jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

"Opilý" rebarborový koláč

nahoru
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Kynuté
Doba přípravy Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení
Počet porcí Počet porcí: 8

Suroviny:

250 g hladké mouky včetně hrsti polohrubé
50 g moučkového cukru
60 g másla
20 g kvasnic
125 ml mléka
1 celé vejce + na pomazání okrajů
3-4 stonky rebarbory
1 zelené jablko neloupané
trochu soli
vaječný koňak
sušené brusinky (nemusí být)

Na drobenku:
80 g másla
80 g hrubé mouky
120 g krystalového cukru

Postup přípravy receptu

Kvasnice nadrobím do hrnečku, přidám špetku cukru a polovinu vlažného mléka. Do mísy dám mouku, sůl, cukr a promíchám, přidám celé vejce a rozpuštěné máslo a kvásek. Těsto začnu promíchávat a přidávám mléko dle potřeby. Hotové těsto odložím i s mísou na teplé místo a zapnu troubu na 200 °C. Kulatou formu o průměru 32 cm vymažu a posypu strouhankou. Těsto nenechávám kynout, přendám ho na vymazaný plech a rukama rozprostřu po celé ploše, po okrajích vytvořím z těsta malé hráze, aby šťáva zůstala na koláči a ne pod ním. Okraje potřu rozšlehaným vajíčkem. Rebarboru oloupu nakrájím na špalíčky cca 1 cm vysoké, z jablíčka odstraním jádřinec a nakrájím na tenké plátky. Pokladu jimi připravený koláč dle momentální fantazie a posypeme připravenou drubenkou. Koláč dám do vyhřáté trouby a na 200 °C peču cca 20 minut a poté snížím na 180 °C a dopékám 10 minut. Hotový, vychladnutý koláč nakrájím a každou porci svlažím 2-3 ČL vaječného koňaku, dětem dávám šodó.

Poznámka

Tenhle koláč dělám 2-3 za reveňovou sezónu, tj. do Svatého Jana 24.06. Pak prý už to moc neprospívá zažívání.

Autor Autor: (Marcela)
Datum vložení Datum vložení:
9 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu ""Opilý" rebarborový koláč"

autor: rozmarynaH
vloženo: 17.06.2014 15:06:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

anomis07: Děkuji za milý komentářsmajlik, není nic úžasnějšího, než když se vše povede a ještě sklidíš chválu. Tak ještě jednou díky a jen poznamenám, že na stejné těsto dávám i švestky nebo borůvky. Obzvlášť s borůvkami mizí rychlostí bleskusmajlik

autor: anomis07
vloženo: 17.06.2014 14:45:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkusila jsem tento koláč,protože nám babička poslala rebarboru a musím podotknout,že byl báječný.Co jsem ho dopekla tak se do něj celá rodinka pustila a jen si chválily.Takže já jsem spokojená když chutná a tento recept je úžasný.smajliksmajlik

autor: rozmarynaH
vloženo: 17.05.2012 19:20:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova:My také ne, ale výjimka je právě tenhle koláč a potom koláč se švestkami a borůvkami.Děkuji za bodíksmajlik

vloženo: 17.05.2012 18:26:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jen jsem polklasmajlikMy doma na sladké moc nejsme,ale tahle dobrota i ukrojený klínek vypadají moc dobřesmajliksmajlik+smajlik

autor: rozmarynaH
vloženo: 17.05.2012 16:25:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:zkus a až budeš mít rebarboru oloupanou a nakrájenou, tak já jí ještě dám do misky a prohodím jí vrchovatou PL krystalového cukru-máme jí rádi hodně do sladka. Díky za zájemsmajlik

autor: nofrona
vloženo: 17.05.2012 11:34:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 17.05.2012 09:42:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc hezký koláčeksmajliksmajliksmajliksmajlik hned, co dostanu reveňsmajlik, spáchámsmajliksmajliksmajlik

autor: rozmarynaH
vloženo: 16.05.2012 19:32:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

AniCiz:Já děkuji za milý komentářsmajlik

autor: AniCiz
vloženo: 16.05.2012 19:24:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děkuji,tomu věřím a zítra hned upeču..smajliksmajlik

autor: rozmarynaH
vloženo: 16.05.2012 18:47:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

AniCiz: na talířku a polévá se dle chuti. Je to moc dobré.

autor: AniCiz
vloženo: 16.05.2012 18:44:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikrebarboru mám ráda,recept je fajn..jen dotaz: tím šodó- přelévá se na talířku,nebo ještě na plechu ? smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 16.05.2012 18:23:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik+


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

dietní rebarborový koláč reveňová koláč opilý skotský koláč apetitonline koláč rebarbora koláč rebarborový dietní www rebarborovy kolac.cz recepty rebarborový dietní koláč vlnitá kulatá forma na koláč opilý rebarborový koláč recept dietní rebarborový koláč skotský koláč rebarborový koláč bez másla rebarborový koláč s borůvkama rebarborový koláč reveňová omáčka




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz