Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frgále

Frgále jsou oblíbené nejen pro svou chuť, ale také pro svou křehkost a měkkost, která se rozplývá v ústech. Díky svému tradičnímu českému původu jsou frgále také spojeny s kulturním dědictvím a oslavami.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

5. 2. 2012 16:06

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 513 kJ / 7 293 kcal
Bílkoviny160,12 g
Tuky277,22 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 760 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy1 021,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mi přišel emailem od kamarádky a hned jsem ho vyzkoušela a je bezvadný. S těstem se dobře pracuje. Já jsem dala tvarohovou a švestková a jablková domácí povidla. Také makovou náplň asi ze 100 g máku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

2. 6. 2014 11:54

inka musilová: Někde jste udělala chybu, mně to po zadání slova frgál, našlo celou řadu frgálů - zde:
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=fr...

Nejprve je třeba rozkliknout lupu u žlutého rámečku a tam zadat slovo frgál a zaškrtnout suroviny

inka musilová

2. 6. 2014 11:43

Vyhledávání receptů - Skutečnost je taková, že po zadání slova, nebo různých jeho podob, marně čekám na nabídku vyhledávače. S politováním musím konstatovat, že to vaše vyhledávání není moc dobře udělané. Nemůžu vědět na jakou část slova vyhledávač zareaguje. A ve většině případů nedostanu žádnou nabídku. Jestli reaguje na kmenové zadání frgál... tak by měl vyhledat i frgále, ale tam sdělí, že nic neexistuje. Nevysvětlujte, jak se má zadávat, ale opravte vyhledávání.

helusa27 helusa27

2. 6. 2014 10:43

Výborné, i když napoprvé mají do profi frgálů daleko, nicméně se po nich jen zaprášilo. Použila jsem místo dortu, ozdobila číslem narozenin, a bylo. :-)

Šárka

12. 5. 2014 23:30

Jsou vynikající

Kafka

24. 8. 2013 03:54

Dobry den , jsem puvodne z ceska ale bydlim v americe a tady se da sehnat Jen susene drozdi . Umel by by nekdo poradit v jakem mnozstvi mam nahradit cerstve drozdi suchym drozdim? Moc by mi to pomohlo ;)

Pavlina

9. 12. 2012 00:51

Mnam a povedlo se. Moc dobry recept !!!

Pavlina

8. 12. 2012 16:25

Jsem Jihoceska zijici v Manchesteru ... a jdu to take zkusit :-p

bosanova

7. 7. 2012 21:16

Jo a samozřejmě bodík!!!

bosanova

7. 7. 2012 21:15

Fajn recept a chutné těsto, toho mléka to chce víc. Dala jsem to do pekárny a neutáhla to. Chce to tak 3,5 dl, max do 4 dl. Jinak vyjdou 4 plechy, kdo chce super tenké tak i 5 plechů. No, hned se po nich málem zaprášilo. Dala jsem dva s tvarohem, jeden s povidly a jeden s mákem.

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 3. 2012 11:10

:yes::-p:-p

Jaruna18 Jaruna18

19. 3. 2012 09:19

Senky,jsem ráda že Vám chutnaly,Někdy nejsou kvalitní kvasnice,mohlo by to být tím.Já jsem dala čerstvé,vážené,a kynulo to dobře.Taky je tam dost tuku tak to kyne déle.Uvidíš příště to bude lepší a dík za foto.:yes::-K:-K

rebeka rebeka

18. 3. 2012 20:08

senky::-D:-D takže v soustředěných kruzích, jo:-?:-D:-D:-D
máte je, holky šikovné, moc hezké:yes::yes::-K

senky senky

18. 3. 2012 20:05

Jako správná Valaška:-) jsem dnes poprvé v životě pekla frgále a vzhledem k tomu, že ze čtyř kol od vozu už je dohromady jenom jedno;-) zdá se, že s úspěchem. Těsto sice bylo trošku tužší a tak úplně nenakynulo, jak jsem si představovala, to bylo asi způsobeno teplejším tukem:-/ ale chlapi kroužili kolem chladnoucích plechů v soustředěných kruzích, takže jim to zcela určitě nevadilo:-D:-D
Díky za recept, budu zkoušet do té doby, než budou dokonalé:-8, přidala jsem foto, pokud nebudeš chtít, smažu, není problém;-) bod už jsem dala, zasloužíš si ho:-K

bretka

3. 3. 2012 22:20

Dnes jsem upekla a moc se povedly, jsou výborné. Dávám bodík :-)

Hanďa

29. 2. 2012 15:52

..tak nevím, kde se stala chyba..chuťově celkej dobré, ale mám to jak "kravěnce" ;-(.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: frgale recept frgale recept na frgále recept frgale domácí frgále frgál recept na 4 frgále hrušková povidla recept na frgále frgále z domácí pekárny frgaly hruškové frgále těsto na frgále recepty na frgale frgaly recept recepty frgale hruškové frgály recepty nejlepší recept na frgály makovy frgal recept koláče frgále koláče frgaly hrušková povidla na frgále

Suroviny: mouka hladká, mouka hrubá, sádlo, máslo, cukr krupice, droždí, mléko, žloutek, sůl, tvaroh, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, povidla švestková, povidla švestková, povidla hrušková, náplň maková, drobenka, vejce, máslo

TopRecepty.cz

Frgále

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NpLK