Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 6 050 kJ / 1 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,94 g |
Tuky | 101,62 g |
Vláknina | 0,96 g |
Cholesterol | 850 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 19,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Udivila mě ta červená barva šťávy při dušení. Množství chobotnic, zejména po vydušení, se jeví ve vztahu k množství ostatních surovin jako malé. Ale vzhledem k "pachu" rybiny to bylo nakonec tak akorát. Všechny chutě byly rovnoměrně vyvážené.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 6. 2013 04:44
Možná jste někteří zaregistrovali, že se tento recept objevil v letošním kalendáři. Trochu jsem se divil, protože tento recept zdaleka nepovažuji za svůj nejvydařenější.
5. 3. 2012 11:10
Nonya:promiň....představovala jsem si tě, jak mlátíš velikou chobotnicí o skály
4. 3. 2012 15:01
Nonya: neprovokuj jooo, tu je ještě led na přehradě
4. 3. 2012 14:55
spagetka, ja nekritizujem recept , len ked dakdo pride k tichemu oceanu do pacifiku aby nebol sokovany
cheers inac je 32 a voda je 30
cheers inac je 32 a voda je 30
4. 3. 2012 14:45
Nonya:ahááá, já zas taková odbornice nejsem, jasně, máš k tomu přístup, tak to jooo
Ale musím říci, žes mě taky navnadila
Ale musím říci, žes mě taky navnadila
4. 3. 2012 14:36
spagetka, ja len preto ze byvam pri mori a to co spomina vulgaris je velka raroha. Inac vcera sme robili a pozri na tu velkost kruzkov to bolo z 'malej"
4. 3. 2012 14:19
Nonya: asi záleží jak a co koupíš, ale tady je mají už vyčištěné a rozhodně menší velikosti, protože, co jsem jedla já, byly malé chobotničky, takže v tom problém nevidím
4. 3. 2012 14:11
sorry ja tomuto receptu nerozumiem , lebo to co je odfotene nie je chobotnica ale daake miminko, taka malicka chobotnicka , taku naozajstnu treba najprv treba omlatit o skaly alebo dat do miesacky ...http://www.youtube.com/watch?v=9orKhJUWhzE
4. 3. 2012 12:13
Tak to já bych si dala
4. 3. 2012 12:09
Bibinka: Právě, že to množství ostatních surovin dost přehlušilo vůni a chuť moře. Když jsem je krájel, tak mi ruce dost "táhly". . Také nemusím úplně všechno, ale například smažené sépiové kroužky (kalamary) miluji.
4. 3. 2012 12:00
Anna Kocikova: Aničko, býčí žlázy jsem jednou jedl smažené jako řízek. Byla to vyhlášená místní specialita v nějaké myslivecké restauraci, tuším, že v Hanušovicích.
4. 3. 2012 11:51
Clupmi, ta skladba surovin vypadá dobře, ale já bych to nedala ani náhodou a to vyzkouším téměř všechno Zajímalo by mě jakou to má asi chuť, ale...právě to ale....mi nedovolí ochutnat. Já ti dávám 7.boda za statečnost a vyjímečný recept
4. 3. 2012 11:23
Asi bych to nedalai když uvedené suroviny jsou velice dobréNěkdo by zase nedal býčí žlázy,které budou u nás dnes
Nicméně toto jsou stránky o receptech a vaření,nikoliv o tom,že se podle uvedeného receptíku musí uvařit a sníst.To opravdu autoři receptů nikoho nenutí,takže Kikino i když tohle vařit nebudu i tak se mi recept líbí a ťukám další bodík+6
Nicméně toto jsou stránky o receptech a vaření,nikoliv o tom,že se podle uvedeného receptíku musí uvařit a sníst.To opravdu autoři receptů nikoho nenutí,takže Kikino i když tohle vařit nebudu i tak se mi recept líbí a ťukám další bodík+6
4. 3. 2012 10:56
tejaja: souhlas
4. 3. 2012 10:53
Kikina: keby ste si viac naštudovali o cholesterole, zistili by ste, že naše telo si cholesterol vyrába aj samo. Príčina vysokého cholesterolu nemusí byť v jeho nadbytočnom príjme, ale aj v jeho zlom spracovaní telom a tu vám nepomôže ani úplne bezcholesterolová diéta Okrem toho nie je cholesterol ako cholesterol a ryby a morské živočíchy všeobecne obsahujú cholesterol, ktorý potrebujeme a jeho nedostatok je rovnako zlý ako prebytok toho "zlého".
Ostatne, kľudne si dajte, čo chcete, nikto vás nenúti jesť práve chobotnice.
Chobotničky som jedla len z konzervy, boli v sladkoyslom náleve so zeleninou a boli výborné.
Ostatne, kľudne si dajte, čo chcete, nikto vás nenúti jesť práve chobotnice.
Chobotničky som jedla len z konzervy, boli v sladkoyslom náleve so zeleninou a boli výborné.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 10 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 7 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 7 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 8 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 8 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 8 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: chobotnice na grilu chobotnice recepty vaření chobotnice chobotnice recept chobotnice v konzervě recepty z chobotnice recept chobotnice jak uvarit chobotnici recept na chobotnici recepty chobotnice smazena chobotnice příprava chobotnice chobotnice na grilu recept jak vypadá chobotnice smazene chobotnice recepty na chobotnici chobotnice z konzervy male chobotnicky recept recept na chobotnice chobotnicky v konzerve
Suroviny: chobotnice, pórek, rajče, víno bílé, olej olivový, česnek, pomeranče, pepř, sůl, koření oregáno
Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPxy
24 názorů