Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 1. 2012 23:28

Suroviny

Porce: dortová forma průměr 24 nebo 26cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 837 kJ / 4 502 kcal
Bílkoviny82,67 g
Tuky236,00 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 563 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy505,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že to není žádný "extra" recept na moučník, ale pokud by měl někdo zájem o lehký, rychlý a nenáročný dortík, tak nabízím ke zkoušce:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

17. 1. 2012 21:37

Vypadá moc hezky a věřím, že bude taky chutnat;-):yes::-K

marunda marunda

17. 1. 2012 17:14

aha, tak tento dort nesmí starý lidi, jako moje mamka. Na ní by to bylo tvrdé. Ale posypuje je jen strouhanýma ořechama a bude to ok. Kokos u nás taky jde.

jahoda jahoda

17. 1. 2012 17:00

marunda: nezměknou, protože jsou obaleny v tom dá se říct, karamelu. Myslím, že pomleté by asi udělaly hroudu a nešly by obalovat. Tady ty křupou. Ale můžeš je podrtit co nejvíc to půjde;-):-K
Víš, u nás nejedí kokos, já bych tam šupla klidně ten kokos:-p

jahoda jahoda

17. 1. 2012 16:55

Dana61: jj, je to pravda, tím, že už mám něco napečeno, tak nad tím moc nepřemýšlím, dám papír jen dolů, ale tentokrát jsem vymazala boky. Propadlá nebyla (možná to tak vypadá na fotce), ale bylo to asi tím, že jsem pekla opravdu jen na 150st a velmi pomalu. Vím, že se to vyplatí. Také jsem četla, že se mají boky obalit alobalem, aby ve formě byla stálá teplota všude - zkoušela jsem, byla rovná, ale nevím, jestli tím alobalem.
POdle mé zkušenosti je nejdůležitější pomalé pečení a neotvírat troubu. Já otevírám, až vidím, že se boky odlepují a to je znamení, že je piškot upečený.
Díky všem, které piškot zaujal, ale příležitostně vyzkoušejte;-):-K

marunda marunda

17. 1. 2012 16:54

jahoda: je nádhernej. Určitě zkusím. Ta bílá úplně svítí. Zase mám aspoň další dortík do zásoby. Ještě se zeptám, jsou ty ořechy po obvodu toho dortíku měkké? Když jsou namáčklé na tu šlehačku, tak asi změknou, ne? Já bych spíš dala mletý, ale s těma většíma kouskama vypadá krásně.:yes:

Dana61

17. 1. 2012 15:37

Jahodo, to je nádherně lehoučký dortík:-D:yes: a souhlasím s Bahulou ohledně toho nevymazávání boků dortové formy, také jsem si to kdesi přečetla, vyzkoušela a ono to opravu funguje- dělám to tak u každého piškotu a dortíky mám rovné, nepropadlé :-))

rebeka rebeka

16. 1. 2012 16:01

Bahula: díky za vychytávku ohledně nevymazávání boků formy..vyzkouším;-):-K

Bahula Bahula

16. 1. 2012 15:47

Dortík vypadá výborně. V jednoduchosti je někdy kouzlo:yes::yes:

Někde jsem četla, aby se dort nepropadal středem a neudělal vysušené kraje, tak se má dát na dno dortové formy pouze pečící papír a obvod formy nevymazávat. Když jsem pekla naposledy dort, tak jsem to vyzkoušela. Po vychladnutí se korpus krásně odlepil a po obvodu i nahoře byl naprosto rovný;-)

Patricie

16. 1. 2012 14:08

Krásné:yes::yes:

jirholu jirholu

16. 1. 2012 12:44

Dortík nemá chybu :yes::-p +:yes:

zizala zizala (moderátorka)

16. 1. 2012 12:14

Na takové dobroty musím teď sice zapomenout, ale vypadá to chutně :-p

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 1. 2012 10:53

Extra - neextra, velice ráda bych si kousek nabídla :-p Máš to jako vždy, na jedničku:-D:yes:

jahoda jahoda

16. 1. 2012 10:46

rebeka: Rebí, mám to tam v detailu - přiložím obyčejnou stěrku a sypu a sypu:-D, stěrka to zachytí a tou stěrkou to nakonec ještě můžeš přitlačit ke šlehačce...;-)

rebeka rebeka

16. 1. 2012 10:13

krásný a lehký jako obláček..ten se na jazýčku jen rozplyne:-8:-)
krásná práce:-K:yes::yes:
jahu, prosím tě, prozraď mi, jak ten krakant dostaneš na ty boky..já jsem strašný nervák:-8:-D mě se to moc nedaří..vždycky to skončí všude možně, jen ne tam, kde má:-8:-D:-D

majda 2

16. 1. 2012 09:38

Dobrota!:yes:+8:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šlehačkové řezy s ovocem piškot se šlehačkou ovocne rezy se slehackou ananasové řezy piškotove piškotový korpus s ovocem piškotovy rez piškotový řez s ovocem piškotový dort se šlehačkou piškotové ovocné řezy rychlý piškot s ovocem piškotový řez se šlehačkou piskotove rezy piškotový dort se šlehačkou a ovocem ovocný řez se šlehačkou piškot se šlehačkou a ovocem piskot s ovocem řezy se šlehačkou rychlé šlehačkové řezy šlehačkové řezy piškotové řezy s ovocem-recept

Suroviny: vejce, mouka polohrubá, cukr písek, voda, olej, prášek do pečiva, sůl, šlehačka, ztužovač šlehačky, cukr moučkový, máslo, cukr třtinový, ořechy mleté, kompot ananasový, šťáva citronová, marmeláda

TopRecepty.cz

Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zx1m