jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Domácí lučina

Domácí lučina
nahoru
Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina Domácí lučina
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatní

Suroviny:

Velký jogurt HOLANDIA
cedník
utěrka

Postup přípravy receptu

Cedník s utěrkou dáme do hrnce, do utěrky vyklopíme Hollandii a necháme 24 hodin přikryté v lednici. To, co zůstane nahoře, je "lučina" - vynikající, jemná, skvělá jak samotná, tak do pomazánek. Dolů steče syrovátka, tu můžeme vypít jen tak nebo třeba s rozmixovaným ovocem.

Poznámka

Přemýšlela jsem, zda to sem dát, je to takové primitivní proti vašim všem sofistikovaným receptům, ale třeba se někomu bude hodit

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
90 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domácí lučina"

autor: Kitty (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.08.2014 09:55:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Berča: Minulý komentář patřil tobě. Omylem jsem smázla tvůj nick Berča smajlikhttp://diviznacka.blog.cz/

autor: Kitty (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.08.2014 09:53:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý, dá se doplnit pažitkou atd. Dělám právě ten se zakysanou smetanou - když Lučina, tak echt. Recept mám od blogerek. Zrovna jsem hledala, kolik jogurtů dát na 1 zakysanku. Tak - jdu to kutit. Zdravím tě. Kittysmajlik

autor: Jana.Ma
vloženo: 17.03.2014 12:59:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ať to má název jaký chce, je to vynikající pomazánka, která při troše fantazie nabízí spoustu možností, jak ji dochutit. Mám zaděláno na chleba, dnešní večeře bude studená. Už jsem přestala kupovat chleba, přestávám kupovat i Lučinu. Přikládám foto a dávám 86. bodík. smajlik


Ještě poznámka: Nečekala jsem 24 hod, večer jsem dala odkapat okolo 22. hod. a dnes v 10 dopoledne jsem odkapávání pomohla tak, že jsem mírně utěrku s hmotou vyždímala. smajlik

autor: Berča (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.02.2014 19:33:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento recept dělám často, akorát velký bílý jogurt (holandský) smíchám s kelímkem zakysané smetany. Pak mírně osolím. A pak stejný postup přes cedník atd. Na chleba nebo rohlík je to výborné.

autor: marta (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2014 13:55:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Keď nezmysel, tak nezmysel! Nasledujúci text nie je môj výplod, je okopírovaný z Wikipedie:

Sýr je vyroben ze smetany, mléka, osolen a doplněn mlékařskou kulturou. Vyrábí se termizovaný, tedy mléko je tepelně upraveno při teplotě 57 - 68 stupňů po dobu 15 minut. Bývá s příchutěmi, upravený pro děti i pro těhotné matky, jako tvarohové žervé. Neobsahuje konzervanty či umělé zvýrazňovače chuti.

autor: Šárka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2014 07:12:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marta:Nesmysl moje švagrová pracuje v Povltavkých mlékárnách a Lučina je "studená" a i tepelně upravená.....

autor: casino
vloženo: 29.01.2014 23:17:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marta:
Máte recht,smajlik LABNEH, LABAN, v naší famílii OKAPANÝ JOGURTsmajlik
Už to tu zmínila Hella: že to žádná LUČINA není!!!smajlik
Ale to je jako házet perly na zeď...smajlik

autor: marta (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.01.2014 22:13:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nie je to Lučina, tá je spracovávaná tepelne. Je to syr LABNEH, ktorý sa takto bežne vyrába z gréckeho jogurtu. Dajú sa z neho robiť nie len nátierky. Konzumuje sa pokvapkaný - až hodne poliaty - olivovým olejom. Dobré sú aj guličky z tohto syra nakladané v pikantnom olivovom náleve. Vytečená srvátka je výborná na miesenie chlebového cesta.

autor: h.kindlova
vloženo: 24.01.2014 13:25:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super nápad, udělala jsem z domácího kozího jogurtu, přidala sůl a pažitku a bylo to vynikající. Teď se chystám přidat brokolici smajlik

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.12.2013 19:08:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Karel: Netvrdim, ze Vas "jogurt" neni dobry, mozna je vyborny, ale jogurt to rozhodne neni. Nehlede na to, ze je to fantasticka kaloricka bomba. A uz vubec si nedovedu predstavit z nej udelat lucinu.

autor: Karel (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.12.2013 18:11:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Základem je mléko a živá jogurtová kultura , ta je možná sehnat nebo nahradit živým bílým jogurten , ten živý jogurt je podmínka , chce to dobře číst etikety (!), převařené mléko necháme vychladnout na teplotu 40 stupňů a přimícháme jogurtovou kulturu . Udržujeme při teplotě 35-40 stupňů ( ne více jinak jogurtovou kulturu zabijete !! méně možno ale zrání trvá delší dobu )a do druhého dne máme jogurt . Výsledek je ovšem kyselý , poměrně nevýrazné chuti , tak tady recept od mojí mámy : litr mléka plnotučného , jedna plechovka kondenzovaného mléka Tatra , jedna plechovka slazeného kondenzovaného mléka Salko , jeden živý bílý jogurt . Postup stejný jako výše , výsledkem je jemný , lahodný ale poměrně dost sladký jogurt takový jako známe z mládí s vrstvičkou zakysané smetany na povrchu , chce to najít si svoji chuť a Salko dávkovat podle své chuti

autor: ella1
vloženo: 29.09.2013 07:58:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

odkapáno a je to SUPER.jsem si jista,že to doma zdomácní,ty přesolené sýry z obchodu se pomalu už ni nedají jíst....přidávám bodík a vřele doporučuju všem.smajlik

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.09.2013 20:44:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

také dělám lučinu dávám 1 jogurt 1 zakysanou smetanu a 1 člehačku trošku osolím a nechám přes noc vykapat do hotové dám nakrájenou petrželku je výborná.

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.05.2013 00:11:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dáša:Dobrý den, můžu se zeptat na výrobu jogurtu? Moc děkuji

autor: Mesic
vloženo: 28.04.2013 21:28:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak u nás již taky odkapáno smajlik
Původně jsem si na tento recept vzpomněla v obchodě, když jsem řešila čím naplnit sterilované papričky a musím říct, že se to osvědčilo. Nebudu zde hodnotit jestli je to podobné lučině víc nebo míň, ale pro mě je to ideální základ pomazánek, kde se dává tvaroh. Tohle je jemňunký, nadýchaný, prostě bomba... pomazánky z tvarohu drhnou v krku, ale tohle rozhodně ne... Zbytek smíchaný s pažítkou, medvědem, petrželkou, solí a pepřem už čeká na zítra na snídani a už teď se moc těším. Tento recept mohu vřele!! doporučit smajliksmajliksmajlik

autor: santa (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.04.2013 19:52:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborný recept

autor: Dáša (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.04.2013 08:13:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Udělala jsem z domácího mléka z mlékomatu. Nejdříve jsem si udělala jogurt a pak do něj přidala smetana. Je super.

autor: petrzelka
vloženo: 10.03.2013 16:18:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak posílám fotečku domácí lučiny,včera jsem z ní dělala celerovou pomazánku na jednohubkysmajlik

autor: babiminka
vloženo: 03.02.2013 16:19:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: mia2404
vloženo: 30.01.2013 10:19:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paráda vyskúšala som a pridávam ti fotku, síce som mala jogurt iba z Jednoty ale nabudúce si kúpim hustejší jogurt a posielam ti +1smajliksmajlik

autor: Pudink
vloženo: 23.01.2013 22:51:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den. Všechny komentáře jsem nečetla tak nevím jestli se náhodou už někdo neptal. Kolik lučiny z velkého jogurtu je cca gramů? Zbyde tak půlka nebo víc? Díky moc.

autor: 1974andrea
vloženo: 14.01.2013 22:51:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabina_I:Já připravuji tu, která je v podobných přidaných receptech Bezkonkurenční..., je jemnější a moc dobrá. Už lučinu opravdu nekupuju a i tahle mi moc chutnalasmajlik

autor: Gabina_I
vloženo: 14.01.2013 22:06:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zítra vyzkouším a už se moc těším, malej je totiž vybíravka a kupovanej mi nejí smajlik smajlik... akorát sem někde četla, že dávají ještě smetanu nebo šlehačku, je to nutné? není to zbytečně tučné, tučnější? zkusím jak z Holandie, tak z Choceňského, možná napřed z menšího balení, co bude chuťově lepší. Děkuji za tip +1!!! smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: jolan (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.01.2013 10:07:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

varilamyskakasicku: Je to opravdu nárocný recept hodný vytisknutí.smajlik

autor: magdik (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.11.2012 09:26:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborné,,,,jinou už nepapáme,,,,,,smajlik

autor: petrzelka
vloženo: 07.10.2012 13:37:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ted na mě čučí z náhodných tady ta lučina.Určitě vyzkouším,protože děcka mají lučinu moc rádi a snědli by každý tak 2 balení,no zas tak utrácet nemůžem,žesmajlikDík za receptsmajlik

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.07.2012 12:28:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super, už jsem dokapala a moooc dobrý. Ochutila solí a čerstvou pažitkou. Překapanou tekutinu jsem použila na domací chléb místo mlíka.

autor: Frukko
vloženo: 24.07.2012 06:02:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kdo by to byl rekl :D :D ..ted mi dokapala a snidam !! je to fakt pecka :))))))

autor: peprnice (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.06.2012 06:49:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Od kamarádky jsem získala tento recept: dva velké selské jogurty a 1 33% šlehačka. Postup je stejný, výsledek sice tučnější, ale jemnější a chutí od Lučiny je už jen kousek.

autor: hosta
vloženo: 10.06.2012 15:39:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenka: myslím že tak dlouho, jak byl deklarován použitý jogurt - to si ale jen myslím, nikdy dlouho nevydrží, odkapávám již s nějakým záměremsmajlik

autor: lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.06.2012 15:19:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chtěla bych se zeptat, jak dlouho se pak sýr může v lednici skladovat?

autor: JanaK (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.05.2012 19:43:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě jedna poznámka: vykapaná syrovátka je úžasná na zadělání kynutého těsta místo mléka. Vyzkoušela jsem a můžu jenom doporučit.

autor: JanaK (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.05.2012 19:37:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem od minulého týdne už 3x. Výborné jak na slano, tak na sladko (dělala jsem tiramisu a borůvkový pohár (vykapaný řecký jogurt, moučkový cukr s pravou vanilkou a citronová kůra - smíchat s borůvkami). Ohromný úspěch u všech konzumentů.Z toho řeckého jogurtu mi to přijde fakt jako Lučina.

autor: Betyna
vloženo: 06.05.2012 15:53:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem pomazánku udělala, i když nechutná jako Lučina, tak je dobrá - finální úpravu jsem udělala s čerstvou zelenou petrželkou, přidala jsem fotky. smajlik

vloženo: 02.05.2012 20:36:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marcelkas:Marci já dávám také do plínky,ale napřed ji namočím a dobře vyždímámsmajlikZkussmajlik
Hosto,bodíček šel minule,tak dnes jen fotosmajlikSýr je opravdu lahodnýsmajlik

autor: marcelkas
vloženo: 02.05.2012 19:16:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda taky se přidávám. Super nápad. Akorát jsem to dala do plínky a syrovátka se mi vsákla do plínky smajlik, takže to byla škoda. No příště zkusím to jemné sítko. Prcet tu furt chodil a olizoval prstík. Fakt dobrota.

autor: Zajdanek
vloženo: 02.05.2012 16:40:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera "dokapala"smajlik. Je to naprosto vynikající, dělala jsem z Choceňského jogurtu, je to úžasně sametový základ do pomazánek. Vůbec žádná kyselost nebo "ostrost" jako u tvarohu. Určitě budu dělat dál. Dávám bodík. Super nápadsmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 28.04.2012 21:35:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hosta:včera jsem holl.jogurt dala odkapat a dneska byla lučina k večeři- je výborná, fláčná až sametovásmajliksmajlikBod už jsem dala, ta přidám fotky, těsně,než se to snědlo, už je nakousnutosmajlik

autor: senky
vloženo: 26.04.2012 21:39:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik Právě jsem zjistila, že jsem sice oznámila, že dávám 34.bod, ale nedalasmajlik takže se omlouvám a dávám teď 53. smajliksmajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 26.04.2012 21:10:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidala jsem medvědí česnek a sůl. Vyšla mi z toho luxusní pomazánka. Děkuji za výborný, levný a jednoduchý recept, který oceňuji dalším bodíkemsmajliksmajlik

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.04.2012 12:20:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem také vyzkoušela z Choceňského jogurtu a musím prohlásit, že to nemá chybu. Vynikající, lehký výtvor, hodně se podobající sýru Lučina. Na léto to nemá chybu. To se fakt povedlo.D.

autor: janina3365
vloženo: 25.04.2012 20:19:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyzkoušela jsem z choceňského jogurtu,výsledek byl vynikající,i když přidate tvaroh a trochu osolíte.Děkuji za jednoduchý a výborný nápad.smajlik

autor: Dana61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.04.2012 10:49:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no to je skvělý nápad a vidím, že opravdu fungujesmajliksmajlik

autor: Jana Pá
vloženo: 24.04.2012 14:41:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

stačí obyčejný větší cedník-umělý-malé očička má ten cedníčeksmajlik, vyklopím jogurt do cedníku a za 3 hod. mám výše uvedený receptsmajliksmajliksmajlik

autor: Janka 46
vloženo: 24.04.2012 13:56:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle miluji to jsou napady co me bavi diky hned to jdu tvorit smajlik

autor: Lentilka
vloženo: 24.04.2012 11:54:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Minulý týden jsem poprvé dělala. Výborný nápad. Dala jsem do cedníku + obyč. dětskou plenku. Chutí, něco mězi Lučinou a tvarohem. Já namazala na chléb, posolila a s nakrájenou pažitkou to byla bomba. Jenmé, zdravé, a levnější než Lučina i tvaroh.
Další várka už je opět v lednici. Teď jsem tedy použila jiný jogurt, mírně osolila a přidala salátové koření. Uvidíme. Chtěla bych udělat i nasladko. smajlikPosílám bodík! A děkuji za výborný recept!smajliksmajliksmajlik

autor: Romario
vloženo: 24.04.2012 09:07:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také jsem zkusila. Lehká a svěží svačinka. Dobrý nápad. +50smajliksmajlik

autor: Waluci
vloženo: 23.04.2012 20:27:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyzkoušeno, je to dobrota, jako Lučina to opravdu není, ale moc mi chutná. Určitě budu přidávat do různých pomazánek. Dávám bod.
smajlik

autor: suslajda
vloženo: 23.04.2012 15:23:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikbodík už jsem dala dovoluji si přidat foto. Je to moc dobré určitě budu dělatsmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 23.04.2012 12:01:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella:Souhlasím s tebou, chuťově je to jiné než lučina, ale dobré. Je to takové kyselejšísmajlik

autor: Hella
vloženo: 21.04.2012 10:44:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hosta: Proč bych se zlobila, už minule jsem psala, že jsem ráda, že si toho receptu takhle všimlo víc lidí. Jediné, co mi trochu vadí, je ten zavádějící název tvého receptu. Protože tohle opravdu žádná Lučina není. Ani chuťově, ani konzistencí. Ale je to opravdu výborné a já tu odkapanou hmotu (tohle fakt zní blbě) používám jako základ spousty pomazánek, prostě všude tam, kam se dává jogurt, tvaroh nebo majonéza.
Ať se to jmenuje jak chce, hlavně, že je to dobré, ne?

autor: vlk09
vloženo: 21.04.2012 07:11:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už se těším až vyzkouším. smajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 20.04.2012 16:36:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidávám také foto jako důkaz toho, že to fungujesmajliksmajlik

autor: Ewik84
vloženo: 20.04.2012 14:56:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jste mě navnadily :) Zítra vyzkouším, protože Lučinu baštím ve velkém a tohle je tak snadné, až to ani není možné :)

autor: hosta
vloženo: 20.04.2012 10:22:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella:Doufám že se nezlobíš - fakt jsem to poctivě hledala a pomazánka z jogurtu mne nenapadla, jinak bych si netroufla to sem dát. Ber to tak, že je to jen oživení pozornosti, body by po správnosti měly patřit samozřejmě tobě. Já se jen nevědomky trefila do správné konstelace. Hlavně, že hodně topaček si takto připomnělo dobrou vychytávku, která tehdy nezaslouženě zapadla.

autor: Prima Mama
vloženo: 20.04.2012 06:48:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska vyzkoušímsmajlik

autor: Hella
vloženo: 19.04.2012 21:58:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vůbec žádná gáza, utěrka ani cokoli jiného není potřeba. Stačí obyčejný hustší cedník. Nebo si můžete pořídit speciální odkapávací sáček. Jeho foto i s popisem (v komentářích) je zde u totožného receptu, který jsem sem dávala před rokem a půl, jen má název Pomazánka z jogurtu.

autor: BILKOVAI
vloženo: 19.04.2012 19:42:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rebulínkusmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 19.04.2012 18:49:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:Mně už taky kapesmajlik, teda ne na máják, ale jogurt skrz gázu na cedníkusmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 19.04.2012 18:39:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

BILKOVAI: Ivetsmajliksmajliksmajlik ráda tě vidímsmajliksmajliksmajliksmajlik
já taky.. v Kaufu.. dotáhla jsem jich před chvílí 5smajliksmajlik jako správný křečeksmajliksmajlik a bude velkovýroba Lučinysmajliksmajlik
teď jsem si mázla na křupavou bagetku, posypala naťovou cibulkou, posolila.. nádherasmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 19.04.2012 18:34:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super!!! Dnes v Kaufu byly jogurty ve slevě, takže jsem si udělala zásobusmajlik Lučinu už kupovat díky tomuto receptu nebudu.....+1smajlik

autor: Vera N.
vloženo: 19.04.2012 16:44:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to je bombastický receptík. Snadný a v podstatě výsledek chutný a ještě k tomu levný. Díky moc smajlik

autor: rebeka
vloženo: 19.04.2012 15:10:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: někdo má medveďa, iný má Tupperwaresmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 19.04.2012 15:04:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja na toto používam umelohmotný hustý cedník, do toho utierku, mám vyššiu nádobu a spolu mi to vojde do chladničky. O vymoženosti ako má Rebeka som ani netušila.

autor: rebeka
vloženo: 19.04.2012 14:54:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea: soráč, to jsem přehlídlasmajlik no, ještě ne, chtěla jsem vědět, jak to dopadlosmajlik

Marcela: to JE sítko.. toto je vlastně horní jeho část, ještě je hlubší, s nožičkamasmajlik ano, je to Tupperwaresmajlik

hosta: a vo tom to jesmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: hosta
vloženo: 19.04.2012 14:50:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ani netušíte, jak jsem ráda, že se vám osvědčilo a při akcích na hollandii je to zajímavé i cenově. V jednoduchosti je sílasmajlikD

autor: Marcela (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.04.2012 14:39:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Co to je za sítko, či jak to nazvatsmajlik Tuperwaresmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 19.04.2012 14:36:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:No vždyť jsem ti psala, že jsem ji už nedělalasmajlik A ty máš na ni nakoupeno?

autor: spagetka
vloženo: 19.04.2012 14:22:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já to dělám ve starém dobrém pytlíku na tvaroh, co mám po babce, ale ta gáza je dobrý nápad smajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 19.04.2012 14:21:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea: no, mul nebo gáza.. to bude stejné.. je to supersmajliksmajlik a jak ti dopadla ta riccotasmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 19.04.2012 14:20:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:Já si na to koupila v lékárně gázu a když jsem paní říkala, na co to chci, tak hned říkala, že to taky vyzkouší a i další paní za mnousmajlik

autor: rebeka
vloženo: 19.04.2012 14:18:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea: v mulusmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 19.04.2012 14:15:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:Nadi supersmajlik, mělas to v utěrce nebo něčem řidším? Koupila jsem dneska 3 jogurty, tak jdu hned na to.smajlik

