Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvakrát kynuté těsto

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 3. 2012 13:07

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto jsem si přečetla kdysi dávno v nějaké kuchařce, je to postup doporučovaný paní Hrušínskou, která byla vyhlášená kuchařka. Měla pravdu. Stejně tak doporučovala do jakékoliv tvarohové nádivky smíchat tvaroh do buchet jen se žloutky a cukrem a odlehčit sněhem - ale to jistě znáte

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

23. 11. 2013 00:45

tejaja Teri, přemoz se a zkus - jen dvakrát;-), poznáš rozdíl, neulepené ruce, neulepený válek atd:-D:-D
Bibi - dík za fotku buchet, máš je parádní:-))

tejaja tejaja

22. 11. 2013 18:48

Babička aj mamka nechávali cesto vždy kysnúť 3x, zakaždým sa vyvaľkalo, potrelo maslom a nechalo znova kysnúť. Musím povedať, že ja to už roky nerobím, vždy sa ponáhľam, ale hlavne zapracuje lenivosť :-D:-D:-D

yanull yanull

22. 11. 2013 17:34

Myslela jsem si, že za ty roky už mám kynuté těsto vychytané, vláčné a nadýchané ho mám vždy, nejsem líná si s ním pohrát, ale toto čtu poprvé a určitě to musím zkusit. Jelikož jsi Jituš záruka kvality, bodík posílám už nyní +12;-):-K:yes:

Irrena Irrena

22. 11. 2013 13:50

Dneska vyzkoušeno, dělala jsem v pečce, po vykynutí jsem přidala olej a nechala znovu umíchat a vykynout;-)Nechtělo se mi s tím olejem plácat na válu:-8:-8 Těsto jak peříčko asi to zůstane v mém repertoáru:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:Dávám superbodík:yes:

Irrena Irrena

18. 11. 2013 19:34

No tohle jsem ještě neslyšela, příští kynuté bude dle tvého postupu:yes:

hosta hosta

19. 1. 2013 17:50

Bibinka:to jsem ráda, že se ti osvědčilo, jinak už nedělám - a díky za fotku:-D

Bibinka Bibinka

19. 1. 2013 12:50

hosta:Hosti, těsto výborné a skvěle se s ním pracuje:yes: Jsem ráda, že si sem ten popis dala a díky;-) Dávám ti 9.bod:yes:

isindy isindy

13. 3. 2012 02:05

magdalenka: má pravdu - maminka má totiž vždycky pravdu, a na tu mou to platí dvojnásob ;-):-D máminy buchty jsou mnohem lepší než moje, ale já nemám na to dvojí hňácání a kynutí trpělivost, takže to řeším klasicky v pekárně vše současně..a stále poslouchám Zkus to, udělej to takhle...což přináší reakci Joooo, já vím, někdy jooooo...:-8:-8;-)

hosta hosta

12. 3. 2012 19:29

zizala:zkuste nejen na briošky, budete mile překvapena. Dělám tak všechny kynuté věci

zizala zizala (moderátorka)

12. 3. 2012 18:37

V jedné mojí kuchařce o pečení se tento postup doporučuje u velmi jemných kynutých těst, třeba na briošky. Už se na ně chystám docela dlouho, takže vyzkouším ;-):yes:

magdalenka magdalenka

12. 3. 2012 16:03

Aj moja maminka vravievala, že olej, maslo až na koniec. Ale ona miesila cesto naozaj pol hodiny.
Ďakujem autorke za ďalšie informácie, určite bude mať pravdu.

srettka

12. 3. 2012 15:24

tak to je super a pri nejblizsi prilezitosti prubnu:yes:

Jiřička

12. 3. 2012 14:46

spagetka: To jsem zapomněla napsat. Také nechám vykynout a srazím, propracuji a nechám ještě jednou vykynout. Dělám to u všech kynutých těst(vánočka,mazanec,buchty atd...)

Laďka

12. 3. 2012 14:03

Tak to se mi stalo jednou a omylem ;-). Až když těsto bylo téměř vykynuté, jsem s hrůzou zjistila, že jsem do něho dala o polovinu tuku méně, než mělo být. Tak jsem ho zapracovala dodatečně. Ještě že jsem zadělávala ve velké (ale opravdu velké) zadělávací míse. Jinak nevím, jak bych v míse, z které těsto málem přetéká, zadělávala rukama. ..... no, přendala bych ho do větší mísy, že jo ?:-D Je pravda, že těsto i konečný výtvor se mi po tom dodatečném zadělávání zdály "lepší". Ale že bych nadvakrát zadělávala úmyslně, to mě nenapadlo. A ono to teda tak má být :-O

spagetka spagetka

12. 3. 2012 13:47

Já pokud dělám kynuté zěsto, tak jsem ho vždycky jednou srazila a nechala znova vykynout,s tím omastkem to neznám, ale proč ne

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak dlouho nechat kynout testo kynuté těsto na cokoliv kynuté těsto kdyz nechce testo vykynout kynuté těsto briošky jak dlouho kyne těsto nadýchané kynuté těsto mísa na kynutí těsta kynuta testa když nechce kynout těsto jak dlouho kyne testo na vanocku kynuté těsto na mazanec kynuté těsto bez tuku vyrobky z kynuteho těsta jak dlouho vydrzi kynute testo těsto nechce kynout mísa na rychlá kynutá těsta jak se dela kynute těsto mísa na kynuté těsto recepty z kynutého těsta

Suroviny: mouka, mléko, cukr, kvasnice, máslo

TopRecepty.cz

Dvakrát kynuté těsto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPlx