jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Bramborové halušky

Bramborové halušky
nahoru
Bramborové halušky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bramborová jídla
Doba přípravy Doba přípravy: 15 - 20.Min

Suroviny:

K přípravě budete potřebovat:

1,5 kg brambor
0,5 kg hladké nebo polohrubé mouky
2 vejce
špetku soli
Brambory buď můžete uvařit nebo nemusíte. Pokud je vařit nebudete počítejte s tím, že budete muset déle vařit samotné halušky.

Postup přípravy receptu

Recept na halušky:

Brambory, ať už uvařené nebo ne nastrouháme je na jemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké. Propasírujeme ho před cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme.

Brynza nebo zelí?

Mezi tím si můžete připravit zelí nebo brynzu se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku.

Záleží jen na vás s čím máte nejraději pravé slovenské halušky.

Poznámka

http://www.halusky.cz/

Bramborové halušky jsou poměrně jednoduché na přípravu a ještě lepší jsou k jídlu.

Navíc vám příprava nezabere moc času a nezatěžuje ani vaši peněženku.

Autor Autor: (Jan Dirda)
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Bramborové halušky"

autor: zizala
vloženo: 12.06.2013 15:19:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ondra: Zkus zavařit jednu halušku a teprve, když je OK, pokračuj. Když se rozvaří, přidej mouku. Tím se vyhneš neúspěchu smajlik

autor: spagetka
vloženo: 12.06.2013 14:46:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ondra: ale o tom je vaření, že každý si množství upřesní dle sebe a své chuti. Množství surovin je vždy orientační smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ondra (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.06.2013 14:41:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no ja si nemůžu pomoct, ale té mouky to teda potřebuje podle mě více. jinak se halušky z části rozvaří. prostě to těsto by mělo mít pevnou konzistenci. pokud je řidší, tak těsto krásně prokape sítem do hrnce aniž by jsme mu pomohli, ale halušky budou rozvařené "mlandry" a né pevné mikroknedlíčky, tak jak je mám rád...

vloženo: 24.07.2012 10:58:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chocolate: hmm, ani já ne..smajlik

autor: chocolate
vloženo: 24.07.2012 10:54:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Autenticitu neposoudím, ale talíř bych neodmítlasmajlik.

vloženo: 23.07.2012 22:45:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Halušky se dělají na milion způsobů a každý tvrdí, že právě on dělá ty správné. Moje tchýně používala syrové brambory a mouku hrubou,(byla to Slovenka), já dávám polohrubou, každý to dělá jinak. Mi se recept líbí, nejsem schopná posoudit, zda je foto autorovo, protože i já mám na jiných webech své fotky, takže snad to vysvětlí. U mne je to za bod.smajlik A vítej Na Topreceptech, Jendosmajlik
A Terezko, já vajíčko dávám-podle své slovenské tchýněsmajlik

autor: AniCiz
vloženo: 23.07.2012 21:40:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksouhlas s Drobkem...soudy vynášejte,až se to vysvětlísmajlik
bod dávám

autor: tejaja
vloženo: 23.07.2012 20:12:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: Ladka, nokerle sa robia u nás z múky, vajca, vody a soli. Zo zemiakov sú to zásadne halušky.smajlikA rozhodne zo surových zemiakov, akonáhle je to z varených zemiakov, nie sú to halušky smajlik Z cesta z varených zemiakov môžem urobiť šúľance a pod , ale nie halušky.

autor: spagetka
vloženo: 23.07.2012 20:07:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já bych tam určitě nedávala hladkou mouku. Jinak my tomu říkáme nokrle, šišky apod. Častěji dělám z vařených, ale jde i ze syrových. Se zelím a slaniinou to nemá chybu smajlik

autor: tejaja
vloženo: 23.07.2012 19:57:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Halušky sa robia zásadne zo surových zemiakov. A scedia sa vtedy, keď vyplávu na povrch, takže žiadne déle ani několik minut. Ani vajcia do nich netreba. Aj do halušiek s kapustou patrí slanina.

autor: nora (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2012 19:37:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tohle se nedelasmajlik krast autorovo fotku dej sem vlastni kopirovat se da snadno a tezko ji udelatsmajlik

autor: Pavlino (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2012 15:59:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je zvláštní, ale fotka je i na jiném webu, třeba tady
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10420
a pokud budeš chtít, najdu ti těch stránek několik kde tvoje údajná fotka figuruje. Tak budeme si tady lhát nebo vařit?

autor: Bibinka
vloženo: 23.07.2012 15:53:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Honzo, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilosmajliksmajlik
S tou fotkou bys to měl vysvětlit, tady se kopírované nedávají a taky by jsi mohl mít problém s autorským právemsmajlik Jedině, že by stránky byly tvoje, ale asi nee....
Jinak halušky milujeme a patří k našim VIP receptům, tak ti dávám 1.bodsmajlik

autor: Jangrossek
vloženo: 23.07.2012 15:48:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Autor mě o to požádal!

autor: Drobek
vloženo: 23.07.2012 15:31:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě, podoba je víc než - stejná. Ale otázka zní kdo to komu ukrad a jestli vůbec. On ten článek taky může být od autora tohohle receptu.

autor: magda77
vloženo: 23.07.2012 15:16:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A že by další kradená fotka?
http://www.logitravel.it/guida-turistica/mangiare-...smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok - např.: 2014

Tématické fráze

testo na bramborove halusky recepty na bramborové halušky jednoduché halušky recept recept na bramborové halušky halušky bez brambor recept halušky halušky z brambor recept halušky z bramborového těsta bramborové halušky se zelím těsto na halušky bramorové halušky recept na halušky halušky z nových brambor halušky branborove halusky recept na halušky bez brambor recept bramborové halušky halušky recept z brambor bramborové halušky halušky recept bez brambor halusky z varenych brambor recepty halusky recepty bramborově halušky bramborove halusky-recept bramborové halužky těsto na halušky bez brambor halušky s brambor halušky z brambor halušky recept bramborovéhalušky halušky recept bez brambor bramborove halusky se syrovych brambor bramborové halušky recept haluška ze syrových brambor bramborové těsto na halusky halušky bramborové halušky s bramborového těsta bramborove halušky.cz bramborový halušky halušky bez brambor recept recept na halušky z bramborového těsta halušky ze syrových brambor




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz