jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Bramborové halušky

Bramborové halušky
nahoru
Bramborové halušky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bramborová jídla
Doba přípravy Doba přípravy: 15 - 20.Min

Suroviny:

K přípravě budete potřebovat:

1,5 kg brambor
0,5 kg hladké nebo polohrubé mouky
2 vejce
špetku soli
Brambory buď můžete uvařit nebo nemusíte. Pokud je vařit nebudete počítejte s tím, že budete muset déle vařit samotné halušky.

Postup přípravy receptu

Recept na halušky:

Brambory, ať už uvařené nebo ne nastrouháme je na jemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké. Propasírujeme ho před cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme.

Brynza nebo zelí?

Mezi tím si můžete připravit zelí nebo brynzu se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku.

Záleží jen na vás s čím máte nejraději pravé slovenské halušky.

Poznámka

http://www.halusky.cz/

Bramborové halušky jsou poměrně jednoduché na přípravu a ještě lepší jsou k jídlu.

Navíc vám příprava nezabere moc času a nezatěžuje ani vaši peněženku.

Autor Autor: (Jan Dirda)
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Bramborové halušky"

autor: zizala
vloženo: 12.06.2013 15:19:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ondra: Zkus zavařit jednu halušku a teprve, když je OK, pokračuj. Když se rozvaří, přidej mouku. Tím se vyhneš neúspěchu smajlik

autor: spagetka
vloženo: 12.06.2013 14:46:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ondra: ale o tom je vaření, že každý si množství upřesní dle sebe a své chuti. Množství surovin je vždy orientační smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ondra (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.06.2013 14:41:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no ja si nemůžu pomoct, ale té mouky to teda potřebuje podle mě více. jinak se halušky z části rozvaří. prostě to těsto by mělo mít pevnou konzistenci. pokud je řidší, tak těsto krásně prokape sítem do hrnce aniž by jsme mu pomohli, ale halušky budou rozvařené "mlandry" a né pevné mikroknedlíčky, tak jak je mám rád...

vloženo: 24.07.2012 10:58:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chocolate: hmm, ani já ne..smajlik

autor: chocolate
vloženo: 24.07.2012 10:54:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Autenticitu neposoudím, ale talíř bych neodmítlasmajlik.

vloženo: 23.07.2012 22:45:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Halušky se dělají na milion způsobů a každý tvrdí, že právě on dělá ty správné. Moje tchýně používala syrové brambory a mouku hrubou,(byla to Slovenka), já dávám polohrubou, každý to dělá jinak. Mi se recept líbí, nejsem schopná posoudit, zda je foto autorovo, protože i já mám na jiných webech své fotky, takže snad to vysvětlí. U mne je to za bod.smajlik A vítej Na Topreceptech, Jendosmajlik
A Terezko, já vajíčko dávám-podle své slovenské tchýněsmajlik

autor: AniCiz
vloženo: 23.07.2012 21:40:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksouhlas s Drobkem...soudy vynášejte,až se to vysvětlísmajlik
bod dávám

autor: tejaja
vloženo: 23.07.2012 20:12:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: Ladka, nokerle sa robia u nás z múky, vajca, vody a soli. Zo zemiakov sú to zásadne halušky.smajlikA rozhodne zo surových zemiakov, akonáhle je to z varených zemiakov, nie sú to halušky smajlik Z cesta z varených zemiakov môžem urobiť šúľance a pod , ale nie halušky.

autor: spagetka
vloženo: 23.07.2012 20:07:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já bych tam určitě nedávala hladkou mouku. Jinak my tomu říkáme nokrle, šišky apod. Častěji dělám z vařených, ale jde i ze syrových. Se zelím a slaniinou to nemá chybu smajlik

autor: tejaja
vloženo: 23.07.2012 19:57:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Halušky sa robia zásadne zo surových zemiakov. A scedia sa vtedy, keď vyplávu na povrch, takže žiadne déle ani několik minut. Ani vajcia do nich netreba. Aj do halušiek s kapustou patrí slanina.

autor: nora (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2012 19:37:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tohle se nedelasmajlik krast autorovo fotku dej sem vlastni kopirovat se da snadno a tezko ji udelatsmajlik

autor: Pavlino (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2012 15:59:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je zvláštní, ale fotka je i na jiném webu, třeba tady
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10420
a pokud budeš chtít, najdu ti těch stránek několik kde tvoje údajná fotka figuruje. Tak budeme si tady lhát nebo vařit?

autor: Bibinka
vloženo: 23.07.2012 15:53:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Honzo, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilosmajliksmajlik
S tou fotkou bys to měl vysvětlit, tady se kopírované nedávají a taky by jsi mohl mít problém s autorským právemsmajlik Jedině, že by stránky byly tvoje, ale asi nee....
Jinak halušky milujeme a patří k našim VIP receptům, tak ti dávám 1.bodsmajlik

autor: Jangrossek
vloženo: 23.07.2012 15:48:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Autor mě o to požádal!

autor: Drobek
vloženo: 23.07.2012 15:31:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě, podoba je víc než - stejná. Ale otázka zní kdo to komu ukrad a jestli vůbec. On ten článek taky může být od autora tohohle receptu.

autor: magda77
vloženo: 23.07.2012 15:16:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A že by další kradená fotka?
http://www.logitravel.it/guida-turistica/mangiare-...smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

bramborové halužky recepty halusky halušky bramborové halušky recept bez brambor bramborove halusky-recept halušky recept bramorové halušky těsto na halušky bez brambor halušky z nových brambor bramborove halusky se syrovych brambor halušky recept bez brambor recept bramborové halušky bramborovéhalušky halušky s brambor halusky z varenych brambor bramborové halušky se zelím recepty na bramborové halušky halušky z brambor recept halušky z brambor recept halušky halušky bramborové těsto na halusky jednoduché halušky recept halušky bez brambor recept těsto na halušky bramborový halušky testo na bramborove halusky halušky bez brambor branborove halusky recept na halušky bez brambor recept na bramborové halušky recept na halušky z bramborového těsta recept na halušky halušky ze syrových brambor halusky bramborove recept bramborové halušky halušky recept z brambor recepty bramborově halušky halušky z bramborového těsta halušky s bramborového těsta bramborové halušky recept bramborove halušky.cz




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz