jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Bramborový guláš na kyselo

Bramborový guláš na kyselo
nahoru
Bramborový guláš na kyselo
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bramborová jídla
Doba přípravy Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí Počet porcí: 4

Suroviny:

1 kg brambor
3 špekáčky
5 středně velkých kyselých okurek
2 středně velké cibule
2 stroužky česneku
bobkový list
majoránka
kmín
pepř
sůl
sádlo

Postup přípravy receptu

V hrnci s širším dnem na sádle zpěníme na středně hrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené oloupané špekáčky, podlijeme hrnkem vody, přisypeme lžíci majoránky, lžičku kmínu, 3 lístky bobkáče, pepř a sůl dle libosti, na drobno nakrájené okurky, česnek a necháme dusit. Mezi tím si oškrabeme brambory, nakrájíme je na menší kostky a po té přidáme do hrnce. Zalijeme vodou tak akorát, aby bylo vše pod vodou a za občasného míchání vaříme do měkka. Když jsou brambory měkké, vařečkou promícháváme tak dlouho, až se začnou brambory odírat, tím se nám to samo zahustí a můžeme podávat nejlépe s chlebem.

Poznámka

Tento guláš znám od mala. Vaří ho mí rodiče a skoro do dospělosti jsem žil v tom, že takhle se dělá pravý buřtguláš :-)...Když se mi zdá málo kyselý, dochucuji ho ještě v hrnci citrónem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
4 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Bramborový guláš na kyselo"

autor: AntoninZ
vloženo: 15.03.2012 16:54:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky jsem věřil tomu, že paprika zhořkne. Až mně jeden profesionál poučil, že ji právě do horkého tuku musím dát "vykvést". Cibuli odhrnout stranou a na tuk na dno papriku. Samozřejmě na chvíli pouhou, jinak by opravdu zhořkla. Takhle se uvolní aromatické oleje v paprice a vůbec ve všem koření.

autor: jirkacz
vloženo: 15.03.2012 16:19:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova: on to je hluboký talíř akorát to je nějak blbě vidět na tý fotcesmajlik a jinak děkuju za inspiraci na obměnu a to s tím okurkovým nálevem to je hustá vychytávkasmajliksmajliksmajliksmajlik příště vyzkoušim

autor: jirkacz
vloženo: 15.03.2012 16:16:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka: děkuji jsem rád že se recept líbísmajliksmajlik

autor: jirkacz
vloženo: 15.03.2012 16:15:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

srettka:jo s tou paprikou to vimsmajlik příště to s tím kořením určitě vyzkoušimsmajliksmajlik

vloženo: 15.03.2012 15:09:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jak píše srettka,koření se v rozehřátém tuku hezky provonísmajlikTaké je tahle bašta u nás někdy v talíři-ale hlubokémsmajliksmajliksmajliklíp se to tou lžící dlabesmajlikNěkdy přihodím pár kousků beraních rohů,nebo feferonku.Jindy zase třeba pár proužků různobarevných paprik(když jsou k mání,schválně je nekupuji).Je to príma bašta za kterou Ti posílám další plusíksmajlik+2smajlikps-V procesu vaření přidávám decinku okurkového nálevusmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 15.03.2012 15:07:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jirko, taky dobře vychytaný "buřtguláš"smajlik Já s ním dělám také různé proměny. Dávám ti 2.bodsmajlik

autor: srettka
vloženo: 15.03.2012 14:42:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jirkacz:ja to videla nekde v poradu o vareni a od te doby to delam u vsech jidel a pohoda. Samo ze nemuzes mit to sadlo rozpaleny na 200'C. Ale v horkem tuku je to bez problemu. Jen s mletou paprikou opatrne, tu radsi do tuku, ale mimo ohen. Jinak to zhorkne.

autor: jirkacz
vloženo: 15.03.2012 14:16:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

srettka:já se toho vždycky bál aby se nespálilo ale díky za radusmajliksmajlik

autor: srettka
vloženo: 15.03.2012 14:14:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkus to koreni dat misto do vody, hned do toho horkeho sadla, v tuku pusti vic chutismajlik

autor: jirkacz
vloženo: 15.03.2012 14:14:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oskeruska: díkysmajliksmajlik

autor: Oskeruska
vloženo: 15.03.2012 14:06:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vubec nemusi byt spatny smajlik smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

burtgulas na kyselo pravy bramborový guláš kyselý bramborový guláš kyselo je kyselý a brambory málo bramborový bramborový guláš na kyselo




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty