Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Demi Glace

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 400 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 360 min

400 min (40 min příprava + 360 min tepelná úprava)

11. 6. 2012 14:23

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 189 kJ / 4 586 kcal
Bílkoviny608,18 g
Tuky200,79 g
Vláknina18,85 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 1,70 g
Sůl4,10 g
Sacharidy51,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept z knihy "Prostřeno bez servítků"

Recept na Demi Glace přidávám kvůli dalšímu receptu:

http://www.toprecepty.cz/recept/27699-teleci-licka...

Omlouvám se za špatnou fotku, ale hotovo bylo až hodně pozdě večer :) Tudíž je špatně osvětlená...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana41

5. 2. 2022 19:23

Kluci v akci to mají na svých stránkách a tam je to hezky přehledně

srettka

9. 12. 2020 06:22

janazhor: po takové době maso nabývá hadrovité konzistence. Takže to k jídlu moc nebude.

Eja57 Eja57

8. 12. 2020 21:36

janazhor: Po 6...12...24 hodinách tažení na plotně asi maso vše dobré už odevzdalo...možná rozemlít, přidat tuk a udělat masovou haši? nebo pomazánku?

janazhor

8. 12. 2020 17:41

děkuji za recept, jen mám dotaz, dala jsem napůl kosti a napůl ořezy z hovězího. co s tím masem po přecezení?

Jan Hora Jan Hora

19. 1. 2017 18:21

Demi Glace 2-3 dny vaření :yes:

Jan Hora Jan Hora

19. 1. 2017 18:21

nedouk: základní hnědá omáčka

Jan Hora Jan Hora

19. 1. 2017 18:20

Jakub: 2-3 dny :yes:

Petr1331

8. 10. 2016 22:51

Jana Kořínková: hov. kosti mivaji v Globusu, ale musite na ne trefit, jsou rychle,pryc, ja si objednal 10 kg u znamyho ktery dela u reznika a nacpal do mrazaku co jsem hned nepouzil.

Petr1331

8. 10. 2016 22:36

pašštika: jake suroviny tedy? Vy treba ni nevite, na rozdil od Mirushy, jak se to pise a o dalsim " radci" ani nemluvim. Ale k veci, recepty se mirne ruzni, rapikaty celer a porek muze byt a nemusi, Francouzi ho pry pro svou prilis vyraznou chut nedavaji. Maji huby moc fajnovy ;-)Takze ja varil dle " KLUKU V AKCI" na CT. Snadno vygooglite video i s receptem. Kosti 3 kg hovezich na grilu na 220 hodinku, klidne by to mohlo byt vic. O vypeceni tuku tady nejde, kosti se maji ogrilovat nebo upect do tmava, vyvar ziska jinou chut, silnejsi, stejne jako kdyz se orestuje zelenina. Neloupana, cenek jen rozdeleny na strouzky apod.. Podle me tam patri vic zeleniny, dle meho receptu na 3 kg kosti po 400 g celeru, cibule, mrkve, dal petrzelova nat, tymian, taky bobkovy list, pepr, nove koreni, vic vina 1/2 litru, protlak 60g . Je to jednoduchy jak facka, akorat zvazte jetli mate dost velky hrnec, ty kosti jsem mel velky, tak se mi blbe skladaly a tak tak ze jsem je dostal pod vodu, ale bylo to po okraj. Sbirat penu a srazeniny aby byl vyvar ciry. Vyvar se ma dle receptu varit min 6 h, je dal 10.h. Cim dyl tim lip, klidne 24h. Me se ovsem automaticky po par hodinach vypne indukce, takze je to na etapy. Nechal jsem schladnout a sebral ztuhly tuk. No a pak ty cca 3 litry redukovat. Nevim jestli delka redukce ma jeste vliv na chut nebo jde ciste o to ziskat koncentrat. Ja redukoval na cca 3/4 litru, cca 6 hodin. Neco jsem dal jeste vrele do minisklenicek a udelal jakesi polokonzervy do lednice a zbytek do formicek na led a do mrazaku. Dnes jsem prvne zkusil,jak to funguje v jidle a je to naprosta bomba. Mel jsem litr samotneho vyvaru z hoveziho masa a pridal necele 2 lzice demi-glace a razem z toho je bozi bujon:yes: Proste hotova polivka okamzite. Stejne tak jsem ridal do omacky k masu, kdo zkusil, uz nic jinyho chtit nebude. Uzasny je, ze samotne. nic moc zvlastniho ale jakmile se to potla s jidlem, funguje fond uzasne. No jo, nic noveho pod sluncem pro profesionalniho kuchare, ale pro hobbika kuchare....Zapomente na sra...cky typu masox apod. Nesrovnatelne abez chemie. Je to trochu prace, ale mate zaklad na X jidel.

pašštika

17. 2. 2016 20:27

Když už tak 48hod.se vaří demiglas a jsou tam i jiné suroviny,radči nic nepište když tomu nerozumíte!!!
:no::-((

pašštika

17. 2. 2016 20:16

Asi nevíte co je demiglas,krom surovin co píšete se táhne 48ho.Nepište o něčem čemu nerozumíte!!!
:-(

casino casino

2. 8. 2014 09:32

Jitkas:
Máte pravdu..., je to cítit :no:
Upravil jsem v postupu i tady: http://www.labuznik.cz/recept/hovezi-vyvar-falesna...
Děkuji:yes:

spagetka spagetka

2. 8. 2014 08:54

hrošík: Proto už kvůli ceně za energii je na to skvělý pomalý hrnec. Od ledna, co ho vlastním, na něj nedám dopustit. I jsem si změřila, jestli výrobce nekecá s úsporou energie a tedy i ceny a fakt nekecá (aspoň v tomto případě) a vývary z něj jsou srovnatelné s těmi, které znám z dětství, kdy naši táhli na kamnech :yes::yes::yes: vývar několik hodin.

Jitkas

2. 8. 2014 08:44

casino: Protoze se jedna o tuk prepaleny, ktery neni zrovna zdravi a chuti prospesny. Proc ho tedy nechat "tahnou" nekolik hodin ve vyvaru a pak po vychlazeni vyhodit?

casino casino

1. 8. 2014 23:48

Jitkas:
Proč se tuk vyhazuje, když kosti při následném vaření ještě další tuk pustí? Já ho sloupnu do mrtě až z hladiny vývaru po jeho vychlazení...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: demi glace demi glace recept příprava demiglas demiglas příprava demi glass omáčka demi glace recept demi glace recept pohlreich omáčka demi glace demi-glace demiglace demi glas demi glace pohlreich demi glass co je demi glace demi glase demi glas recept recept na demiglas omáčka demi glas omacka demi-glace recept demiglace recept

Suroviny: kost telecí, mrkev, cibule, celer řapíkatý, pórek, tymián, bobkový list, olej olivový, česnek, víno červené, protlak rajčatový, pepř

TopRecepty.cz

Demi Glace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBXr