jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  40 000  receptů

"Opilý" rebarborový koláč

nahoru
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Moučníky

-

Kynuté

Doba přípravy Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení
Počet porcí Počet porcí: 8

Suroviny:

250 g hladké mouky včetně hrsti polohrubé
50 g moučkového cukru
60 g másla
20 g kvasnic
125 ml mléka
1 celé vejce + na pomazání okrajů
3-4 stonky rebarbory
1 zelené jablko neloupané
trochu soli
vaječný koňak
sušené brusinky (nemusí být)

Na drobenku:
80 g másla
80 g hrubé mouky
120 g krystalového cukru

Postup přípravy receptu

Kvasnice nadrobím do hrnečku, přidám špetku cukru a polovinu vlažného mléka. Do mísy dám mouku, sůl, cukr a promíchám, přidám celé vejce a rozpuštěné máslo a kvásek. Těsto začnu promíchávat a přidávám mléko dle potřeby. Hotové těsto odložím i s mísou na teplé místo a zapnu troubu na 200 °C. Kulatou formu o průměru 32 cm vymažu a posypu strouhankou. Těsto nenechávám kynout, přendám ho na vymazaný plech a rukama rozprostřu po celé ploše, po okrajích vytvořím z těsta malé hráze, aby šťáva zůstala na koláči a ne pod ním. Okraje potřu rozšlehaným vajíčkem. Rebarboru oloupu nakrájím na špalíčky cca 1 cm vysoké, z jablíčka odstraním jádřinec a nakrájím na tenké plátky. Pokladu jimi připravený koláč dle momentální fantazie a posypeme připravenou drubenkou. Koláč dám do vyhřáté trouby a na 200 °C peču cca 20 minut a poté snížím na 180 °C a dopékám 10 minut. Hotový, vychladnutý koláč nakrájím a každou porci svlažím 2-3 ČL vaječného koňaku, dětem dávám šodó.

Poznámka

Tenhle koláč dělám 2-3 za reveňovou sezónu, tj. do Svatého Jana 24.06. Pak prý už to moc neprospívá zažívání.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 9 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu ""Opilý" rebarborový koláč"

autor: rozmarynaH
vloženo: 17.06.2014 15:06:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

anomis07: Děkuji za milý komentářsmajlik, není nic úžasnějšího, než když se vše povede a ještě sklidíš chválu. Tak ještě jednou díky a jen poznamenám, že na stejné těsto dávám i švestky nebo borůvky. Obzvlášť s borůvkami mizí rychlostí bleskusmajlik

autor: anomis07
vloženo: 17.06.2014 14:45:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkusila jsem tento koláč,protože nám babička poslala rebarboru a musím podotknout,že byl báječný.Co jsem ho dopekla tak se do něj celá rodinka pustila a jen si chválily.Takže já jsem spokojená když chutná a tento recept je úžasný.smajliksmajlik

autor: rozmarynaH
vloženo: 17.05.2012 19:20:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova:My také ne, ale výjimka je právě tenhle koláč a potom koláč se švestkami a borůvkami.Děkuji za bodíksmajlik

vloženo: 17.05.2012 18:26:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jen jsem polklasmajlikMy doma na sladké moc nejsme,ale tahle dobrota i ukrojený klínek vypadají moc dobřesmajliksmajlik+smajlik

autor: rozmarynaH
vloženo: 17.05.2012 16:25:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:zkus a až budeš mít rebarboru oloupanou a nakrájenou, tak já jí ještě dám do misky a prohodím jí vrchovatou PL krystalového cukru-máme jí rádi hodně do sladka. Díky za zájemsmajlik

autor: nofrona
vloženo: 17.05.2012 11:34:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 17.05.2012 09:42:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc hezký koláčeksmajliksmajliksmajliksmajlik hned, co dostanu reveňsmajlik, spáchámsmajliksmajliksmajlik

autor: rozmarynaH
vloženo: 16.05.2012 19:32:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

AniCiz:Já děkuji za milý komentářsmajlik

autor: AniCiz
vloženo: 16.05.2012 19:24:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děkuji,tomu věřím a zítra hned upeču..smajliksmajlik

autor: rozmarynaH
vloženo: 16.05.2012 18:47:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

AniCiz: na talířku a polévá se dle chuti. Je to moc dobré.

autor: AniCiz
vloženo: 16.05.2012 18:44:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikrebarboru mám ráda,recept je fajn..jen dotaz: tím šodó- přelévá se na talířku,nebo ještě na plechu ? smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 16.05.2012 18:23:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik+


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recept šodó apetitonline koláče do vlnité formy-recept opilý skotský koláč recept dietní rebarborový koláč reveňová koláč dietní rebarborový koláč vlnitá kulatá forma na koláč apetitonline koláč rebarbora skotský koláč rebarborový dietní koláč rebarborový koláč s borůvkama rebarborový koláč koláč rebarborový dietní dietní koláč s rebarborou dietní recepty z rebarbory rebarbora dietni koláč opilý rebarborový koláč rebarborový koláč bez másla dietní koláč z rebarbory www rebarborovy kolac.cz recepty recepty z borovan reveňová omáčka rebarbora dietní fantazie



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz