jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Čokoládky na sušence

Čokoládky na sušence
Čokoládky na sušence
nahoru
Čokoládky na sušence Čokoládky na sušence Čokoládky na sušence Čokoládky na sušence
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Cukroví - Pečené

Suroviny:

Těsto:
- lze použít jakékoli linecké, já jsem použila tento recept
20 dkg solamylu
1 vanilkový pudinkový prášek
20 dkg hl. mouky
20 dkg tuku
15 dkg práškového cukru
1/2 balíčku kypřícího prášku
1 žloutek
asi 3 lžíce zakysané smetany

čokoláda + IVA- 100% tuk (poměr asi 100g čokol/10g tuku – ale není podmínkou)
silikonové formičky

Postup přípravy receptu

Zpracujeme všechny suroviny a těsto dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne.
Ztuhlé těsto necháme před zpracováním povolit – bude dost tuhé, vyválíme a vykrajujeme malá kolečka nebo děláme přímo kuličky a vyplníme asi do poloviny formiček.
V troubě pečeme asi na 180st. dorůžova. Po vychladnutí vyklopíme.
Čokoládu s tukem rozpustíme ponořením kastrolku do horké vody.
Silikonové formičky řádně umyjeme, osušíme a asi do poloviny naléváme čokoládu.
Necháme ji lehce zchladnout/ztuhnout a potom s citem vložíme každou sušenku zpět (vzorkem nahoru). Příliš netlačíme, stačí jen položit.
Sušenky vkládáme do lehce ztuhlé čokolády, protože položením do horké by sušenka moc klesla a to nechceme.
Necháme ztuhnout a vyklopíme.

Poznámka

Zdroj: Knihovnička receptů
Na linecké jsem zkusila recept http://www.toprecepty.cz/recept/6366-jemnoucke
Odkaz mi nešel vložit u receptu, tak jej vkládám zde.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
36 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Čokoládky na sušence"

autor: zizala
vloženo: 05.02.2012 08:00:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jahůdko, nakonec těsto dopadlo po přidání trochy škrobu dobře, nějak mi to tenkrát v tom stresu nemyslelo. Mohlo mě jako celkem zkušenou pekařku napadnout, že to je třeba zahustit. Horší bylo estetické zpracování, moc jsem naplnila formičky a lezlo to nahoru. Jeden plech jsem komplet spálila smajlik Takže jsem to, co zbylo, pak okrájela, čokoláda vyšla dobře, ale tak pěkné jako Tvoje nebyly, ani nemohly. Fotku nemám, dcera zapomněla vyfotit. Ale určitě to nebyl poslední pokus, rozhodně je to efektní a chutné pečivo smajlik

autor: Pajaska
vloženo: 30.01.2012 14:01:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle mi uteklo a je to kouzelné.Super.smajliksmajlik

autor: zizala
vloženo: 30.01.2012 13:23:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jahoda: Dám vědět, díky za ochotu a rady smajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 30.01.2012 11:21:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zizala: Snad se to zlepší, ale mrkni na odkaz toho těsta u receptu, všichni si to pochvalovali, tak nevím, čím to jesmajliksmajlik
Ale ta čokoláda to zakryjesmajlik, jen opatrně potom sušenku zatlač na čokoládu, aby se chytla - spojila s ní. Ale ne moc tlačit, jinak by ji čokoláda schovala. Proto píši, nechat čokoládu trochu vychládnout, aby mírně ztuhla.
To bude dobrý, uvidíšsmajlik

autor: zizala
vloženo: 30.01.2012 08:45:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jahoda: možná jsem měla plnější lžíce té zakysanky smajlik Udělala jsem jen jeden plech a když jsem viděla výsledeksmajlik, uklidila jsem zbytek těsta zpátky do ledničky. Možná tam je i hodně toho prášku do pečiva, já do lineckého prášek nedávám nebo jen na špičku nože. Dnes na to nebudu mít čas, ale zítra zkusím přidat mouku nebo škrob a dokončím to. Čokoládu budu dělat až v pátek.

autor: jahoda
vloženo: 29.01.2012 17:53:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zizala:
Žížalko, to je mi líto, těsto na linecké jsem dělala poprvé podle přiloženého odkazu, protože jsem jej chtěla vyzkoušet a potřebovala jsem mít sušenky hned křehké a to tedy křehoučké bylo krásně.
Možná jsi měla tuhost těsta korigovat přidáním některé suroviny (máslo, nebo zakysanka..)- těžko teď už radit, žesmajlik
Ale nevím, jak jsi dílo dokončila s tou čokoládou, ta je tam nejdůležitější! a případné nedostatky schová. (Moje sušenky samy o sobě také nebyly žádná sláva)
Napiš, jak to všechno nakonec dopadlosmajlik, díky

autor: zizala
vloženo: 29.01.2012 14:54:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jahůdko, nevím, co jsem zvorala, ale sušenky mám po vyklopení takové hrubé a pórovité, rozhodně nejsou hladké a jemné jako Tvoje smajliksmajlik Hrozně se mi to těsto matlalo, když jsem ho mačkala do formiček. Jako tuk jsem použila máslo.

autor: AniCiz
vloženo: 24.12.2011 11:48:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikdokonalésmajlik

vloženo: 23.12.2011 01:14:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

I bez komentáře je hoden+32bodíksmajlikMoc krásnésmajliksmajlik

autor: Patricie
vloženo: 18.12.2011 19:25:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikBezvadnésmajliksmajlik+

autor: jahoda
vloženo: 18.12.2011 19:08:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Terkas: jsou současně jak do trouby, tak i do mražáku (-40st. až + 230st.) - tak to je napsáno na obalu...smajlik

autor: marunda
vloženo: 18.12.2011 18:48:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc díky, asi si je taky koupím, vypadá to moc hezky s tím těstemsmajlik

autor: Terkas
vloženo: 18.12.2011 17:57:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nestane se něco s tim silikonem v troubě??smajliksmajliksmajlik

autor: NADEI
vloženo: 18.12.2011 15:14:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dělala jsem pro sestru Dášu k svátku bonbonieru z Rafaela a Ferera ,ale čokoládky mi vyrazily dech prostě krása hned si koupím silikonové formičky.Super nápad posílám bodíksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: misza
vloženo: 18.12.2011 12:43:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jahodo nádherasmajliksmajliksmajlik

autor: innael
vloženo: 18.12.2011 12:19:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ty jsou nádherný smajlik

autor: eva hubova
vloženo: 18.12.2011 10:28:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik krásnésmajliksmajlik+26

autor: Merylas
vloženo: 18.12.2011 10:21:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to nádhera, bodík jsem už v tomto případě dalasmajliksmajliksmajlik

autor: Ivana41
vloženo: 18.12.2011 10:14:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě jeden dotaz, ty formy jsou od Tescomysmajlik Promiň nepřečetla jsem kometáře, a odpověď už našla

autor: Ivana41
vloženo: 18.12.2011 10:13:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to je bomba, čokoládu dělám každý rok, ale na sušenku by mě to nenapadlo dát, dávab bodk 1+smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 18.12.2011 08:54:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

úžasné...smajlik

autor: senky
vloženo: 18.12.2011 07:44:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik Takovou bonbošku bych chtěla dostatsmajliksmajliksmajlik

vloženo: 18.12.2011 07:31:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

parádní čokoládkasmajlikmyslím,že by se hodila i jako orginální bonboniéra k narozeninámsmajliksmajlik

vloženo: 17.12.2011 22:14:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 17.12.2011 22:06:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to je opravdová krásasmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 17.12.2011 22:02:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marunda: maru, v každých domácích potřebách. Je to toho teď plno. Jsou jak na led, tak na čokoládu, nebo i na pečení (vše v jednom) ...smajlik

autor: marunda
vloženo: 17.12.2011 21:40:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marunda:kde jsi sehnala ty formy?

autor: marunda
vloženo: 17.12.2011 21:39:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

krása. Tak pěkný formičky.smajlik

autor: jahoda
vloženo: 17.12.2011 21:13:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem ráda, že se recept líbí.
Eliza: co jsou děti vyšší než rodiče, peču dá se říci z nutnosti max. 4-5 druhů a každý rok vše nové neznámésmajlik. U nás jsou vánoce co se týče "zobání sladkého" 10 dní před Štědrým dnem, potom už není zájem. Takže z dnešních čokoládek zůstala slabá polovinasmajlik
A k receptu - co bychom dnes my ženy pekly a vymýšlely bez těch stále nových a lepších technologií - např. silikonu. Když si vzpomenu, jak se dávaly plechové formičky na mráz, aby čokoláda co nejvíce ztuhla a potom 1/2 hodiny se s formičkami mlátilo a pochválena byla ta, která šla dobrovolněsmajliksmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 17.12.2011 21:03:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu originálnísmajlik

autor: vybusna
vloženo: 17.12.2011 21:00:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hyyyyyyyyyysmajlik jahoda, tvoje recepty zboznujem smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 17.12.2011 20:42:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já na to sladké předvánoční šílenství většinou nereflektuji (nepeču, chceme si držet tajli), ale tohle je krása veliká a úplně nerozpoznatelná od profesionálního výrobku - posílám bod za obrázky a prezentaci.smajliksmajlik

autor: kucerova45
vloženo: 17.12.2011 20:39:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc krásná cukrovíčka,ukládám a udělám.smajlik

autor: lomačka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2011 19:51:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jůůůůůů paráda ,no na co holky ještě nepřídetesmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 17.12.2011 19:39:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

vloženo: 17.12.2011 19:18:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je super napad,vazne. Skoda ze nemam formicky,posilam bodika

autor: i_ivanka
vloženo: 17.12.2011 19:07:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu to vypadá krásně, až nebudu vědět co k svátku, udělám tohle a zabalím:)))smajliksmajliksmajlik

autor: zizala
vloženo: 17.12.2011 18:41:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úžasnej nápad smajliksmajliksmajlik

autor: Klara
vloženo: 17.12.2011 18:36:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jahoda, veľmi peknésmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: mia2404
vloženo: 17.12.2011 16:38:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to je ale nápadsmajlik+1

autor: vseumel
vloženo: 17.12.2011 16:37:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je pro trpělivé, my netrpěliví to nikdy nesvedeme ! smajlik;-smajlik

autor: Betyna
vloženo: 17.12.2011 16:23:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik nádhera!

autor: cathleen
vloženo: 17.12.2011 16:10:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik bomba nápad!smajlik

autor: Iriska
vloženo: 17.12.2011 15:54:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to je nádhera smajliksmajlik+

autor: pipre
vloženo: 17.12.2011 15:50:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je nádhera!!smajlik+1

autor: Jenny
vloženo: 17.12.2011 15:50:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik+2smajlikmňam...

autor: jirholu
vloženo: 17.12.2011 15:48:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nádhera smajliksmajlik + smajlik

autor: Severinka
vloženo: 17.12.2011 15:48:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je parádní nápad, zbylo mě pár lineckých koleček, to bych mohla zkusitsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

čokoládky - recept čokoláda na sušence jak dostat cokoladu ze silikonovych formicek forma na sušenky s čokoládou od tescomy jak dostat cokoladu z formicek knihovnička recepty vánoce 2012 ztuhlé čokoládky knihovnicka receptu na vanocni cukrovi vánoční čokoládičky prodam silikonové formičky na čokoládu čokoládky s obrázky cokoladky na susence domácí vánoční čokoládky recept na čokoládky čokoládky recept silikonová forma na led i na pečení knihovnička receptu vanocni cukrovi jak se dělá domácí čokol dobré čokoládky čokoládky pro děti čokoládky recepty čokoládky knihovnička receptů cukroví 2012 silikonové formičky na sušenky recepty na vánoční čokoládky o sušence formičky na čokoládky




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty