Chléb z remosky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 550 kJ / 1 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,39 g |
Tuky | 8,72 g |
Vláknina | 24,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 310,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chlebík v remosce dělávám nižší, to aby se při kynutí, když se peče, nenalepil na víko.
Chleba váží 700 g, má fantasticky křupavou kůrku a je nadýchaný. Druhý den je mírně tužší, přesto výborný.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2022 11:03
9. 1. 2022 10:29
8. 1. 2022 12:34
Podle "vlastní" vypilované receptury a postupu peču už druhým rokem (od 11. 2021 min. 2x týdně chleba v "litině"
Kynu po kile v ošatkách www.morex.cz/kategorie/ovalne-osatky/?page=1&rowfilter=true&&search=&prop=50L0000101:40X0000101
Mám starožitné remosky, tak jsem toto zkusil...
Kilo vykynutého těsta jsem po prohnětení rozdělil napůl, a nechal znovu vykynout na papíru v rem. miskách.
Přiklopil rozpáleným tělesem a pekl jsem 40 minut
Produkt byl OK, skoro podle mých představ, střídy v bochníčcích moc nebylo
Příště zkusím péci déle
27. 6. 2013 15:02
13. 2. 2012 15:21
13. 2. 2012 14:18
13. 2. 2012 14:06
13. 2. 2012 12:52
13. 2. 2012 12:50
13. 2. 2012 12:45
maris:díky
13. 2. 2012 11:45
http://www.toprecepty.cz/recept/3528-korpus---babo...
13. 2. 2012 11:45
13. 2. 2012 11:42
cathleen: no nic.. příště zvýším gramáž a bude to OK.. ale chuťově.. je výborný a se zdravou drožďovou pomazánkou.. prostě nemá chybu
13. 2. 2012 11:22
13. 2. 2012 11:11
Nevěděla jsem, že máš tu velikou remosku - řekla bych ti totéž, co maris. Ale - chlebík je moc hezký a že je placatější?život je samá změna, ne?
To, že je chlebík nižší, beru jako jediné, malinké, nutné mínus chlebíka z remosky. Ale chleba to je, chutná jako chleba a kůrku měl snad ještě lepší, než některý chlebík z trouby.Já ten svůj, když už mám vyzkoušený, klidně dělám trošku vyšší - teď už vím, že se mi nepřipálí.
Merylas: nááhodou - slyším to rádaasi jako každý. Ale stydím se a červenám u toho, to jo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Maková náplň nastavená
Přidáno před 8 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 10 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 57 minutami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 59 minutami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 1 hodinou
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 3 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 3 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 5 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 7 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 7 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečení chleba v remosce chleba v remosce chléb v remosce domácí chleba z remosky domácí chleba z remosky domácí chléb z remosky domácí chleba v remosce chleba pečený v remosce chleba pečený v remosce remosky domácí chléb pečený v remosce pečení domácího chleba v remosce stará remoska recepty chleb pečený v remosce domácí chléb v remosce remoska recepty domáci chleba do remosky recepty pro remosku remoska malá jak upect chleba v remosce
Suroviny: voda, cukr, kmín celý, sůl, ocet, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, droždí,
Chléb z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rX9B
47 názorů