jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

"Kouličkový" gulášek

nahoru
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Jiné maso
Doba přípravy Doba přípravy: s přípravou a vařením do 45 minut
Počet porcí Počet porcí: 4 velké

Suroviny:

670 g býčích žláz/3ks
200 g gazdovské slaniny
3 velké cibule
3 bobkové listy
7 kuliček nového koření
1 pl celého kmínu
3 pl sladké mleté papriky
½ tuby Lahůdkového gulášového krému/tuba=70g
zásmažka ze 2 pl sádla a 2 pl hladké mouky
½ nadrobno pokrájené červené masité papriky
2 pl v dlani rozemnuté sušené majoránky
4 větší prolisované stroužky česneku

Postup přípravy receptu

Ze sádla a hladké mouky si upražíme tmavší zásmažku(jíšku) a odstavíme bokem na pozdější použití.
Slaninu nakrájíme na větší kostky a cibuli nadrobno. Oláchnuté žlázy rozpůlíme, ještě podélně rozřízneme a naporcujeme na stejně velké kousky(z jedné žlázy vyjde 16kostek).
Do většího rozehřátého kastrolu dáme orestovat salninu společně s kmínem a bobkovým listem. Po 5minutách přidáme cibuli a necháme osmahnout do zlatavé barvy. Přidáme nové koření, maso, které ze všech stran orestujeme a vydusíme všechnu tekutinu, kterou pustilo. Zhruba po 10minutách zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme gulášový krém a zásmažku, kterou jsme si naředili a důkladně prošlehali se 3dl vody, vše ode dna promícháme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou 15minut. 5minut před dokončením přidáme prolisovaný česnek, majoránku a nakrájenou papriku a dovaříme.
Jako příloha se hodí houskový knedlík, rýže, špecle i těstoviny.

Poznámka

Baví mě improvizovat a vymýšlet různé dobroty pro mé blízké u kterých vím, že nebudou ohrnovat nos a pochutnají si.
Na internetu jsem žádné recepty na přípravu žláz, kromě smažených nenašla, tak se snažím dávat dohromady recepty ze surovin, které ladí chuťově i vzhledově.
Prosím čitatele, kterým tento druh masa nedělá dobře, aby tento recept přeskočili a nedělali si násilí:-)

Autor Autor: (Drahuš)
Datum vložení Datum vložení:
21 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu ""Kouličkový" gulášek"

vloženo: 18.03.2014 15:14:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

romanpospisil:Děkuji,moc mě to potěšilosmajliksmajlik

vloženo: 14.03.2014 17:54:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lahoda , přesně se povedlo ... nej gulášek jaky jsem jedl smajlik

vloženo: 17.01.2013 14:59:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

radek72:Díky za pochvalusmajliksmajlikU nás žlázy bývají také jen zřídka,ale pokus se domluvit u soukrom.řezníka,Snad by to šlosmajlik

autor: radek72
vloženo: 15.01.2013 22:52:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept pěkný, zbíhají se mi sliny, jen mám problém, nikde u nás nemůžu býčí žlázy sehnat smajlik

vloženo: 06.06.2012 21:10:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Huja:Za vyzkoušení, pochvalu a moc hezký komentář Ti děkujismajliksmajlikVůbec nevadí,že jsi trošku pozměnil surovinysmajlikTa hlavní"masová"tam byla a do je důležitésmajlikUvedené receptíky jsou tady spíše jako nějaký"mustr"které si každý může předělat dle svých potřeb a Tobě se to i dle tchýniny pochvaly povedlosmajliksmajliksmajlik

autor: Huja (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.06.2012 20:13:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc dobré,trochu jsem poměnil dvě ingredience.Neměl jsem gulášovou pastu, tak jsem dal masox. A za slaninu špek, ale jinak jsem vše dodržel a opravdu dobrůtka. Určitě jsi recept schovám a ještě jsi udělám.Manželka to nejedla, ale tchýně nevědomky ochutnala a pochválila mě.smajlik Tak jsem jí dal recept a když jsi ho přečetla,smajlik tak mě ho zase vrátila.smajlik Dík super recept. smajlik

vloženo: 05.06.2012 15:16:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Huja:smajlikPak dej vědět,jak to dopadlosmajlikBudu ráda,když bude chutnatsmajliksmajlik

autor: Huja (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.06.2012 13:43:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásnej recept, kulky jsou na mrazáku a zítra to průbnem.smajlik

autor: clupmi
vloženo: 30.03.2012 04:05:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova: Dá se tomu říkat maso ...smajliksmajliksmajlik

autor: clupmi
vloženo: 30.03.2012 03:59:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to nádherně +16 smajliksmajlik. Kde se dají ty býčí koule koupit? To by bylo něco pro Fear Factor! smajlik

vloženo: 28.03.2012 11:32:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já Vám všem děkuji za přízeň a velice hezké komentáře,které mi udělaly radostsmajliksmajliksmajlik
Já vím,že tento druh masa každý nemusísmajlikJsme jenom lidi a všichni máme nějaké to své(smajliksmajlik)co nám nechutnásmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 28.03.2012 11:31:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova: tak to ti Aninko, docela závidím, ale v dobrémsmajlik a přeji ti tosmajlik

vloženo: 28.03.2012 11:28:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka:Bibinko v mrazáku ještě nějakou zásobu mám a až dojde,tak v masně jsou každou chvilku novésmajliksmajlik

vloženo: 28.03.2012 11:25:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness:Já bych tu chuť přiblížila něco jako ledvinky,ale takové jemnější,chuťově je to podobné i telecímu masu.Ale rozhodně není taková"rychna"po bytě,jako když se vaří ledvinkysmajliksmajlikOpravdu to maso není cítit a ani není nutné ho před úpravou dávat vymáčet do mléka.Jednou jsem to ze zvědavosti vyzkoušela a neviděla jsem žádný rozdílsmajlik

vloženo: 28.03.2012 11:20:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

afrina223:smajlikA proto se takto postiženému chudáčkovi býkovi říká vůlsmajliksmajliksmajlikPobavila jsi mě svým komentíkemsmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 28.03.2012 02:14:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo tak tohle masíčko u nás jedesmajliksmajlik. Já mám teda štěstí, že máme v Jablonci řezníka, u kterého si můžu objednat jakékoli masíčko a on mi ho prostě sežene, pak písne SMS-kusmajliksmajlik
Ani smajliksmajliksmajliksmajlik
Zdeni, nejsi sama můj zeťák papá cokoli, tohle holt nemusí - no co, jeho škoda smajliksmajliksmajlik

autor: Jindra (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.03.2012 21:05:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já bych ráda tuto mňamku uvařila, ale u nás "kouličky" neseženu.

autor: Zdenka1
vloženo: 27.03.2012 20:40:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aničko, toto jídlo vařit nikdy nebudu, ale nedá mi to, abych ti nepochválila alespoň velmi vydařenou fotografiismajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 27.03.2012 20:07:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Někdy bych to chtěla ochutnat, zatím jsem nenašla odvahusmajlik. Jakou to ,,maso'' má konzistenci, myslím k čemu by se dalo přirovnat...třeba srdce, žaludek nebo jinésmajlik. Vím, že kdo to ochutnal tak to chválí jako pochoutku, podávají se i v restauracích. Máš 9smajlik

autor: afrina223
vloženo: 27.03.2012 20:05:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova: Proboha, vždyť to jsou varlata smajliksmajlik Tak ty jsem ještě neviděla, ale ráda zkusím smajlik Jenom chudák býk, co o ně přišel a teď musí chodit s prázdným pytlem smajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.03.2012 20:04:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova: Ani, kolik těch kulí ještě mášsmajlikjá abych věděla jak dlouho budu ještě nad nimi slintatsmajlik Ježíš, já bych si je dala, máš to pěkný a ode mne 8.bodsmajlik

autor: rebeka
vloženo: 27.03.2012 20:04:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova: to my tu nemamosmajlik

vloženo: 27.03.2012 19:51:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

afrina223:Je to napsáno v surovinách-býčí žlázy=býčí koule(reprodukční býčí orgán)smajliksmajlik
Děkuji za komentáře a hodnocenísmajliksmajlik
Rebi, nevím zda-li je i ve Valmezu prodejna masa a uzenin Inpost. Tam je právě mívají za 39,-kč/kg a u nás jsou tyto prodejna celkem 3smajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 27.03.2012 19:27:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

krásné obrázky jistě chutného jídlasmajliksmajliksmajliksmajlik
tady jsem žlázy ( tedy ty od manžela Milky ) neviděla.. asi jsou všechny ve Zlíněsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: afrina223
vloženo: 27.03.2012 19:19:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to dobře a to je co za maso??

autor: nofrona
vloženo: 27.03.2012 19:04:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňáámsmajliksmajlik

vloženo: 27.03.2012 18:42:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To já mám moc ráda,mám tady sice jen řízečky,ale co není,může být Aničkosmajliksmajliksmajlik

vloženo: 27.03.2012 18:39:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chocolate:Mě ho kdysi poradil Colombo a Špagetka a od té doby mám vždy 2 tuby v lednicismajliksmajlik

autor: chocolate
vloženo: 27.03.2012 18:31:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova:Děkujismajlik, musím se poohlédnout.

vloženo: 27.03.2012 18:29:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

srettka:smajliksmajliksmajlikJsem ráda,že se to vše bere z humoremsmajliksmajliksmajlikJá bych zase nemohla chobotničky a jim podobnou havěťsmajlikAle zase konina i jiné.....maso mi chutná a za to by někteří i zabíjeli,když slyší co kdo pozřelsmajliksmajlik
Tady tohle maso chutná jako jemnější ledvinky se kterýma také nemáme problémsmajliksmajlik
Tvé komentáře mám ráda,tak klidně ve své srettkovštině pokračujsmajliksmajlik
A za komentík Ti děkujismajliksmajlik
čokoládko,fotka je už přidanásmajlik

vloženo: 27.03.2012 18:24:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pěkný kouličkový gulášek, smajliksmajliksmajliksmajlik,

autor: srettka
vloženo: 27.03.2012 18:20:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já sa omluvam, že sem zrovna ten ohrňfrňáksmajlik naopak se mi ale zase libi, ze umíš kociánku udelat z jídla za pár korun sympaticky chod. Jsi fakt sikulkasmajliksmajlik
p.s. A ja ty ehm. .tamty. . .ty zlazy.. nebudu ted komentovat po mojemu, tedy po srettkovskusmajlik

vloženo: 27.03.2012 18:17:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chocolate:čokoládko já ji mám z Intersparu,ale teď jsem ji zahlédla i v Kauflandu v odd.chlazených výrobků(takové ty tuňákové pasty,sardelové pasty aj)Já ji vyfotím a ještě přidám pro doplnění představysmajlik
Holky díkysmajliksmajlik

autor: chocolate
vloženo: 27.03.2012 18:10:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ani, tu tubu s gulášovým krémem seženu kde?
Konečně každý může použít maso, které jeho papulce lahodí, že?

vloženo: 27.03.2012 17:52:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Líbí se mi tvůj dovětek..mi se vůbec líbí dovětky!smajliksmajliksmajlik No a protože já nepatřím mezi ty, co by ohrnovali nos nad touto surovinou, dávám ti plussmajlik. Ještě bych nějaké zásoby mělasmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

k čemu špecle jeko přílohu špecle jako hlavni jidlo k cemu se hodi sardelova pasta inpost-prodejni-doba-prodejni-dny smažené tuňákové koule byci kule gulas koule podle ládi hrušky afrina223 jak dlouho vařit býčí žlázy k čemu se hodí špecle domaci specle s gulasem gulášové koule recepty na ruzné guláše k čemu špecle afrina223 příprava byčích kulí když jsou býčí žlázy cítit byčí kule se zampiony gulášek podle ládi hrušky tunakove kulicky smazene kde se dají koupit kachní játra k čemu příloha špecle kouličkovy gulasek gulášek ládi hrušky k cemu se ji specle recept s tarhoni "kouličkový" gulášek kolik kg masa na guláš pro 20 lidí




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz