Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový krém na vánoční cukroví

Co by to bylo za cukroví, pokud by mu chyběl výborný krém? Vyzkoušejte máslovou klasiku, kterou můžete libovolně dochutit oříšky, kakaem či kávou. Můžete pak plnit košíčky, ořechy, trubičky, ale také slepovat různá kolečka.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

5. 12. 2011 12:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 429 kJ / 2 254 kcal
Bílkoviny10,43 g
Tuky212,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy74,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

veverka50

4. 12. 2013 15:22

Děkuji za recept od Bahulky :-) určitě letos vyzkouším.
Celá leta jsem dělala krém co dělala moje maminka:
Kolik másla,tolik cukru moučka,jeden žloutek a třít,když to bylo utřené tak pro nastavení se přidával puding udělaný z vody bez cukru(vychladlý) Tento krém je velice jemný a dobrý,ale letos zkusím tento snad to zvádnu :-) ;-)

Katu

1. 2. 2013 20:54

Nevěřila jsem tomu, ale když jsem to vajíčko a cukr míchala dlouho ve vodní lázni, pak dala bokem než jsem si rozmíchala pak máslo, tak to tak ztvrdlo, že z toho byla prima drobenka. :-) Tak jsem si dala repete a větší majzl a už to šlo :-)

Naďa Kánská

22. 12. 2012 11:08

Do máslového krému dávám zásadně vařený žloutek. Krém je kompaktní, hustý a je bez rizika salmonely. Vyšlehám máslo s cukrem do pěny, přidám vnitřek vanilkového lusku,vařený žloutek a nakonec po kapkách rum. Je krásně sametový a v lednici velice rychle ztuhne. Do krému je také možno přidat-kávu,mleté oříšky, strouhanou čokoládu, vařený kokos atd.

Iness Iness

16. 12. 2012 14:08

Klára:jestli jsi dala jedno vejce a ubrala cukr na cca 4-5 lžic tak v tom nevidím problém...máslo by mělo ztuhnout. Pokud přece jen je to stále řídké, tak budeš muset přidat ještě změklé máslo a znovu vyšlehat. Předpokládám, že neplechu ti tam dělá bílek. Já do krému používám jen žloutek;-).

Klára

16. 12. 2012 13:24

Dělala jsem to z obyčejného másla. Nepoužila jsem celé, protože mám jen pár kousků, které chci naplnit. Dala jsem tam asi 2/3 másla. Ale nejspíš jsem ho úplně rozpustila, protože jsem to vmíchala do těch zahřátých vajec.

Iness Iness

16. 12. 2012 12:48

Klára:Dělala jsi to z obyčejného másla? S jedním vejcem to nemůže být řídké:-O. Nerozpustila jsi i to máslo? Napiš přesně jak jsi to dělala...

Klára

16. 12. 2012 12:32

zkusila jsem ho, jsem amatér a zdálo se mi to jednoduchý, ale mám ho hrozně řídký. Od včerejška je v lednici (dokonce i v mražáku), ale nechce ztuhnout. Moje blbost, přidávala jsem máslo k vejcím s cukrem a ono to pěnilo a tálo. Jde s tím ještě něco dělat, nebo to mám vyhodit?;-(

Iness Iness

14. 12. 2012 14:02

Dana: 125 ml mléka
1 vrchovatá lžíce hladké nebo polohrubé mouky
125 g másla
140 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru

Mléko rozmíchejte s moukou a na mírném plameni přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty na hustou kaši, odstavte a nechte za občasného míchání vychladnout.
Mezitím utřete máslo s oběma cukry. Pak do ní po lžičkách vmíchejte vychladlou kaši a utřete na hladký krém.

Dana

14. 12. 2012 13:39

Neměly byste, prosím, nějaký krém bez vaje? Nemám kontrolovaný slepičí chov a o salmonelu z nevařeného vejce nestojím........
Díky.

Hanka

10. 12. 2012 16:40

Dělám podobný;-)
Máslo vyšlháme do pěny.
V parní lázni šleháme 15 dkg. cukru, 3 celá vejce, vanilkový cukr. Mícháme dokud neschládne. Pomalu vmíchám do ušlehaného másla. Vydrží dokud se cukrový nesní ( klidně 2 měsíce ):-D

Veru

26. 11. 2012 20:06

Jak dlouho krém vydrží? Tedy do jaké doby se musí sníst? Děkuji:-8

Iva

11. 7. 2012 15:22

Ahoj můžu se zeptat, jestli se tento krém dá dát i na korpus pod marcipán?? :) děkuji za odpověď

Barča

18. 12. 2011 21:34

Zkusila jsem a je opravdu vybikající:-) Dky za nápad :yes:

Bahula Bahula

18. 12. 2011 16:13

Máslový krém dělám stejným způsobem. V zimě dávám na dvě másla 3 vejce a v létě zase kousek stoprocentního tuku, aby máslo lépe drželo :yes:+

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krémy do vánočního cukrovi krémy do cukroví krém do cukroví máslový krém krém na cukroví krém do vánočního cukroví krém na vánoční cukroví krémy na cukroví základní máslový krém jak dlouho vydrží máslový krém nejlepší krémy do vánočního cukroví trvanlivý krém do vánočního cukroví vařený máslový krém kakaový krém do cukroví vařený krém do cukroví krémové vánoční cukroví krémové cukroví recepty na krémy do cukroví vanilkový krém do cukroví vánoční krémy

Suroviny: máslo, cukr krupice, vejce, kakao, ořechy, rum, káva zrnková, mandlové aroma

TopRecepty.cz

Máslový krém na vánoční cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/21lj