autor: rebeka
vloženo: 19.04.2012 13:56:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak vážení, něco vám řeknu: tento "nesofistikovaný" recept- dle autorky, je naprostá bomba.. bez práce, za hubičku a výsledeksmajliksmajlik jemný, lahodný sýr.. a ještě zdravá syrovátkasmajlik
pro zvědavce, jako jásmajliksmajliksmajlik.. čistá váha sýra po odkapání: 232g, syrovátky je 225ml... při současné ceně 500g Hollandie v Kaufíku za 8,80kč.. je i největšímu skeptikovi jasné, zda se vyplatí dělat domácí Lučinu či nesmajliksmajliksmajlik
autorce děkuji za famosněúžasný rcp, bodík už jsem dala, teď už pěju jen chválu a posílám foto, jako důkazsmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 19.04.2012 10:09:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petra Ku.: taky dělím ná 2 porce a svoji pečlivě schovávám smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Petra Ku.
vloženo: 19.04.2012 10:04:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uděláno, vyzkoušeno, posílám bod smajlik Lučina je moc dobrá a musela jsem si ju nenápadně schovat do ledničky, dozadu, aby na mě zbylo smajlik

autor: rebeka
vloženo: 18.04.2012 17:00:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

AniCiz: smajlik to nééé, to nedělejsmajliksmajliksmajlik byla by tě škodasmajliksmajliksmajliksmajlik

hosta: je, a dokonce i čekuládovásmajliksmajlik ale sichr je sichr, koupila jsem bílou a jdu na věcsmajliksmajlik

autor: MajkaM
vloženo: 17.04.2012 10:07:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes mám ke svačině. Přidala jsem nasekanou pažitku. Výbornésmajliksmajlik

vloženo: 16.04.2012 20:01:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jůůůsmajliktaková dobrota a mě to nějak uniklosmajlikMoc se mi tahle vychytávka líbí a bodíček letí i bez vyzkoušenísmajlik+smajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 16.04.2012 12:54:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dělala z Hollandie, nebylo to špatné, ale pak jsem použila Choceňský jogurt a výsledek byl dle nás daleko lepší, ale nápad výborný smajliksmajlik

autor: romance
vloženo: 15.04.2012 08:35:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu super recept,dnes sem ho posnidala.Dávám 10 bod..smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 14.04.2012 10:30:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem vyzkoušela a bezvadnésmajliksmajlik bez práce a vcelku lácesmajliksmajlik polovinu udělám s mletou paprikou a česnekem pro manžela a druhou polovinu s broskvemi pro sebe a synkasmajlik Dala jsem Ti fotku, až budeš mít svoji, vyměňsmajlik a dávám 34.bodsmajlik

autor: zdena 3
vloženo: 14.04.2012 09:51:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem měla na snídani, je to moc dobré.Já lučinu mám ráda, tak velké díky za recept.smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ajakaja
vloženo: 12.04.2012 12:12:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik bomba, do hotového jsem přidala dvě lžíce tvarohu a špetku soli ...... smajliksmajlik

autor: clupmi
vloženo: 09.04.2012 08:02:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

+28smajlik Jestli to funguje, tak je to geniální nápad!!!

vloženo: 08.04.2012 13:45:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

také dělávám, je moc dobrésmajliksmajliksmajlik

autor: Hella
vloženo: 08.04.2012 13:21:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to opravdu výborné, ale Lučinou bych to nenazvala - není to našlehané. Recept už jsem sem dávala více než před rokem a je dobře, že si ho teď alespoň všimlo víc lidí.

autor: magdalenka
vloženo: 07.04.2012 08:41:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Toto je skvelý recept, ja robím z "gréckeho" jogurtu z Lidlu, pridávam aj napr. žeruchu.

autor: hosta
vloženo: 06.04.2012 21:52:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:no možná to zní jako vtip, ale klidně to zkusím, jen nevím, jestli je ovocná Holandia, nějak si to nevybavuju. Proč ne sladká lučina třeba pro děti?

vloženo: 06.04.2012 19:08:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To jsi udělala dobře,že jsi sem tak bezva vychytávku dala,už jsem si ji ji vytiskla,díky za inspiracismajliksmajlik

autor: AniCiz
vloženo: 06.04.2012 19:06:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rebi.smajliksmajliksmajliksmajlik z Tebe umřu

autor: rebeka
vloženo: 06.04.2012 15:32:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik ty vošosmajliksmajlik neznám, prubnusmajlik ten jogurt bez marmošky..asi, žesmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik jsem chtěla být ftipnáásmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 06.04.2012 15:24:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to vůbec není špatný nápadsmajliksmajlik Dávám +5.bodsmajlik

autor: AniCiz
vloženo: 06.04.2012 15:22:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

vloženo: 06.04.2012 15:21:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: zdena 3
vloženo: 06.04.2012 15:19:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky vyzkouším, Lučinu mám moc ráda. A letí bod.smajlik

autor: romance
vloženo: 06.04.2012 15:04:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to ukládám a skusím smajliksmajlik

autor: suslajda
vloženo: 06.04.2012 14:33:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliktak to je super určitě vyzkouším lučinu mám rádasmajliksmajlik+11

autor: Duchaceks
vloženo: 06.04.2012 12:33:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kolemjdoucí: z čeho je Lučina :http://www.mojelucina.cz/cnt_page.php?menu_id=138&...
To jen pro vysvětlení přidání tvarohu smajlik

autor: Ivusa
vloženo: 06.04.2012 12:05:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikhosta,lučinu si ráda dám ,a tohle je fakt bomba vychytávkasmajliksmajliksuper ,ukládám a vyzkoušímsmajliksmajlik

autor: kolemjdoucí (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.04.2012 11:43:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vykapávat i déle, lépe se pak tvaruje a nakládá do oleje.

autor: kolemjdoucí (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.04.2012 11:41:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

žížala: tvaroh mi připadá skoro zbytečný přidávat. Spíš jsme přidali třeba kozí jogurt. smajlik

autor: chocolate
vloženo: 06.04.2012 11:33:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já takhle upravuji jogurt do tzatziky, super vychytávka.Taktéž přidávám tvaroh, sůl a nasekané bylinky a je to báječná pomazánka nebo i dip k pečeným bramborám.
Hostasmajlik

autor: cathleen
vloženo: 06.04.2012 11:29:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také dělávám.....a zbylou syrovátku je vynikající přidat do těsta na chleba nebo slané pečivo.smajlik

autor: kolemjdoucí (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.04.2012 11:23:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to vlastně arabský labneh/labaneh, když hodně vykape, jdou z něj udělat třeba kuličky a naložit do olivového oleje. Oni tak uchovávali. Výborný je ochucený mátou a tím olejem pokapat.

autor: srettka
vloženo: 06.04.2012 11:12:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

whausmajlik to fákt??? neni možná, tak to si rozhodně ukládámsmajliksmajliksmajlik

autor: zizala
vloženo: 06.04.2012 11:10:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle si musím pamatovat, včetně toho Ducháčkova vylepšení s tvarohem. Jogurt jsem nechávala vykapat vždycky ten obyčejný, abych měla pěkně hustý, po Lučině by se moje dcery utloukly, takže já děkuju za tip a v nejbližší době vyzkouším smajlik

autor: Duchaceks
vloženo: 06.04.2012 11:05:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já ji dělám také jen přidávám tvaroh a malinko osolím a nechám vykapat přes noc přes plátno. Dávám 1 tvaroh (z vaničky) a 1 malou Hollandii.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recept syr lucina vyroba syru lučina domácí lučina domací lučina s jogurtu domácí lučina z jogurtu lučina recepty lučina lučina z jogurtu jak udelat domaci lucinu recept na domaci lucinu domácí lučina recept lučina recept domáci lučina z jogurtu recept lučina z jogurtu recept recept lucina recepty z lučiny recept na domácí sýr lučina jak vyrobit lučinu domácí lučina z tvarohu jak udělat lučinu domaci vyroba luciny lučina z tvarohu recept domácí sýr lučina recept domácí lučina jak se dela domaci lucina recepty lučina recept na výrobu domácí lučiny recept na syr lučina recept lučina z jogurtu domácí recept na lučinu lučina domácí recept na lučinu jak vyrobit domácí lučinu vyroba luciny jak se dělá lučina recepty domácí lučina sýr lučina top recepty domácí lučina výroba domácí lučiny domácí lučina recept z tvarohu pomazanka z domaci luciny domácí výroba syru lučina




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty