Bezinkový "med"
Bezové květy krásně voní a jsou plné vitamínů a různých prospěšných látek. Najdete je téměř všude a připravit z nich můžete, krom šťávy, slaďoučký bezinkový med, jehož sílu oceníte při nachlazení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 535 kJ / 4 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 2,16 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 032,94 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bezinkový "med" není tak hustý jako opravdový včelí med. Pokud bude houstnout opravdu málo, je možné přidat trochu cukru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2021 21:43
Anna Urbankova: Naplníme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Pak skladuju v komoře.
18. 6. 2021 21:13
Ahoj, jak skladujete bezinkovy med v lednici a nebo ho mam zavarit. Dik za radu. Letos ho dělám prvně. Annanemamurbankovaanicka8@gmail.com
17. 6. 2020 10:43
Marie Bělohlavá: V bylinkách jsou obsaženy jiné důležité složky než vitamíny. Takže var nevadí. Naopak u některých látek se za tepla lépe uvolní. Jen pozor u máty a meduňky, které obsahují silice, které se odpařují. Tam je lepší udělat jen sirup s krátkým zahřátím na 75°C.
4. 10. 2015 11:36
dobry den,mam prosbu jestli by me nekdo poradil.Delala jsem z bezinkovych kvetu med a mam z nej tvrde lepidlo asi jsem ho prekaramelizovala.Co ted s tim?????????Dekuji za radu
29. 5. 2014 17:48
Právě vařím dávku ze 3 litrů. Mimo bezinky jsem připadá i mateřídoušku a tři limetky. Všechny citrusy jsem pořádně vymačkala do odvaru. Taky jsem část cukru nahradila třtinovým a med je krásně tmavý. Nádherně to voní a božský chutná!
16. 5. 2014 22:07
Moc díky za super recept. Bohužel jsem dala ochutnat i známým a teď dělám medu na litry. A ačkoliv se tvrdí ve vědeckých kruzích, že vitamíny teplo zabíjí, něco léčiv v medu zůstane, protože přes zimu do čaje bezinky a ani rýma nemá dlouhého trvání
25. 6. 2013 20:43
děkuji za milé komentáře
24. 6. 2013 20:13
Tak jsme vařili, poprvé, hodinu a půl, má konzistenci sirupu, světlou barvu a párádně chutná. Děkuji za recept.
23. 6. 2013 21:35
z 2 l vody+2kg cukru,1citron,1 pomeranč mam 14 přesnídávkvých sklenic,vařila jsem 3 hod. na mírnem ohni.Med je krásně hnědý a sladký BOMBA
15. 6. 2013 15:41
Abych upřímně řekla pravdu, tak mě u tohoto receptu vitamíny vůbec nezajímají - netrpím žádnou posedlostí sledování vitamínů u všeho, vařím si ho kvůli chuti. Stravuju se pestře takže mi žádné vitamíny nechybí. Bezinkový med beru jako pochutinu pro radost. Člověk si přece může dát občas i něco bez sledování vitamínů
14. 6. 2013 20:49
Chtěla bych se zeptat jak je to s vitamíny,když se to musí tak dlouho vařit ?
26. 5. 2012 19:10
Dnes jsem dělala další dávku, všude kvetou bezinky ale začíná se objevovat mšice, tak se musí pozorně přebírat a trhat jenom z nenapadnutých keřů.
26. 5. 2012 17:15
úplně cítím tu omamnou vůni bezu
25. 5. 2012 21:44
Právě jsem nasbíral bez a namočil. Přidal jsem krom krásných květů a citronu i Meduňku. Jsem zvědavý a těším se.. :)
21. 5. 2012 19:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět tipů na využití květů černého bezu: Vyzkoušejte nápoje, dezerty i smažené těstíčko
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak připravit bezinkový likér? Má krásnou barvu a příjemnou chuť, inspiraci a postup najdeme v oblíbených receptech
Další recepty
Tématické fráze: bezinkový med bezinkový med z květů bezinkový med recept med z bezinek recept na bezinkový med med z květu bezinek bezovy med med z bezinkových květů bezinkový med s meduňkou recept bezinkový med domácí bezinkový med med z květu bezinky med z bezinkového květu med bezinkovy bezinkový med z květů recept bezinkový sirup za tepla recepty bezinkový med kdy kvetou bezinky bezinkoví med recept na med z bezinek
Suroviny: květy černého bezu, citron, voda, cukr krystal
Bezinkový "med"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4VQ1
18 názorů