jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Tiramisu po česku

Tiramisu po česku
nahoru
Tiramisu po česku Tiramisu po česku
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
Doba přípravy Doba přípravy: 30min.
Počet porcí Počet porcí: 10

Suroviny:

2 balíčky piškotů, 2 pomazánková másla, 2 šlehačky, 200 g moučkového cukru, silná káva, rum

Postup přípravy receptu

Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno dortové nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podávání posypeme kakaem. taktéž můžem ozdobit šlehačkou a čerstvým ovocem nebo kompotovým.

Poznámka

bohužel nemam žádné foto snad příště.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Tiramisu po česku"

autor: Petra Ku.
vloženo: 14.01.2013 16:08:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdeni, shodou okolností jsem tohle tiramisu dělala na víkendovou oslavu, úplně stejně, jako je tvůj recept. Jenom ty piškoty jsem dala cukrářské, ne malé kulaté. Je to osvědčená mňamka, nám to tak chutná smajlik Jo, a ještě menší rozdíl.. místo rumu jsem dala amareto smajlik

autor: Eliza
vloženo: 24.05.2012 07:30:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zajímavá debata..
dominooo: Takhle to tady prostě chodí, no...smajlik A vlastně ani nevím, čím to je. S vlastním názorem raději jinam smajlik.

Osobně mi recept nevadí, jen je tu už tolikrát, že to začíná být trapné.

autor: Frantiska
vloženo: 23.05.2012 23:17:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to jako boj s vetrnymi mlyny a hlavne, kdyz se secte cena pomazankovych masel a slehacky, tak to vyjde skoro nastejno jako mascarpone

vloženo: 23.05.2012 23:04:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dominooo: ale nikdo nekritizuje tvůj názor!!smajlik Já jsem napsala svůj a Miquel taky. V pořádku, každý má právo říct ten svůj.smajlik

autor: dominooo
vloženo: 23.05.2012 21:58:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to fakt smutné, že když člověk vyjádří jiný názor hned je za kritika, a místo toho, aby se tady třeba pro ty, které to zajímá, vedla debata, tak se hned "zaútočí", že se kritizuje, a že je tady někod nový...

vloženo: 23.05.2012 21:53:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zdenka5: Zvykneš sismajlik

autor: dominooo
vloženo: 23.05.2012 21:44:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já fakt zírám, jak se tady téměř vždy všechno svede do osobní roviny. To není nic proti někomu, kdo tady dal nějaký recept, ani proti tomu zákusku samotnému. Jen říkám, že si myslím, že předělavat recepty v takové míře a nazývat je stejně je blbost. A opravdu u nás v Česku se snese naprosto všechno.Italové jsou poměrně dost hrdí na své tradice ve vaření, a to že se to někde dělá jinak, tak to neznamená, že je to dobře. A pokud budeme tvrdit, je to jedno, všek tam to taky dělají tak nebo onak, tak tomu fakt nerozumím. Největší trendem ve vaření za poslední dobu je návrat ke kořenům, tradici, tomu, jak se to dělalo vždycky a co do toho kterého jídla patří. Jednou se to vymyslelo, ten recept se proslavil, tak asi byla někde u někoho dobrá myšlenka v tom smyslu, že to vymyslel právě takhle. Proč to měnit. To je jediná moje otázka - proč? Jednou je to tak, tak je to tak. Rajskou polívku asi taky nebudeme vařit z paprik. A poznámka k tomu, že v restauracích to dělají tak nebo onak...nevím, jaký to má význam zde, kde si lidí vaří doma podle receptů, které tu jsou. V restauraci vám můžou do jídla i plivnout a asi to nebudeme zmiňovat.

autor: Miquel
vloženo: 23.05.2012 20:49:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dominooo:Naprosto nesouhlasím s ničím co jsi napsala.
1.zdenka 5 neuvádí že se jedná o pravé originální italské tiramisu, ale v názvu je jasně napsáno Tiramisu po česku.
2.Když tvrdíš že je to tradiční italský dezert, tak tím myslíš, jak se dělá dnes, nebo jak se dělal v době jeho vzniku tj.bez mascarpone? Jedná se v podstatě o moderní dezert, datuje se do padesátých let minulého století.
3.Nejen v Itálii, ale po celém světě má Tiramisu desítky variant s různými obměnami.
4.Myslíš že, když si někde v restauraci dáš Tiramisu že tam budou čerstvá vejce? To si nikdo na triko neveme. Sníh se nahrazuje šlehačkou smajlik

autor: zdenka5
vloženo: 23.05.2012 19:57:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:to poděkování patří Vámsmajlikjsem na těchto stránkách odedneška tak pořádně nevím jak to tu chodí, ale jsou tu hodně kritičtí lidésmajlik

autor: zdenka5
vloženo: 23.05.2012 19:49:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdenka5
děkuji za Váš názor člověka to pohladí na srdíčku smajlik

