Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí v podmáslové marinádě s křenem

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 4. 2012 11:06

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 353 kJ / 562 kcal
Bílkoviny27,20 g
Tuky32,12 g
Vláknina1,08 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 762 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy40,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Maso je díky podmáslí krásně šťavnaté a křehké.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

9. 5. 2012 07:32

MajkaM:Maruško, moc mě potěšilo:-), že jsi vyzkoušela tento recept a že vám chutnalo. Děkuji:-K

MajkaM

9. 5. 2012 06:46

Měli jsme včera, ale z vepřového masa, bylo to výborné.:-p:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 5. 2012 23:30

Zapomněla jsem samým čtením na bodíčka;-):yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 5. 2012 23:29

Hodně zajímavý a pěkný recept,ale i diskuse okolo něj. Člověk se pořád učí a učí,docela jsem ráda za diskusi,je velmi zajímává a poučná,jak kdo postupuje při jeho tvoření. Eliza má také dobrý názor na postup,vše bezva.

Eliza Eliza

3. 5. 2012 08:17

1974andrea: To je jasné, nakládání do podmáslí znám a také jsem ho v nějakých receptech použila. Jinak k tomu postupu - všímám si, že každý je zvyklý na něco jiného. Je fakt, že já raději maso po opečení podusím než upeču a nemusela bych nic mixovat, ale i Tvůj postup bude dobrý. Určitě mám na to chuť:-p.

1974andrea 1974andrea

3. 5. 2012 07:59

Eliza:Elizo, v podmáslí je to naloženo z jednoho dobrého důvodu, a to, aby maso zkřehlo a zůstalo šťavnaté. Omáčka se samozřejmě teplem v troubě zdrcne, ovšem kvůli tomu píši, že se rozmixuje a teprve potom se přidá sladká smetana. A jak je vidět na obrázku, je hladká;-). Křen je v omáčce výrazný i tak, kdo chce mít ostřejší, může přidat podle chuti ještě na závěr. Mně to přijde krkolomné spíš jak postup popisuješ ty, ale můšeš si to připravit podle sebe, to je jasné.

Eliza Eliza

2. 5. 2012 23:18

wendy: Křen obvykle dávám až naposled, má tendenci ztrácet chuť. A to dost výrazně. Jeho funkce v marinádě nebude zásadní. Omlouvám se a nehádám se, jen mám špatnou zkušenost s podobnými omáčkami, protože se při delší tepelné úpravě srážejí. Ráda si nechám vysvětlit chuťový rozdíl.:-K:-)

wendy

2. 5. 2012 23:10

Eliza: Teď jsem vedle jak ta jedle.:-O Vy byste dusila v kastrolku, ale Andrea peče v troubě, asi ví proč a navíc má v marinádě i křen, marinovat a dusit bez marinování je velký rozdíl, mně se to krkolomné vůbec nezdá;-):-K

Eliza Eliza

2. 5. 2012 23:02

Tohle by mohlo být dobré, přesto bych se přiklonila k tradičnímu postupu - maso nasolit, opepřit, opéct na másle, vyjmout, přidat cibulku, orestovat, výpek zasypat moukou, zalít ohřátým kefírem a smetanou, případně trochou vývaru, vrátit maso a provařit. Na závěr bych přidala křen a dochutila. Popsaný postup v receptu mi připadá zbytečně krkolomný a omáčka by se mohla srazit.

1974andrea 1974andrea

2. 5. 2012 21:59

Dana61:Dančo, jsem moc ráda, že vám chutnalo, moc mě to těší:-8. Díky:-K

Dana61

2. 5. 2012 13:25

Andrej, zrealizováno a bylo to opravdu velmi dobré:yes::-D

1974andrea 1974andrea

26. 4. 2012 08:15

Děkuji vám všem, jste moc milé a velmi mě potěšil váš zájem:-K:-8

chocolate chocolate

25. 4. 2012 20:03

Marináda z podmáslí je dokonalá za každé situace.Dělávám s česnekem, určitě vyzkouším i tuhle mňamózní variantu.

rebeka rebeka

25. 4. 2012 16:40

zajímavé.. a určitě dobré:yes::yes:

suslajda suslajda

25. 4. 2012 09:25

;-)krásná fotka a recept:yes::yes:+16

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládání kuřecího masa nakládání kuřete na grilování nakládání kuřecího masa na grilování maso v podmáslím recepty s křenem nakládání kuřat na grilování podmáslové řízky nakládání masa do podmáslí marináda s kefírem recepty s podmáslím a masen kuřecí s krenem kureci na s podmáslím kureci kridylka nakládání masa marinada na maso s podmaslim recept křen nakladani kurat nakladani kurecich kridelek nakldání kuřete na grilování nakládání masa do potravinářská folie nakládané křidélka marinada

Suroviny: řízky kuřecí, podmáslí, smetana sladká, cibulka jarní, krenex, petrželka zelená, sůl, pepř, olej

TopRecepty.cz

Kuřecí v podmáslové marinádě s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PrnA