jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Tunel s bebe stříškou

Tunel s bebe stříškou
nahoru
Tunel s bebe stříškou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
Doba přípravy Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí Počet porcí: cca 10 kousků

Suroviny:

Těsto: 4 vejce, 4 lžíce pískového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce velmi tmavého kakaa, 2 lžíce vody.
Světlé bebe sušenky
Uvařený a mírně vychlazený malinový a čokoládový pudink (nebo jiné dle vaší chuti)
Ztužovač za studena dr.oetker
Šlehačka na ozdobu
Ztužovač smetany

Postup přípravy receptu

Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).
Připravíme si dle návodu želé ztužovač, půl dáme do malinového a půl do čokoládového pudinku. Trochu malinového pudinku nalijeme na dno tunelu a vložíme opatrně bebe sušenky, aby tvořili za sebou korýtko ve tvaru V. Po stranách kolem sušenek opatrně lžičkou vkládáme zbytek malinového pudinku, jde to docela dobře, pudink je tuhý a sušenky drží tvar V. Poté do bebe korýtka dáme čokoládový pudink (trocha nám zbyde, takže svačina je jistá) :-) a nakonec celý tunel přikryjeme zbytkem piškotového těsta, aby tvořil pokličku. Necháme řádně vychladit (alespoň 4 hodiny) a poté tunel vyklopíme na tác. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem smetany dle vlastní fantazie.

Poznámka

Jsem docela proslulá svými tunely, hlavně u návštěv mají velký úspěch a tak jsem si říkala, že zkusím nějakou změnu pro hezký efekt. A povedlo se. :-)

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
27 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Tunel s bebe stříškou"

autor: katyvypl
vloženo: 15.10.2012 13:04:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Strowberry: Jen experimentuji - moc mě baví péct, miluji sladké. smajlik

autor: Strowberry
vloženo: 01.09.2012 22:39:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To vypadá úžasně. Ty jsi cukrářka nebo jen tak experimentuješ? smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 12.02.2012 09:18:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik..smajlik...+1 Nádherasmajlik

autor: aanet3
vloženo: 11.02.2012 19:33:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

škoda zakrojit smajlik je to nádherasmajlik

autor: Merylas
vloženo: 11.02.2012 12:24:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá opravdu nádherněsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 11.02.2012 12:23:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krása nesmírná, Katko! Musela s tou dobrotou být spousta práce. . . smajlik+++

vloženo: 11.02.2012 08:38:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikTo je hezky vytunelovanýsmajliksmajlik20.bodík letí

autor: plotna
vloženo: 10.02.2012 22:55:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to moc zajímavě.Na takovýto postup ještě nikdo nepřišel.Alespoň jsem nic takového neviděla.Moc se ti to povedlo.smajliksmajliksmajlik

autor: Dana61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.02.2012 11:10:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

skvělý nápad - krásasmajliksmajlik

autor: mamkapavla
vloženo: 10.02.2012 10:23:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to vypadá nádherněsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik prostě wow k tomu není co dodatsmajliksmajliksmajliksmajlik posílám bodíčeksmajlik

vloženo: 10.02.2012 10:17:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opět jedno z uměleckých děl na Topreceptechsmajliksmajlik

autor: katyvypl
vloženo: 10.02.2012 10:13:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jůlina: V receptu píši klasicky uvařený pudink - to znamená dle návodu, na půl litru mléka plus asi tři lžíce cukru. Ano, mám na mysli želatinový ztužovač dr.oetker, rozmáchám ho v deci vlažné vody a půlku ho naliji do jednoho mírně vychladlého pudinku a druhou půlku do druhého pudinku. Nikdy se mi nestalo, že by hrudkovatěl a je důležité, aby byl pudink hodně želatinový a dobře se s ním pracovalo, navíc pak krásně drží tvar a nehrozí, že by se z tunelu kamkoli pohnul. smajlik

autor: Jůlina (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.02.2012 08:57:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Do uvařeného pudinku ještě přidáte ztužovač? Z jakého množství mléka ten pudink uvaříte? V receptu to bohužel není vůbec zmíněno. A ten ztužovač máte na mysli "Želatinový ztužovač Dr. Oetker"? Ten zpevní i tekuté ingredientce a trochu v chladné hmotě hrudkuje, proto si vůbec neumím představit, jak jej vmíchat do uvařeného pudinku smajlik

autor: zizala
vloženo: 10.02.2012 05:51:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pěknej tunel, dala bych si smajliksmajlik

autor: Pajaska
vloženo: 09.02.2012 23:39:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásný tunel,hned bych si kousek ochutnala.smajliksmajlik

autor: Jenny
vloženo: 09.02.2012 23:30:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik+10smajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 09.02.2012 22:20:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

autor: pipre
vloženo: 09.02.2012 22:19:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tento tunel vyzkouším určitě a dávám bodík+8
pro varilamysickakasicku: Já dělala podobný, možná ti to pomůže jako návod. Posílám odkaz, aniž bych chtěla upozornit na svůj recept. http://www.toprecepty.cz/recept/11818-tvarohovy-tu...

autor: Zdenka1
vloženo: 09.02.2012 22:17:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásný tunýleksmajliksmajlik

autor: katyvypl
vloženo: 09.02.2012 21:56:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro varilamysickakasicku: našla jsem nafocený postup obyčejného tunelu- snad ti pomůže. smajlikhttp://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/tunel-plny-chuti

autor: jirholu
vloženo: 09.02.2012 21:50:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc pěkné smajliksmajlik +smajlik

autor: katyvypl
vloženo: 09.02.2012 21:48:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka: Moc děkuji, musím se přiznat, že je to moje první proplétání - hrozně jsem to chtěla zkusit. smajlik

autor: katyvypl
vloženo: 09.02.2012 21:45:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No,tak trochu, představ si, že máš velký plech upečeného těsta. Na něj položíš srnčí hřbet a vykrojíš si jeho spodek (obdélník), který bude tvořit tu pokličku na vrch (po překlopení dno tunelu). Poté ještě po těstě srnčím hřbetem přejedeš (zhoupneš se, uděláš půlkruh) a zase vykrojíš a tím ten srnčí hřbet vyložíš. Jeden kus dovnitř (ten je větší) a druhý na přiklopení. smajlik Co ty na to?

autor: Bibinka
vloženo: 09.02.2012 21:44:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katyvypl: Katy, to je nádhernej tunýlek, obvzlášť to jako propletení navrchu vypadá moc pěkněsmajlik Máš ode mne 5.bodsmajlik

vloženo: 09.02.2012 21:42:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katyvypl: takže nakrájet podle formy na kousky, a udělat tzv"obklad srnčího hřbetu" po stranách, škoda, že jste to nefotila, někdy fotopostup, více napoví, než popis, alespoň něco, díky smajlik

autor: katyvypl
vloženo: 09.02.2012 21:35:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano, ano. Ten plát těsta je potřeba změřit dle velikosti srnčího hřbetu, nakrájet podle toho a vyložit tím srnčí hřbet a po naplnění plátem těsta ještě přiklopit. snažila jsem se to v postupu vysvětlit co nejlépe to šlo... smajlik

vloženo: 09.02.2012 21:27:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nádhera, jen škoda, že není vidět ten postup,abych si to více představila, nějak tam dost dobře nerozumím, jak si ho mám vyložit těstem, které je upečené? Pokrájet? Pak ho tam dát jak?? díky smajlik

autor: Jindra (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.02.2012 21:13:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je nádherasmajlik

autor: srettka
vloženo: 09.02.2012 21:12:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

boze, dolu s bramacem, ode dneska chci na strechu bebe strisku, samo ze i s tim puvabnym tunylkemsmajlik a za komin si dam posed se lzici na retizkusmajlik mnaaamsmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 09.02.2012 21:05:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik to je nádherně vytuněný tunelsmajliksmajliksmajlik já bych se v něm chtěla "projít" lžícísmajlik ano, lžící.. lžička by mi nestačilasmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 09.02.2012 21:04:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Povedlo sesmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

srnci hrbet z be be susenek srnčí hřbet z bebe bebe hřbet recept na sladký tunel fotopostup piskotova stříška popis zakusku strisky hřbet z bebe sušenek bebe komin hřbet z bebe sušenek tunel s bebe stříškou z bebe sušenek hřbet fotopostup na strisku z bebe korýtko plne masa srnčí hřbet bebe sušenky tvarohovy hrbet ze susenek bb bebe srnčí hřbet piškotové těsto v srnčím hřbetě tvarohový tunel s bebe sušenek recept na strisku z bebe susenek hřbet z be be sušenek tunel z bebe tunel v srnčím hřbetu tvarohový tunel s be - be sušenkama tunel z bebe sušenek návod juliny recepty srnči hřbet z be be sladký tunel recept na sladky piškotovy tunel srnčí hřbet-bebe sušenky srnčí hřbet z bb sušenek srnci hrbet z bebe susenek bebe sušenky srnčí hřbet bebe sušenky srnci hrbet piškotové těsto srnčí hřbet srnčí hřbet z bebe sušenek dezert z bebe sušenek v srnčím hřbetu tunel kakaový 4 lžíce pískového cukru hřbet be be tunel z bebe sušenek bebe tunel piškotové těsto do srnčího hřbetu hřbet z bebe




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz