Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí máslový croissant

Křupavé croissanty jsou výborné ke snídani, svačině i jako pohoštění ke kávě. Připravíme je z kynutého těsta, které poklademe máslem a několikrát provalujeme. Croissanty můžeme připravit bez náplně, naplnit čokoládou, nebo upéct naslano například plněné šunkou a sýrem.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez kynutí a chladnutí

95 min (80 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez kynutí a chladnutí)

29. 1. 2012 17:38

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 536 kJ / 3 952 kcal
Bílkoviny66,02 g
Tuky218,70 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 654 mg
Sodík 6,14 g
Sůl15,28 g
Sacharidy421,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

11hanula

22. 7. 2016 13:26

Zkouším, snad se zadaří. Tuk se do těsta nedává tedy žádný? Mám nachystáno v pekárně. A do lednice az do druheho dne? Pár hodin by nestačilo? Díky za odpověď.:-)

Jana U.

26. 5. 2015 16:07

Croissanty vypadají opravdu úžasně :yes::yes:A chtěla bych je vyzkoušet,jen jsem asi nechapavá a potřebuji radu-jak moc na tenko se musí testo vyvalet a co znamena na 3x preložit?Chápu to dobře, že se obdélník preloží napůl, pak zase napůl a zase napůl?Moc dekuji za rady:-)

hosta hosta

24. 4. 2015 20:01

Veronika: odpovím ti za autorku - může, ale bude to úplně něco jiného:-))

Veronika

24. 4. 2015 18:42

Chci se zeptat, jestli by se mohlo použít i lístové těsto? Děkuji:-)

martinkacirek

14. 4. 2015 16:03

Nejlepší croissanty, co jsem zatím dělal:yes:

Snape007

30. 11. 2013 11:11

Obyčejné droždí ano ? A kolik gramů ? Díky :-)

Zdenullinka Zdenullinka

18. 9. 2013 16:13

magda lišková: Máslo se dává pouze jednou,na první obdelník. Pak už se těsto pouze překládá a tím vznikají máslové vrstvy a těsto pěkně lístkuje. Čokoládu či nutelu dejte určitě před pečením. :-)

Zdenullinka Zdenullinka

18. 9. 2013 16:10

Lenka:Opravdu se do těsta nedává vejce a myslím že v pekárně by udělat šlo. :-)

magda lišková

17. 9. 2013 21:47

Prosím o radu laikovi. To máslo pokládám po každém rozválení, tedy 3-krát? Chtěla bych je s nutelou, nutelu dávám před pečením nebo až po. Velice děkuji, Majda.

Lenka

5. 9. 2013 10:20

Do těsta se nedává žádné vajíčko? Můžu těsto udělat v pekárně? Díky

eva

2. 5. 2013 17:24

Na jak velký obdélník to mám asi vyválet? Jde mi o to, abych ho neměla třeba příliš velký, plátky másla bych pak musela mít hodně tenké, abych celý povrch pokryla a ta máslová vrstva by se mi pak taky mohla pěkně vytratit.

Zdenullinka Zdenullinka

12. 3. 2013 17:44

Hanka: Skutečně je dáme kynout do lednice. :-))

Hanka

12. 3. 2013 17:34

Dobrý den,
a skutečně dáme do lednice kynout? :-)

Zdenullinka Zdenullinka

6. 6. 2012 20:26

jajuska86:To je super že se hned na poprvé povedly.;-)

jajuska86

6. 6. 2012 20:14

prostě parádní,dělala jsem poprvé a hned úspěch!Všem vřele doporučuji!!:-)):yes::yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na domácí croasant croissant recept máslový croissant máslový croissant recept croissant máslové croissanty recept recept croissant recept na máslový croissant croissant máslový recept na croissant croisant recept domácí croasant croasant recept croasány máslový croasant recept domaci kroasan croisant croasant s čokoládou recept maslovy croasant těsto na croissant

Suroviny: mléko, mouka hladká, droždí sušené, cukr, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Domácí máslový croissant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQoJ