Sedmikráskový sirup
Pohled na rozkvetlou louku vždy pohladí na duši a navodí pocit klidu. Spoustu rostlin můžeme využít jako pomocníky při boji s různými neduhy. Třeba takový sedmikráskový sirup je ideální při onemocnění dýchacích cest.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 818 kJ / 3 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 760,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Osvědčený recept od babičky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 5. 2021 10:11
krásný slunečný den, já jsem vyhnala dítko počítat kvítky, z legrace - a ona, tak jo, jdu počítat.. .tento sirupík dělám už třetí rok, a někdy i dvakrát za jaro, dokud mi manža neposeká krásky sekačkou...je výborný, děkuji za recept, už začínají nakvítat šeříky, tak budeme dělat i růžový
23. 4. 2021 15:51
Jarecka: Vše jsem si od Vás zkopírovala.
Dnes poprvé budu dělat sedmikráskový sirup. Asi se to neproplachuje před namočením do horké vody, že??
Dnes poprvé budu dělat sedmikráskový sirup. Asi se to neproplachuje před namočením do horké vody, že??
9. 3. 2018 21:26
lenka: chce to méně cukru
9. 3. 2018 21:23
Já dělám sirup - ze sedmikrásek, pampelišek,listů jahod,listy ostružin, listy malin a přidám 3 citróny nakrájené na plátky a zaliji převařenou vodou 4L, zahřeji na bod varu a vypnu. Nechám louhovat 24hod. Pak vymačkám přidám
cukr 2 kg a vařím 30min. naleji do sklenic. Přidávám do čaje a nebo do vody.
Dále dělám mátový sirup - do hrnce natrhám mátu aby byl plný, zaliji převařenou vodou aby máta byla ponořená
přidám na kolečka 3 citróny a po vychladnutí dám na 24hod. - můžete i 48 hod. do lednice. Potom vymačkám , přidám cukr ( 4L - 2kg ) a nechám povařit 30min. Naliji do flašek a dám do chladu. Výborný a osvěžující v létě s vodou jako limonáda.
cukr 2 kg a vařím 30min. naleji do sklenic. Přidávám do čaje a nebo do vody.
Dále dělám mátový sirup - do hrnce natrhám mátu aby byl plný, zaliji převařenou vodou aby máta byla ponořená
přidám na kolečka 3 citróny a po vychladnutí dám na 24hod. - můžete i 48 hod. do lednice. Potom vymačkám , přidám cukr ( 4L - 2kg ) a nechám povařit 30min. Naliji do flašek a dám do chladu. Výborný a osvěžující v létě s vodou jako limonáda.
22. 5. 2014 08:29
lidus: píšu to níže, není třeba zavářet, prošlo to varem, tak,že už je to sterilní. Ale uchovat v chladu - špajzka, sklep, určo ne na světle a slunci. Tyhle sirupy mi vydrží do další sezóny určitě. Džemy, marmelády taky nezavářím, protože projdopu varem a taktéž obsahují cukr, který je sám o sobě přirozený konzervant, takže se nebojte
22. 5. 2014 08:10
Můžu ho i zavařit? Jak vydrží dlouho - chci ho udělat aby mi vydžel na zimu až budou choroby...
16. 5. 2013 17:42
spagetka: ešte že tak to by som psychicky nezvládla
16. 5. 2013 17:40
tejaja: v životě nepočítej, to je blbost. Prostě propláchnuté natlačíš do sklenice a zbytek dle receptu
16. 5. 2013 17:35
Fakt to musím počítať ?!? Ježiškove husličky Veď zblbnem
16. 5. 2013 17:23
Díky holky, hodím radši do lednice
16. 5. 2013 13:03
MÍŠA:já takové věci, co neprojdou sterilizací uchovávám pro jistotu v lednici
16. 5. 2013 12:45
MÍŠA: skladuj v chladu, ne nutně v lednici, ale chlad a neměl by být na světle, raději příšeří až tma, takže špajzka, sklep, prostě co máte doma. Ne na slunci a v teple, zkvasil by.
16. 5. 2013 12:24
lenka: Dneska jsem sirup vařila. Délka vaření asi tak 10-15 min. Pak jsem slila do lahviček a je to sirup :) Jen teď nevím, jak se skladuje? Normálka může být v komoře nebo musí být v lednici? Díky za radu
30. 4. 2013 15:05
Taky se mi podařil místo sirupu med. Mám ho nalitý v lahvích s úzkým hrdlem.:)
Jak to mám udělat, abych měla tekutý sirup a ne med? Čím to je? Méně vařit nebo nevařit vůbec? Děkuji.
Jak to mám udělat, abych měla tekutý sirup a ne med? Čím to je? Méně vařit nebo nevařit vůbec? Děkuji.
17. 5. 2012 06:04
sirup výbornej..! Místo cukru krupice jsem do něj dala třtinový cukr, vařila půl hodiny a druhý den ráno hustota srovnatelná s lesním medem. Takže místo medu si teď do čaje dávám sirup neboť mne bolí v krku. Tak jsem zvědavá jak zapůsobí...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 6 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 33 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 45 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: med ze sedmikrásek sirup ze sedmikrásek mateřídouškový sirup recept recept na med ze sedmikrásek domaci sirup ze sedmikrasek čaj ze sedmikrásek sedmikráskový med od babičky med ze sedmikrásek recept mateřídouškový med med z sedmikrásek domácí med ze sedmikrásek recept na sirup ze sedmikrásek mateřídouškový sirup sirup z sedmikrasek sedmikráskový salát sedmikráskový med recept od babičky zázvorový sirup recept recept na mateřídouškový sirup jak se dělá čaj ze sedmikrásek med se sedmikrasek
Suroviny: květy sedmikrásky, citron, cukr krupice, voda
Sedmikráskový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMm
16 názorů