jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu

Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
nahoru
Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zavařeniny

Suroviny:

Fazolové lusky, kopr nebo tymián

Na nálev: 2 lt vody, 1/2 lt octa, 70 g soli, 140 g cukru, 15 - 20 tablet umělého sladidla

Postup přípravy receptu

Fazolové lusky nakrájíme na kousky, vložíme do vařící vody a zhruba 4 minuty povaříme. Můžeme povařit i celé lusky a pak nakrájet. Scedíme, vložíme do sklenic, přidáme kopr nebo špetku tymiánu, zalijeme nálevem a sterilujeme. Sklenice o obsahu 3 dl 25 minut při 85°C.

Poznámka

Stejný nálev používám i na feferonky a kapii. Do sterilované kapie přidávám hořčičné semínko.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu"

autor: Zdraví přeje Pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.08.2013 11:48:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Urodily se mi fazolky a zbyl lák na okurky. Tak jsem to dal dohromady a zavařil. Uvidíme co to se mnou v zimě udělá.

autor: Věrka R. (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.06.2012 14:39:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Fazolky před nakládáním taky chvilku povařím a vývar ve slané vodě a pak normálně zavařím jako okurky. Vývar můžeš použít třeba na zeleninovou polévku. Jsou moc dobrý a dělávám je v zimě, třeba na smetaně. Ale jsou moc dobrý i jen na zobání, kdo má rád kyselý, nebo jako obloha. Prostě jako kyselé okurky. Jinak syrový brambory jsou jedovatý jen ty co jsou zelený, mají hodně solaninu. Náš pes se po nich, když je krájím třeba do polévky, může utlouct, tak mu vždycky kousek dávám a znám lidi, kteří když je přpravují a škrábou, tak je ujídají a jsou v pořádku.

autor: zizala
vloženo: 11.06.2012 11:36:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

MARTINA: Syrové brambory určitě nejsou jedovaté smajlik Šťáva ze syrových brambor působí mmj. blahodárně na žaludeční sliznici, doporučuje se při žaludečních vředech.
A fazolky musí projít tepelnou úpravou, protože za syrova jsou silně projímavé. Stačí je povařit jen jednou a poměrně krátce 5-6 minut. Zůstanou křehké smajlik
Recept je dobrý, taky je tak steriluju smajlik

autor: MARTINA (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.06.2012 10:35:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

POTŘEBOVALA BYCH RADU, MY JE ZAVAŘUJEME JAKO KYSELE OKURKY. DĚLÁ TO CELÁ RODINA JSOU VYNIKAJICÍ.
JEDINÉ CO MI NESEDÍ. ŽE SE MAJÍ VAŘIT NEŽ SE ZAVAŘÍ A PŘED TÍM NEŽ SE JÍ TAK PRÝ TAKÉ SE MAJÍ VAŘIT ABY SE PRÝ JEDY VYVAŘILY. ALE MĚ SE TO NEZDÁ. PROTOŽE PAK SE JÍ JEN HMOTA A VŠECHNO CO VE FAZOLKACH JE SE VYLEJE DO KANÁLU.

CO VÍM TAK I BRAMBORY SIROVÉ JSOU JEDOVATÉ PODLE MĚ ZAVAŘENÍM A PAK UVAŘENÍM V JÍDLE SE JED ZTRATÍ A NEMUSÍ SE FAZOLKY CEDIT. NEVÍTE NĚKDO JAK TO JE? DĚKUJI MARTINAsmajlik

autor: Merylas
vloženo: 15.08.2011 07:40:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já už teď lusky nezavařuju, ale jak jsme měli nadúrodu, tak jsem dávala do sklenic. Někomu může vadit třeba to náhradní sladidlo, ale dá se podle mě použít jakýkoliv sladkokyselý nálev. Fazolky se nekazí.

autor: spagetka
vloženo: 14.08.2011 13:19:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle mi sice uniklo, ale vím, že je to výborné. Jen nedávám normální cukr ale fruktozu a pár kapek tekutého diasladidla. Hořčičné semínko dávám všude kvůli diabetu, prý to udržuje inzulín, pravil léař a já mu věřím smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: marky
vloženo: 27.02.2009 21:35:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ale dobrésmajlik

autor: marky
vloženo: 27.02.2009 21:34:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

staré a známésmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

fazolky v nálevu sterilované fazolové lusky recept fazolky zavařování zavařování fazolek zavařování zelených fazolek sladkokysely nalev na fazolky nálev na fazole fazolové lusky na smetaně recepty fazolové lusky fazolové lusky zavařené zavařování fazolové lusky zavarujeme fazolove lusky zavarene fazolove lusky jak zamrazit fazolové lusky zelené fazolové lusky zavařene sterilovane fazolky fazolové lusky recepty sterilované fazolové lusky zelené fazolky zavařování fazolové lusky sterilované sterilizované fazolové lusky zavařování fazolových lusků jak zavařit fazolové lusky nálev na fazolové lusky nakladane fazolove lusky fazolové lusky zavařování sterilované fazolové lusky - recept nálev na zelené fazolky nálev na fazolky fazolové lusky ve slaném nálevu zelené fazolky ve slaném nálevu fazolky ve sladkokyselém nálevu recept fazolové lusky jak zavarit zelene fazolky fazolovy lusk fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu fazolové lusky recept fazole ve sladkokyselém nálevu sterilované fazolové lusky recepty fazolové lusky fazolky ve slaném nálevu fazolové lusky na kyselo




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty