Polévečka s čočkou jako řemen
Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Energie | 4 918 kJ / 1 176 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,06 g |
Tuky | 8,60 g |
Vláknina | 73,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 285 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 169,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vězte, že polévka má takový "šmrnc" z veškerého koření, že vás kuchařky, které jí uděláte muži musí pochválit! Polévka je sytá a dost pikantní. Doporučuji vyzkoušet!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 5. 2017 07:43
sikulka7: Květo, to je věc názoru a chutí a nemusíš použít koření, které nechceš, to je na každém, jak si polévku udělá.
15. 5. 2017 09:59
Kurkuma, kari a bazalka? Čočku milujeme v jakékoliv podobě, čočkovou polévku vařím často, ale s tímto kořením bych asi váhala. Vždyť výsledná chuť čočkou nevoní, přebije ji aromatické koření. No, je jiná doba.
5. 2. 2012 10:33
Bibi, dekuji moc za skvelý recept. Polevku jsme udelala presne podle Tveho receptu a je jiz nachystana k dnesnimu obedu, silna, dobra, vydatna, chute vyvazene. Davam bodik
26. 1. 2012 09:12
rozmarynaH: velmi si mě potěšila a ještě větší radost mám z toho, že jsem našla chuťově spřízněnou dušičku V tom případě je mi líto a mám smůlu, že nemáš čas na tvoření receptů, byla bych na tvé dobré recepty zvědavá-snad někdy k tomu dojde a já ti přeji méně hektického života.
26. 1. 2012 08:59
Milá Bi,Tvoje recepty sleduji obzvlášť pečlivě, protože máme podobné chutě. Čočkovou polévku dělám podobně a mému manželovi rovněž chutná a také sní nejméně dva talíře.Posílám bodíky. Já do té své oblíbené přidávám ještě (aby toho nebylo dost)rajče a na zahuštění ovesné vločky (úplně se rozvaří a zahustí). Tvoř a vymýšlej dál. Já bych se také připojila, ale nemám vůbec čas, jen občas mrknu na portál a některé recepty, převážně tvoj si stáhnu. posílám body
25. 1. 2012 20:37
My jsme doma všichni polévkovía když je koření jen po troškách,tak proč ne+8Chudák je spíš ten,kdo si do dobré polévky nasype polovinu z pepřenky
25. 1. 2012 20:11
Pěkná pro oko - chuť si nedovedu představit, ale 1000 lidí 1000 chutí.
25. 1. 2012 15:23
misza:Míšo a Rebíčku, ta kurkuma je tam víceméně pro barvu polévky, proto je jí také míň
25. 1. 2012 15:15
Polévku jsem přesunula do kategorie kam patří, přehmátla jsem se a Tak Franto děkuji, že jsi mě upozornil Možná by ses divil, ale můj manžel snědl 2 talíře, tak mu polévka chutnala-což značí, že žádný chudák není Nemůžeš hned recept za to či ono hanět, když jsi ho neochutnal(neuvařil), ono to vypadá, jako že je toho koření hodně, lepší je dávat málo, ovšem k té polévce sedí, je vážně dobrá a motivovala mě jedna ze sešitu, kde je toho koření daleko víc a tak jsem chtěla vyzkoušet aspoň tak a udělala jsem moc dobře-chuť mě překvapila tak, že jsem jí vložila k vyzkoušení. Toť vše, co jsem vám nevěřícím chtěla sdělit a vařit vás jí nikdo nenutí
25. 1. 2012 14:41
Bibi, nepopletla jsi kategorii
misza: souhlasím taky bych dala buď jedno nebo druhé, ale to je samozřejmě věc názoru, přeplácaná.. čím
polévečka je hezká, obrázek taky, já přidívám bodík
misza: souhlasím taky bych dala buď jedno nebo druhé, ale to je samozřejmě věc názoru, přeplácaná.. čím
polévečka je hezká, obrázek taky, já přidívám bodík
25. 1. 2012 14:18
Myslím, že přeplácaná není, ale vydatná to jo Už jsem podobnou čočkovku dělala a byla výborná. Jen bych vynechala kurkumu a dala jen kari. Bibi bodík +4
25. 1. 2012 13:47
Ještě něco, když je to polévka, tak to není předkrm
25. 1. 2012 13:44
Chudák chlap, který tohle musí jíst
25. 1. 2012 13:06
Trochu? Značně. Jedna chuť přebije druhou. A ve výsledku to chutná stejně po ochucovadlech z kupovaného zeleninového vývaru, tj. především po glutamátech. To aby začínající kuchařinky věděly čeho se mohou od takového receptu nadít.
Protože to trochu pálí, tak je "jako řemen", jinak by to byla polévka "nevšední chuti".
Protože to trochu pálí, tak je "jako řemen", jinak by to byla polévka "nevšední chuti".
25. 1. 2012 12:28
Trochu přeplácané, ne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 3 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 1 hodinou
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 3 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Další recepty
Tématické fráze: miso čočková polévka čočkova polévka jako řemen kurkuma kam pouzit cockova musaka kurkuma kam ji dávat čočkovka s houbami starodávná čočkovka kam dávat kurkuma polevka z červené čočky s mrknu vydatná polévka s řapíkatým celerem husta zeleninova polevka s čočkou čočkové polévečka recepty s čočkovými klíčky
Suroviny: čočka, cibule, mrkev, celer, petržel, brambory, česnek, cibule, vývar zeleninový, majoránka, kmín drcený, bazalka čerstvá, koření kari, kurkuma, bobkový list, pepř, petrželka, sůl, jíška
Polévečka s čočkou jako řemen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Wvj
18 názorů