jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Boršč z Arbatu

Boršč z Arbatu
nahoru
Boršč z Arbatu Boršč z Arbatu Boršč z Arbatu Boršč z Arbatu Boršč z Arbatu Boršč z Arbatu
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky
Počet porcí Počet porcí: 10

Suroviny:

400 g hovězího předního masa
200 g vepřové plece
100 g uzené vepřové kýty
100 g špeku
2-3 hovězí kosti
1 cibule
2-3 bulvy červené řepy (podle velikosti)
hrst bílého zelí, nakrájeného na kousky
1 mrkev
1 kořenová petržel
1/2 celeru
100 g cherry rajčat
3 lžíce rajského protlaku
100 ml smetany ke šlehání
3-4 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
1 lžička nového koření
2 ks bobkový list
cukr
ocet
citrónová šťáva
černý mletý pepř
sůl

k podávání:
hustá zakysaná smetana
nasekaný kopr

Postup přípravy receptu

Kosti, vepřové a hovězí maso vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme na osminy nakrájenou cibuli s omytou slupkou, bobkový list, nové koření, osolíme a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která se vytvořila na povrchu, snížíme teplotu a vaříme, dokud není vepřové maso měkké. Potom ho vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vývar s hovězím a kostmi vaříme dál, dokud není měkké i hovězí. Vývar scedíme, odstavíme a hovězí maso nakrájíme na stejné kostičky jako vepřové.
Během přípravy vývaru a masa do polévky uvaříme doměkka (zhruba 30-40 minut) neoloupanou červenou řepu v osolené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Řepu poté oloupeme a pokrájíme na kostičky.
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nahrubo nastrouháme, špek nakrájíme na velmi drobné kostičky, uzené na kostičky o něco větší, zelí na přiměřeně velké kousky a cherry rajčátka na poloviny.
V okamžiku, kdy je vývar scezený a horký a všechny suroviny nakrájené, necháme v hrnci rozpustit kostičky špeku se dvěma lžícemi másla. Přisypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme ji až do doby, kdy je zlatavá a zhruba o dvě třetiny zmenší svůj objem. Poté zasypeme hladkou moukou, promícháme, prosmahneme a vlijeme celé množství horkého vývaru.
Přidáme rajský protlak, hovězí maso, červenou řepu, zelí, rajčátka a vaříme na mírné teplotě 30 minut. Ochutíme dvěma lžícemi cukru, třemi lžícemi octa a jednou lžící citrónové šťávy.
Po této půlhodině přidáme vepřové a uzené maso, vlijeme smetanu a dochutíme pepřem, případně solí, cukrem nebo octem. Ještě chvilku necháme probublávat.
Podáváme se lžící zakysané smetany a nasekaným čerstvým koprem.

Poznámka

Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla recept napsat a poskytnout.
Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
33 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Boršč z Arbatu"

autor: marmar
vloženo: 15.03.2014 13:23:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nikdy jsem boršč nevařila. Dcera mě přemluvila, ať ho někdy zkusím. Tenhle recept se mě zaujal a opravdu byl vynikající, manžel si 2x přidal.smajlik

autor: kunananuk
vloženo: 09.02.2014 12:50:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, opět bezkonkurenční recept.....zatím nejlepší boršč smajlik

autor: Eliza
vloženo: 13.10.2013 11:49:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Soniku, Ivanko, mmm...moc děkuji za milé komentáře. Ráda jsem se o recept podělila a ještě raději jsem, když tak chutná..smajliksmajlik

autor: Sonik
vloženo: 11.10.2013 19:13:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak poslušně hlásím, že to byl můj boršč poprvé v životě a je naprosto DOKONALÝ!!! smajlik Děkuji za skvělý recept! smajlik

autor: Ivana Ch
vloženo: 10.10.2013 11:38:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já už navařila boršče mraky,různých,ale tenhle je pro nás apsolutně nejlepší. Dělám ho dost častosmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: mmm (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.10.2013 11:20:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sonik: nebudeš litovat, je opravdu vynikající. Dělám stejně, jen maso použiji na nádivku do slaných šátečků, které pak jíme k polévce.

autor: Sonik
vloženo: 10.10.2013 10:59:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak právě jdu na nějsmajlik Doufám,že se mi povede! Prošla jsem hodně receptů a tenhle mě opravdu zaujalsmajlik

autor: Eliza
vloženo: 09.03.2013 20:07:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivana Zetek: Váš komentář mě moc potěšil, děkuji za něj. Já jsem tehdy byla asi o něco menší, maminka nás do Arbatu vodila na hranolky s kečupem, které jsme z její kuchyně odmítaly (děti,holky) a teprve tam nám zachutnaly. I tomu boršči jsme nakonec přišly na chuť.smajliksmajlik

autor: Ivana Zetek (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.03.2013 16:44:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V polovině osmdesátých let jsem studovala v Praze a do Arbatu jsme na boršč chodili! smajlik Váš recept je překrásnou připomínkou mého mládí a byl vynikající. A určitě pořád je, ale já sama si ho právě dnes vařím pouze z jednoho druhu masa, které neprozradím, poněvadž by ho milovníci svíčkové i boršče svorně zavrhli! smajlik Víte, zelí vařím daleko déle, ale to jsou pozůstatky vzpomínek na slovenskou(u nás doma vánoční) kyselicu.... smajlik

autor: Honza (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2013 21:46:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Elizo máš pravdu je mnoho variací na tuto pochoutku. Dnes jsem jí udělal a je to bašta. Dík za inspiraci Honza Šťastnýsmajliksmajliksmajliksmajlikhttp://www.toprecepty.cz/recept/26155-borsc-z-arba...

autor: Borščoholik :D (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.07.2012 19:28:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept je dobrý, ale vřele doporučuji tento recept: http://www.say7.info/cook/recipe/259-Borsch.html
+přidat fazole

Ivusa:

autor: Ivusa
vloženo: 11.04.2012 16:45:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliktak boršč jsem ještě nevařila,ale tenhle recept se mi moc líbí.Ukládám a zkusím uvařit ,vzhledem k tomu ,že je tam tolik ingrediencí,bude to někdy jako hlavní jídlo.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Hell.
vloženo: 28.03.2012 21:32:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aple: anýz... anýz... konzervovaná řepa...jsem buď úplně blbá, nebo nevidím...ale ani jedno v receptu není!
Add zahušťování čehokoliv jíškou (moukou) hm, hm, jsem prehistorická, celej život učená na hrachovce s párkem, jen tak, ale pak jsem ji jedla jednak zahuštěnou zásmažkou a k tomu navíc s vařeným bramborem...joj, co všechno dobrého se dá naučit, byť je jeden jednou nohou v hrobě a každý večer trénuje skok do rakve!

autor: Eliza
vloženo: 28.03.2012 20:38:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

julča: náhodou mě a dceru to moc pobavilo, už dlouho mě nikdo neoznačil za "příšerný čuně"smajlik, myslím, že vlastně nikdy...
Já aplemu děkuji za komentář, smály jsme se, až nás břicha bolela...smajliksmajlik
Já myslím, že ten výraz "příšerný čuně" vstoupí do slovníku naší rodiny...smajliksmajlik

autor: julča (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2012 15:20:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aple: Tak žasni dál, ale na jiných stránkách, tady na tvoje komenty tohoto typu není nikdo zvědavý,smajlik už ses projevil včera tak šup o dům dál, těch webů o vaření je dost. Tam můžeš kázat svoje moudra.smajlik

autor: aple (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2012 14:31:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

charakteristika boršče je nezahuštěný MOUKOU a konzervovaná řepa ho úplně zkazí protože osahuje anýz jste příšerný čunata a člověk jen žasne co dokážete spatlat

autor: Eliza
vloženo: 27.03.2012 21:14:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

srettka: Pevně věřím, že si manžel pochutná, už za tu zabordelovanou linku a Tvoje obětování...smajliksmajliksmajlik

autor: srettka
vloženo: 27.03.2012 12:16:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuhle ruskou polivku miluje muj manzel. Me moc repa v polivce teda nejedesmajlik takze jednou za cas seberu odvahu a svolim k tomu svinci v kuchyni, po tomhle vareni a navarim óbr hrnec, prebytky zamrazim a dlouho o borsci nechci ani slysetsmajlik

autor: Eliza
vloženo: 27.03.2012 07:55:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Angelika: Děkuji za komentář.smajlik

autor: Angelika (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.03.2012 18:24:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem zkusila a velice doporučuji.

autor: Eliza
vloženo: 17.03.2012 21:42:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katerina Valigurova: I když bez řepy, doufám, že chutnalo. Moc děkuji za fotku - to je to nejlepší, co tu autor receptu může vidět.smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 17.03.2012 21:40:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jarka skrobakova: Ty jsi blázínek, proč mi měla fotka vadit, naopak...smajliksmajlik Hrozně moc za ni děkuji, stejně jako za komentář a vyzkoušení receptu. smajlik

vloženo: 17.03.2012 21:30:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizo, Tvůj boršč jsem dnes uvařila a musím říct, že je to úžasná dobrota. Syn má pořád hlavu skloněnou nad hrncem. Polévka má krásnou barvu a chuť tří druhů mas, zeleniny a jemnost polévky je naprosto úžasná. Moc děkuji za recept a přidávám foto. Pokud bude vadit smažusmajliksmajlik

vloženo: 17.03.2012 18:00:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hned jak v Maďarsku koupím uzenou kýtu/ty slovenské to se nedá jíst/ tak pujde recept na prověrku! Boršč všichni doma milují.smajlik

vloženo: 15.03.2012 13:30:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborný,dávám do oblíbených a bodík smajlik (dělala sem bez řepy-kvůli většině doma,tak sem přidala rajčata a protlak ).....krásné foto ještě chválím smajlik

autor: Eliza
vloženo: 14.03.2012 22:20:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bude to jen název.

autor: porada (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2012 21:17:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To bude jen název, protože v Arbatu nikdy takhle dobrý boršč nevařili.smajlik

autor: nofrona
vloženo: 14.03.2012 20:43:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To musí být dobrotasmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 14.03.2012 20:18:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

varilamyskakasicku:No já jenom, že to zase není tak odlišný recept od ostatních zde uvedených

vloženo: 14.03.2012 20:13:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea: to jsi mi ale Andrejko tuto otázečku vzala z pusy, taky jsem na to myslelasmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 14.03.2012 19:12:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli a že jsem tak smělásmajlik, ty máš ten recept od tamních kuchařů nebo je to prostě jen název? smajlik

autor: mysulka
vloženo: 14.03.2012 17:15:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik krásasmajlik

autor: Jenny
vloženo: 14.03.2012 16:29:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikhmm,ten zkusím na víkend...smajlik

vloženo: 14.03.2012 12:52:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikEliza:smajlik

autor: Mondi (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2012 12:20:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na boršč do Arbatu jsem chodila s mamkou. Pamatuji si, že navrchu byla ještě nakrájená uzenina na kostičky ( něco jako točený nebo buřt) Od té doby ho doma děláme stejně, jako v Arbatu smajlik

autor: zizala
vloženo: 14.03.2012 10:56:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V Arbatu blahé paměti jsem byla jen jednou a boršč jsem si nedala, ale moc mi chutnal v Bělorusku, když jsem tam byla na táboře coby dítko školou povinné. Já doma dělám ukrajinský, je tomu běloruskému nejvíc podobný. Tvoji verzi, bohatou a propracovanou, ukládám smajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 14.03.2012 10:53:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jedla jsem víc druhů úpravy boršče a tento se mi zdá moc lákavýsmajlik+15

autor: Bahula
vloženo: 14.03.2012 10:44:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Polévečku máš doslova vymazlenousmajliksmajliksmajlik+

autor: rozmarynaH
vloženo: 14.03.2012 10:41:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Boršč jsem jedla jen jednou v životě a dodnes si pamatuju, jak chutnal báječně. Tento vypadá stejně a podle surovin soudím, že bude velmi chutný. Elizo, recept stahuji a při nejbližší příležitosti se o něj pokusím a dám vědětsmajliksmajliksmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 14.03.2012 10:11:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, krásný recept a ještě krásnější vzpomínka na pubertu. Chodívali jsme do Arbatu právě na boršč. Moc mi tam chutnal. smajliksmajlik+

autor: magdalenka
vloženo: 14.03.2012 09:36:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Boršč je vždy skvelé jedlo. Ochutnala som viac druhov, dokonca aj taký, kde okrem hlávkovej kapusty(zelí) bola aj kyslá kapusta. Čím viac druhov mäsa, tým je chutnejší, skvelý aj s kúskom údeného alebo klobásy. Po dvoch - troch dňoch je uležalý akurát.
Pridávam aj zemiak, červenú repu varím priamo v polievke.
Recept je krásne a zrozumiteľne napísaný, foto lákavé. smajlik

autor: maris
vloženo: 14.03.2012 07:08:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zrovna nedávno jsme s manželem vzpomínali na boršč z Arbatu, ještě jsme si k němu dávali pirožkysmajliksmajlik.
Boršč dělám skoro stejně, nedávám rajčata ani špek, ale právě tu klobásu. Už jsme ho dlouho neměli, ale když tady vidím ten krásný od Tebe, určitě ho brzy udělám, protože jsem na něj dostala hroznou chuťsmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 14.03.2012 06:25:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, jooo, takhle ji dělá moje snacha, sice pochází z Ukrajiny, dává teda normál rajský, jinak mňám smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 13.03.2012 23:41:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Spasiba, óčeň charóšoja zupasmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 13.03.2012 23:28:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nonya: Spasiba za urók ruskóvo jazyká, ačkoli jsem před lety skládala nejdřív maturitu a pak státní zkoušku z ruštiny, po zhlédnutí tvého příšpěvku si netroufám tu řeč ani identifikovat, jen tuším, že bude patřit do slovanského ranku... Je to z mé strany veliký trapas (třeba by mě mohla omluvit znalost angličtiny a němčiny), ale video jsem shlédla s chutí.

autor: Pajaska
vloženo: 13.03.2012 23:14:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Polévka vydatná,že zadá za druhý chod.Mňam.smajliksmajlik

autor: Nonya
vloženo: 13.03.2012 23:11:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Kazda "polievka" =hlavne jedlo kde "lyzica stoji" je moje, aj toto je jeden vyborny recept aj ked je tolko rozlicnych variacii na tento recept ako na slovensku kapustnicu. My robime ukrajinsku variantu .
Bod odo mna smajlik
http://www.youtube.com/watch?v=naXKnJ_-US4

autor: Eliza
vloženo: 13.03.2012 22:56:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

varilamyskakasicku: Ivanko, však to také není jen polévka, ale hlavní chod...smajlik Jestli nejíš řepu, tak boršč fakt hodnotit nemůžeš - sama jsem ji nejedla asi do pětadvaceti, tak vím, o čem mluvím... Ale na druhou stranu mi v tom Arbatu polévka vždy chutnala a moc (s odsunutím řepy na okraj talířku) a vzpomínám, jak si na ní pochutnávala moje maminka...smajlik Vyloženě nám ji nutila, stejně jako hranolky, kterým jsme přišli na chuť podstatně dříve...

autor: Eliza
vloženo: 13.03.2012 22:51:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Navíc to není tak hrozné, jak to vypadá, v podstatě jako u každé dobré polévky nebo omáčky, kterou nechceme ošidit... Založíme vývar, ten bublá kolik hodin...a mezitím se jen nakrájí a nastrouhají suroviny a uvaří ta řepa. Potom je dost času na lehárko, cigárko, časopísek, hraní s potomky, knížku nebo internet... Dokončení je náročnější, ale zase jen jako běžné jídlo.

vloženo: 13.03.2012 22:47:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No,žádná legranda to není, složení je tedy veliké a hodně vydatné, vše bych i snědla, ale řepu nee, takže nemůžu ani hodnotit, ale je to parádní borčsmajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 13.03.2012 22:41:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova: Aní, když já jsem na něj měla takovou chuť a navíc - mého tatínka zítra propouští z nemocnice po operaci míchy a on boršč miluje, tak mu ho pošlu (donést osobně nemůžu, jsem pořád na neschopence..jak jinak, než se zády, že?smajlik ) Docela vyhubnul po té nemocniční stravě, tak doufám, že si s mámou pochutnají...smajliksmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 13.03.2012 22:33:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 13.03.2012 22:32:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Boršť milujismajlika tenhle je opravdu parádnísmajlik+3smajliksmajlikEli obdivuji Tvoji trpělivost při stání u sporákusmajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 13.03.2012 22:30:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je možné použít i řepu nakládanou, ale já jsem to dnes chtěla vyrobit hodně autentické...

autor: Bibinka
vloženo: 13.03.2012 22:28:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza:Elí, já vyzkouším určitě a ráda, jen co koupím řepu, nemám jí domasmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 13.03.2012 22:25:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jarka skrobakova: Jarko, bude mi ctí a radostí zároveň... Těším se na sdělení úspěšnosti v tvojí kuchyni a jídelně...smajlik

autor: Eliza
vloženo: 13.03.2012 22:24:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi, moje máma říká, že boršč musí obsahovat 4 druhy masa a někteří často jako ten čtvrtý druh přidávají uzeninu - klobásu. Tu my nedáváme, ale nahrazujeme ji právě tím špekem, který ovoní kořenovou zeleninu. Jestli vyzkoušíš a sdělíš své dojmy, budu moc ráda. Za bod moc děkuji.smajlik

vloženo: 13.03.2012 22:20:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak tento boršč vypadá úžasně, foto také, vyzkouším přes víkend a bodujismajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 13.03.2012 22:17:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizo, tak takový boršč, ten jistě píše a je to sílasmajlik Taky občas dělávám, ale tři druhy masa nedávám a tolik surovin také ne, ale máme boršč rádi, na tomto by jsme si pochutnalismajliksmajlik Dávám ti toho 1.bodasmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

boršč pirožky arbat.cz zeleninový borč s kysaným zelím say7 vařeni bor%c5%a1%c4%8d borsc z uzeneho mas boršč s pirožkama jak uvaři boršt nej recepty na borč arbat ruské pirožky recept tradiční boršč arbat praha#hl=cs bořšč pro děti hranolky z arbatu boršč v praze pražský nový arbat boršč foto rusky bořč polévka arbat praha polévky recepty boršč boršč z vepřového masa pirožky ze slovanského domu boršč z arbatu boršč recepty domů ukrajinský boršč arbat příkopy arbat fast food ruská polevka boršt vaření-chutný boršč nej bořšč boršč recept z veproveho masa arbat v praze arbat hranolky boršč se třemi druhy masa fast food arbat video recept na ruský borč charakteristika boršč děti z arbatu borsc v ph arbat na příkopech arbat na příkopě vaříme polévka bořč




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz