min (165 min příprava)

29. 11. 2011 21:30

Suroviny

Porce: CCa 6 - 8 podle velikost

Nutriční hodnoty

Energie9 670 kJ / 2 311 kcal
Bílkoviny10,50 g
Tuky252,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 4,80 g
Sůl12,00 g
Sacharidy0,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jo a ta rada ? Pokud myslíš, dej tam smetanu a je to skoro na smetaně. Varuju, nedělej to, raději tam přidej lžíci brusinkového kompotu nebo zavařeniny. Přidávej opatrně, zamíchej, ochutnej, přidej kousek másla. Dělám tu omáčku už léta a nedávám nic z rady. Máme rádi - čím víc hořká, tím lepší, ale ne spálená. Chce to čas, někomu napoprvé nezachutná, jiný už nikdy neuvaří jinou. Simča určitě dodá foto, díky a polibek za tu službičku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kvetina

6. 6. 2015 14:45

Je vynikající. Trošku nahořklá ale jinak dávám za bod. Pochutnala jsem si.

Jenny

30. 11. 2011 09:54

:yes::yes:dělávám kuře načerno,králíka si určitě nechám na neděli,mňam:yes::yes:

jan.alois jan.alois

30. 11. 2011 08:47

Hella: Není to tak ,nepíšu připálená a také nepíšu švestky, ani povidla. TO je uplně jiný recept. A nějaký keci o rakovině to sem netahej ráno otevři okno zhluboka se nadýchni, aspoň dvakrát a máš na ni zaděláno. Pokud se ti rececept nelíbí tak to nevař. Pravidlo je takové ,recept je originál a pokud ho někdo upraví tak to už není to co je ,nebo bylo psáno.

aaura aaura

30. 11. 2011 07:53

No teda mně se recept líbí:yes:...a připálená zelenina? Však se píše, že to nemá být spálené....i guláš musí být přece krapet "připálený", jinak to prostě není ono. Dávám bod a určo zkusím, králíka můžu ;-)

Hella Hella (moderátorka)

30. 11. 2011 00:22

Takto připravenou omáčku jíst, to je jako si koledovat o rakovinu. Připálená zelenina je silně karcinogenní a jestliže tobě chutná, je to tvůj problém. Název Černá omáčka se jí neříká proto, že by byla připálená, ale protože tu barvu získá přidáním sušených švestek a povidel.

vybusna vybusna

29. 11. 2011 23:43

jan.alois: ihlou vobec...robim ze si *predvrtam * dieru nozom a potom rozsirim tu dieru prstom, ja som raz aj zabudla na tu slaninu v mraznicke...ako radi rebeka..taka bola tvrda ako skala...ale prsty som mala tiez ako vytiahnute z klepca...ale ved vzdy si poradime no nie?

rebeka rebeka

29. 11. 2011 22:31

taky lze slaninku nakrájet na špalíčky a ty vložit na cca půl hoďky do mrazáku..špikování jde pak jedna radost;-):yes:

jan.alois jan.alois

29. 11. 2011 22:25

vybusna:no tak vezmi delší uzký můž udělej vpich zatáhni aby to řízlo a pak tam strč špek dělám to tak stále. Nešpekuji jehlou na předek to strčím pod nohu nebo to do špeku zabalím a je to stejné

vybusna vybusna

29. 11. 2011 22:07

tak ja som minule po prvykrat spikovala kralika a bola som prekvapena, ako to tazko islo...z toho spikovania som bola unavena ako kon

PatkovaKaterina PatkovaKaterina

29. 11. 2011 22:03

Ha,mňamózní recept na králíka:-p:yes:.Určitě odzkouším,nejlepší přílohou je knedlík,že?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: černá omáčka co s připálenou omáčkou králík s omáčkou králík načerno králík na omáčku černá omáčka recept králík v černé omáčce cerna omacka s kralikem maso s černou omáčkou králík s pepřovou omáčkou připálená omáčka králík na černé omáčce omáčka z králika recept na omáčku z králíka připálená omáčka omacka na cerno recepty omačku z králíka králík recepty kralik,vcerne,omacce ralik s omackou

Suroviny: maso králičí, špek, cibule, mrkev, petržel, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, mouka hladká, sádlo

TopRecepty.cz

Králík s černou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0X7G