autor: mata3636
vloženo: 23.05.2012 18:15:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dominooo: úplne súhlasím s tvojím názorom smajlik

autor: dominooo
vloženo: 23.05.2012 16:34:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No já myslím, že to je typické právě tady v Česku. Všude jinde je národní kuchyně, potažmo národní kuchyně jiných zemích poměrně ctěna. Ano každý kus dané země má recept přizpůsobený svým zvyklostem, prostředí, tradicím, ale ten základ bývá stejný. Už jsem to tady jednou psala k francouzské brioche. Někdo udělá klasické kynuté těsto, a nazve to biroche. Přitom ten smysl receptu, který dané jídlo odlišuje od jiných, je právě v té jeho individualitě. Já nemám nic proti tomu, ať si každý vaří co chce, jak chce, ale nedávejme tomu ten originální název. Ano svíčkovou si taky upravíme, ale nebudeme ji asi dělat z kuřecího nebo vepřového, ale dáme levnější kus hovězího. A stejně tak tiramisu je ze sýra, šlehačka tam nemá co dělat.Práve proto je mi Polreich tak sympatický, že se snaží dodržovat pravidla v gatsronomii a originální recepty nepřeměňuje podle toho, co máme doma. Každý recept, ketrý je něčím nový je super, ale nech me ty recepty, které mají dlouhou tradicí tak jak jsou a nekazmeje. Lepší vymyslet nový recept, než upravovat,aby se to vešlo do 100 Kč. Taky stále slavíme Vánoce tím, že si koupíme stromek a ne palmu, tak proč měnit recepty, které někdo před hromadou let vymyslel něčím co se nám zrovna hodí?smajlik

vloženo: 23.05.2012 15:53:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dominooo: já bych se s dovolením ohradila. Jak proti Babicovi, na to může mít pochopitelně každý svůj názor, ale taky proti tomu, že české tiramisu neexistuje. No, Mascarpone je docela drahé a například mi vůbec nechutná a nejsem sama. Takže proč si takový moučník neudělat po svém, aby nám chutnal? A pokud možno z dostupných potravin pro každého. Vaření má určitě své tradice, ale každé jídlo se dá udělat na 100 způsobů a to pak znamená, že to není k jídlu? Svíčková je taky tradiční a měla by se dělat jen na jeden způsob, aby to byla "SVÍČKOVÁ, ale neznamená to, že když ji uvaříme z dostupnějších surovin-především pro naši kapsu, že je o to horší. Takže vycházím z toho, že nejsem Italka a udělám si "české tiramisu" a návštěva se mne neptá, jestli je z Mascarpone, nebo z čeho. Nejsme v "Prostřeno", abychom kritizovali ty rozdíly.smajlik

autor: dominooo
vloženo: 23.05.2012 14:47:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to tiramisu, ne tiramisA. Ale to je vlastně jedno, když se jedná o úplně jiný recept než o ten italský dezert. Nic jako české tiramisu neexistuje. škoda, že ta osvěta nepřichází stále i do gastra. Nazvěme to jinak, ale neničme tradiční recepty. To je prostě ten klasicky Babicův styl. I vaření má svoje tradice, tak proč je bourat nesmyslným předěláváním. Copak si dokážete představit, že by se vepřo knedlo zelo dělalo v Itálii s nudlema jen,a by si to poitalštili?

autor: Frantiska
vloženo: 23.05.2012 14:31:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

s maminkou je mi to lito, ale primo na techto strankach tento recept uz je

autor: zdenka 5 (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.05.2012 12:44:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tento recept mám od své maminky bohužel už je 18 let po smrti asi je to populární nepatrala jsem kolikrát je uveden na internetu.

Frantiska:

autor: Frantiska
vloženo: 23.05.2012 12:33:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nic ve zlem, ale tento recept tu uz je nekolikrat


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

prava tiramisa recept tiramisu po česku polreich italské tiramisu recept mascarpone levne dobrý recept tiramisa italská tiramisa ja se dela tiramisu česke tiramisu šlehačkou teramisu z mascarpone a šlehačky originální tiramisu ceske tiramisu recepty tiramisa rychla tiramisa z pomazankoveho masla tiramisu po cesku recept originální recept na tiramisu čím ozdobit tiramisu teramisu z mascarpone teramisu z mascarpone a šlehačkou tiramisu po česku 4 tradiční tyramisu tiramisu po česku s ovocem recept na tiramisu po česku ceska tiramisa tiramisa recepty ceske tiramisu s ovocem české tisamisu s ovocem tiramisu s ovocem tiramisu po česku recept mascarpone tiramisu po česku tiramisz.cz tiramisu po cesku recept mascarpone bez vajec recepty.cz tiramisa rychla tiramisa cukrářské recepty tiramisu po česku tiramisu s mascarpone a šlehačkou tiramisu polreich recept na teramisu recepty-tiramisa české tirramisu tiramisa recept tiramisa vaří ital v kuchyni recept tiramisu tiamisa




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz