Marcipán ze Salka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 393 kJ / 1 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,00 g |
Tuky | 63,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 180,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
I takto netradičně je možno ozdobit roládu. Stačí jí stočit kratší stranou, překrojit napůl, postavit a máme na ozdobení 2 dortíky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2014 12:06
Mohu jen doporucit, trosku narocnejsi na zapracovani, ale vysledek luxusni, pevna a chutove vynikajici hmota, delala jsem poprve a povedlo se
15. 7. 2013 17:59
Chtěla jsemse zeptat udělala jsem ''marcipán'' podle tohoto receptu ale je příliš tvrdý a když ho chci válte tak se rozpadá co mám dělat ?
11. 3. 2013 14:24
Coralin: Glukoza nebo sirup je sice dobrá rada, ale kde je třeba na malém městě koupit? Pravděpodobně jsi použila můj recept http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa..., tak se ti pokusím poradit. Já osobně bych přidala ještě cukr, pokud je to mokrý, pokud by to bylo suchý, tak bílek nebo vodu. Ale já osobně se domnívám, že tady došlo k zásadní závadě a to, že mandle nebyly dost jemně mleté. Pokud nebyla mandlová moučka dostatečně jemná, může se to rozpadat. A už vůbec si nedovedu představit, jak se to bude chovat po vyndání z mrazáku. Jako nejjednodušší věc bych ti poradila, abys tuhle hmotu využila na něco jiného (receptů s marcipánem uvnitř je tu dost, např. http://www.toprecepty.cz/recept/8272-listove-uzlik...) a pokud jí budeš chtít přece jen použít na dort, tak to vyválej přesně podle tvaru dortu a polož jen nahoru a boky udělej z krému nebo tak něco.
11. 3. 2013 11:47
Coralin:možná bys mohla přidat glukózu, nebo pšeničný - či kukuřičný sirup, aby hmota dostala tu správnou vláčnost.....
11. 3. 2013 11:44
Prosím o radu, dělala jsem pravý marcipán z mandlí a hodně se drolí, je takový jakoby mokrý a rozpadá se, dala jsem ho do mrazáku, nechci dělat dort hned, poradíte mi čím by se to dalo zachránit? Zkouštím to poprvé. dělala jsem recept 120g mandlí, 120g cukru, 1 bílek chutná to dobře, jen se to rozpadá. Díky moc za radu
11. 2. 2013 09:35
Ahoj, recept je úžasnej, určitě vyzkouším. Jsem začátečník a tak bych se jenom chtěla zeptat, čím je ten marcipán obarvený. Myslím jestli práškovou, nebo tekutou barvičkou? A mám si nejprve tu barvu rozmíchat v trošce vody? Nebo rovnou na marcipán. Moc děkuji za odpověď
18. 12. 2012 13:22
borbet113: Samozřejmě jdou potahovat brambory z piškotů. Ale co je lepší, to je věc názoru, každému vyhovuje něco jiného.
17. 12. 2012 10:10
Ahojky, měla bych dotaz. Dá se tato marc. hmota použít i na potahování brambor z piškotů?? Je na ně lepší hmota ze suš. mléka nabo z krupičky?? Děkuji za info...
25. 11. 2012 09:40
Aneta:zvířátka z "marcipánu" jsou dělané z mléčné hmoty vyrobené ze sušeného mléka cukru sirupu tresti a barviv
pravý marcipán je z mandlí a cukru, podíl mandlí nejméně 25% chuťově nám chutná spíš ta mléčná hmota
pravý marcipán je z mandlí a cukru, podíl mandlí nejméně 25% chuťově nám chutná spíš ta mléčná hmota
13. 11. 2012 15:14
chtěla bych se zeptat, jestli marcipán který se běžně prodává v obchodech(třeba zvířátka nebo různé ovoce) je pravý nebo falešný a jestli je v chuti mezi pravým a falešný velký rozdíl, popř. jaký..? :)
29. 8. 2012 21:04
Majký: To mě mrzí, nevím, co bylo špatně. Jedině mě napadá, jestli už nebylo Salko zatuhlé (když začíná cukernatět - zkontroluj datum spotřeby).Já jsem z tuhostí marcipánu žádný problém neměla. Asi by bylo vždycky potřeba přisypávat sušené mléko do Salka a regulovat tak jeho tuhost.
29. 8. 2012 20:12
Tak jsem dneska udělala dort, stál mě hoodně úsilí. Dělala jsem čtyrlístek-bez formy, takže vyřezávání nožem podle namalovaný šablonky. Tohle byl ještě med, když došlo na potahování, myslela jsem, že vyletím z kůže. Marcipán se šíleně drolil, vůbec nedržel u sebe. Ikdyž jsem ho propracovala znovu a znovu, výsledek byl stejný-nešel ani vyválet. Tak nevím co bylo špatně. Poradítě někdo? Nakonec se přeci jen zadařilo a nějakým způsobem jsem potáhla.. Nevíte proč to nešlo?
28. 8. 2012 10:44
Hella: Děkuju moc. Snad se dílo zadaří.
28. 8. 2012 10:37
Majký: Nedoporučuju ho nahřívat v mikrovnce, není tam tuk, který by to rozehřál. Pokud bude hodně tuhý, namoč si ruce trochu ho promni a propracuj. Určitě to bude stačit.
28. 8. 2012 10:12
Hella: Tak jsem nakonec sehnala úplně všechno a před chvilkou jsem dodělala přesně podle receptu. Mám zabaleno v potr. folii, obarvené a odpolko se vrhnu na postavičky. Dort budu dělat zítra a tak se mi zdá, že marcipán je na potahování dost tuhý. Neztuhne mi do zítra úplně? Abych se nemusela "zdržovat" tím, že bych ho strouhala a musela propracovávat znovu? Mám ho před tím než budu zítra potahovat dát třeba na chvilku do mikr. trouby, aby trochu povolil? Nebo co mi poradíš?
Potahuji úplně poprvé a tak bych to nerada pokazila.
Děkuj za odpověď.
Potahuji úplně poprvé a tak bych to nerada pokazila.
Děkuj za odpověď.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 15 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 4 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 5 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: výroba marcipánu marcipán recept recept na marcipán výroba marcipánu recept nepravý marcipán recept na výrobu potahovaného marcipánu recept na výrobu marcipánu potahovani dortu marcipanem cukroví z marcipánu cukroví ze salka marcipán výroba výroba marcipánových kytiček čím obarvit marcipán potahování dortu marcipánem video myš z marcipánu vaření salka marcipánové cukroví recept marcipán recepty na marcipán domaci vyroba marcipanu
Suroviny: mléko sušené, salko, olej, tresť mandlová sladká, voda
Marcipán ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDnk
36 názorů