Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina pro začátečníky

Snadná bublanina je jedním z nejčastěji pečených moučníků v našich domácnostech. Nadýchané těsto z vyšlehaného sněhu doplní libovolné ovoce, třeba to, které zrovna posbíráme na zahrádce. Po upečení stačí pocukrovat, stejně zmizí v cukuletu.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

8. 6. 2012 15:09

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech 35x25 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 314 kJ / 1 748 kcal
Bílkoviny50,32 g
Tuky33,04 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 416 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy306,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bublanina je pro okamžitou konzumaci! Proto je recept jenom na 4 vejce. Pro bublaninu jahodovou do sněhu zašlehat 1 vanilkový cukr, v žádném případě citronovou kůru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 12. 2013 11:39

eva hubova:Prosím o recept na ty tvoje kuličky nevyklepla se mi bábovka .;-( Pomóc!

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 12. 2012 17:06

:-p:-p:-p:-p

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 6. 2012 12:39

eva hubova: Promiň to "barvené" já to tak nemyslela !Minule jsem z mrazáku vykrámovla asi 6 zbytku krému ruzné druhy na dorty a také,malinovou pěnu "kterou jsem sebrala z vrchu když se vařil džem, povidla ochucená hřebíčkem a skořicí co je na vdolky,vanilkový krém s rumem ,vanilkový krém s tvarohem ,lískooříškový s čokoládou , jeden zbytek čokopolevy. Nevěděla jsem jestli vyhodit, nebo co? Tak jsem koupila dortové oplatky a krémy rozmrazila a všechny na ty oplatky natřela ,pokud krémy stačily ! Jak to bylo dobré,sama jsem se divila ! Teď už vesele zase skladuju zbytky !:-D

eva hubova eva hubova

13. 6. 2012 12:00

Veronika.Hrozna: neboj, vše jsme zbaštili u nás se nic nevyhodí...a když se nějaká buchta nepovede, tak se z toho nadělají kuličky s rumem nebo slivovicí a talíř je hned vymetený:-p a vajíčka byly domácí..já Ti dám barvu:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 6. 2012 10:35

Irrena:Namoutě,koutě ,co jsi už dávno nedala ten recept sem,víš kolik děvčat a mladých začíná vařit a péct ! Ušetřila bys mi opisování receptu !:-O Prohledat šuplíky a dát sem všechno pro začínající kuchařky ,jinak v té Unii umřeme hlady.Tady na Slovensku se musí vylít guláš v restauraci ,když je starší jako 3 hodiny !!!!:-O;-(

Irrena Irrena

13. 6. 2012 09:45

Dělám naprosto stejně, je to moje nejoblíbenější +1.Dávám také nevypeckované třešně, není pak mokrá

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 6. 2012 08:43

eva hubova:Evičko mám jednu otázečku,odkud máš tak krásně žlutá vajíčka? Že jsou domácí,já když to udělám z kupovyných tak to je bublanina "bledule"! Nebo si bublaninku přibarvila? :-//

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 6. 2012 08:35

spagetka: Já to také vyzkoušela,ale ta mouka se na těch třešních držela a nepropekla se a nespojila se s těstem a já tam pořád tu syrovou mouku při jezení cítila.Takže jsem se na to s přehledem tentononc a když klesnou ,ať si klesnou !:-D

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 6. 2012 08:33

Veronika.Hrozna: ovoce lehounce v hladké mouce obalím a všechno zůstane na povrchu těsta;-)

spagetka spagetka

13. 6. 2012 08:32

Já vždycky ovoce prosypu moukou nebo ještě lépe kokosem a pak nic neklesne ;-);-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 6. 2012 08:27

V této bublanině ty kompotovné i čerstvé trošku klesnou! :-O
To ji ,ale neochrání od sež...ní!:-D Velice pěkně děkuji za foto ! :-p;-):-K Doufám,že si tu bublaninu po focení nevyhodila.:-(

eva hubova eva hubova

12. 6. 2012 23:14

Zbylo mi pár třešní ze zavařování, tak jsem vyzkoušela Tvůj recept...sice mi třešně trochu klesly a jinak buchétka byla:-p:-p přidala jsem Ti foto a:yes:4

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 6. 2012 07:47

Bahula:Asi není poslední,kterou letos pečeš ! :-D

Bahula Bahula

8. 6. 2012 21:32

Bublanina může být moc dobrá škoda, že jsem recept neviděla před hodinou, protože jsem právě jednu dopekla ;-):yes:+

rebeka rebeka

8. 6. 2012 18:42

Veronika.Hrozna: no přesně tak.. sezonní recept.. sem s ním;-):yes: však on už někdo fotečku přidá:-K:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečení pro začátečníky domaci bublanina pišková bublanina jak dlouho se peče bublanina bublanina s rumem bublanina z hrubé mouky bublanina doba pečení bublaninova buchta bublaninova babovka bublaninovy kolac bublanina s hrubou moukou bublanina z domaci pekarny pečení s hrubou moukou bublanina z bílků teplota peceni bublaniny bublanina recept bublanina s třešněmi recept bublanina se třešněmi maminčiny recepty recept na domácí bublaninu bublanina teplota

Suroviny: třešně, vejce, voda, sůl, cukr moučkový, mouka polohrubá, kůra citronová, cukr vanilkový, ovoce, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Bublanina pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yr0O