jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Valašský frgál, ale z podkrušnohoří

Valašský frgál, ale z podkrušnohoří
nahoru
Valašský frgál, ale z podkrušnohoří Valašský frgál, ale z podkrušnohoří Valašský frgál, ale z podkrušnohoří Valašský frgál, ale z podkrušnohoří Valašský frgál, ale z podkrušnohoří
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Kynuté
Počet porcí Počet porcí: 24 kousků(3 koláče)

Suroviny:

Těsto:
250ml vlažného mléka
35g droždí
500g prosáté polohrubé mouky
125g rozpuštěného másla
3 žloutky
100g moučkového cukru
špetka soli
Náplně:
maková, tvarohová, marmeláda
Drobenka:
60g krupicového cukru
60g polohrubé mouky
60g másla
Na dohotovení:
60g másla na potření frgálů (rozpuštěného)

Postup přípravy receptu

Z droždí, lžičky cukru a poloviny mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě.
Mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, zbylé mléko a kvásek zlehka propracujeme. Pak přidáme máslo a vypracujem vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 bochánky. Rozválíme je na kruhy silné asi 3 mm, přendáme na vymaštěný plech (pečící papír), naplníme libovolnými náplněmi a posypeme drobenkou.
Pečeme při 180°C asi 20 minut.
Po upečení potřeme okraje i střed koláče rozpuštěným máslem.

Poznámka

Recept mám z časopisu, už nevím jeho název, ale to je snad jedno, hlavně, že je dobrý a nám moc chutnal. Hned po upečení byl křehoučký. Prostě jsem nevydržela a ještě skoro teplý nakrojila. Do druhého dne možná i zvlhne a bude měkký. Pokud zbyde.
Já jsem na udělání těsta použila domácí pekárnu. Postup je ten, že nejdříve dáte tekuté suroviny a nakonec zbytek a nastavíte program těsto. Jo a ještě jsem zapomněla, přidala jsem do té marmelády kapku rumu pro chuť.

Autor Autor: (Růžena Musilová)
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Valašský frgál, ale z podkrušnohoří"

autor: ruzena
vloženo: 09.12.2013 14:34:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katyvypl:Jsem ráda,že se ti vedou a babi měla jistě radost,jak píšešsmajliksmajlikmoc mě to těší a babi přeju k narozeninám vše nejlepší,hlavně zdravísmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: katyvypl
vloženo: 09.12.2013 11:04:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opět jsem se ráda vrátila k tomuto receptu. Babička slavila 75. narozeniny a přála si tyto frgály místo dortu. smajlik Přidávám fotky - na koláč jsem jí povidly napsala i přání. smajlik

autor: ruzena
vloženo: 31.10.2013 22:31:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

autor: ruzena
vloženo: 31.10.2013 22:31:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katyvypl:Díky za to,žes vyzkoušela....mám opravdu radostsmajliksmajliksmajlikmáš je moc hezké,ale hlavně,že chutnalysmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: katyvypl
vloženo: 31.10.2013 14:07:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za recept, dělala jsem frgále poprvé v životě a díky tomuto receptu se mi moc povedly. smajlik Přidávám fotečky. smajlik

autor: nofrona
vloženo: 26.06.2012 17:42:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Frgál mňám, je k nakousnutísmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 26.06.2012 12:34:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ruzena:Růžičko, moc pěkné frgály, já dělám ty plněné, mám tu recept. Frgály jsou vždycky moc dobré a každý je má rád. Máš 11.bodasmajlik

autor: cathleen
vloženo: 26.06.2012 10:07:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Frgály máme moc rádi a ty tvoje, Růži, vypadají nádherně smajliksmajlik

autor: srettka
vloženo: 26.06.2012 07:27:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pekny kolacek rous upikla, pekny. kolacek jak kolo od vozu, mnam mnam. jen bych to nazvala Krušňálesmajlik. šak je z podkrusnohorismajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 26.06.2012 00:18:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růženínku, moc se ti povedlsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ruzena
vloženo: 25.06.2012 23:51:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova:Aničko na tom nic nenísmajlikpokud máš pekárnu,tak to tam frkni a jen těsto musíš vyválet a namazat náplnísmajliksmajlikna tom nemůžeš nic zkazitsmajlikneboj se toho a udělejsmajlikuvidíš,že vám bude chutnatsmajliksmajliksmajlika jinak díky,že se vám recept líbísmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 25.06.2012 23:43:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova: co na tom neumíš?smajlik Já bych to podle receptu klíďo zvládlasmajlik. Růžo, už na FB mi tekly slinysmajliksmajlik

vloženo: 25.06.2012 23:11:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Frgále neumímsmajlika ten Tvůj vypadá Růžičko báječněsmajlik+5smajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 25.06.2012 22:47:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Frgálek vypadá moc dobře. Jednou jsem dělala, ale do frgálu to mělo hodně dalekosmajlik Že bych mu dala ještě šanci?smajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 25.06.2012 22:09:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aj ja urcite vyskusam...

autor: lemarti
vloženo: 25.06.2012 22:03:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růženko moc děkuji za receptsmajlik Na frgále je tu víc receptů,já jsem vyzkoušela dva a bohužel mě nějak neoslovilysmajlik vyzkouším tvůjsmajlik

autor: ruzena
vloženo: 25.06.2012 21:51:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Spagi je vynikajícísmajliksmajlikjeden celý je už pryčsmajlikjen jsem měla doma jen ostružinovou marmošku,tak jsem děla s ní a je supersmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 25.06.2012 21:49:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Frgál beru v každé podobě smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

frgál pro domácí pekárnu drobenka na frgál recept na valašský frgál z pekárny recept domací frgál valašské frgály z domácí pekárny jednoduchý valašský frgál těsto na frgál tvarohová nápln´´ do frgálů frgál recept kvásek valašský frgál domácí pekárna domácí frgál frgal kvásek rýbízový koláč z kynutého těsta domaci pokarna frgal frgál pekárna frgal bez kvasku recept frgal do pekarny recept na dobré valašský frgál jednoduchyfrgal jednoduchý frgál frgál recept z pekárny frgály z domácí pekárny koláč ala frgál valassky frgal,ale z podkrusnohori valašský frgál z domácí pekárny recept frgál valašsky frgal z podkrusnohori recept na domácí frgál makova napln do frgalu frgál z kvásku frgal z domaci pekarny frgál domácí pekárna domácí frgál recept recept na dobrý frgál domácí valašský frgál frgal recept domaci pekarna frgal z pekarny apetit frgál kolač frgal domácí pekárna frgál rýbízový frgál domácí valašský frgál recept




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty