Bramborové halušky
Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky jsou levné a rychlé, a zasytí celou rodinu.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 22 115 kJ / 5 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,73 g |
Tuky | 128,20 g |
Vláknina | 55,50 g |
Cholesterol | 731 mg |
Sodík | 3,87 g |
Sůl | 9,78 g |
Sacharidy | 799,52 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bramborové halušky jsou poměrně jednoduché na přípravu a ještě lepší k jídlu. Podáváme je promíchané s dušeným a ochuceným zelím nebo s brynzou se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku. Záleží jen na vás, s čím máte pravé slovenské halušky nejraději.
Navíc vám příprava nezabere moc času a nezatěžuje ani vaši peněženku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 4. 2024 16:44
7. 2. 2024 12:26
16. 8. 2022 20:19
5. 2. 2022 12:19
5. 2. 2022 08:41
22. 3. 2021 13:47
12. 6. 2013 15:19
12. 6. 2013 14:46
12. 6. 2013 14:41
23. 7. 2012 22:45
A Terezko, já vajíčko dávám-podle své slovenské tchýně
23. 7. 2012 20:12
23. 7. 2012 20:07
23. 7. 2012 19:57
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 1 hodinou
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 20 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 16 minutami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 55 minutami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 2 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 2 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 2 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 3 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory jsou základem mnoha jídel naší kuchyně i oblíbenou přílohou. Jak je uchovat teplé, abychom je nemuseli ohřívat?
Halušky lze tvarovat několika způsoby podle možností a zkušeností. Nabízíme video se třemi možnostmi tvarování
Halušky z řepy: Na odlehčenou verzi klasického jídla stačí jen tři ingredience a dostanou vás výraznou chutí i barvou
Další recepty
Tématické fráze: bramborové halušky bramborové halušky recept halušky recept testo na bramborove halusky recept na bramborové halušky recept na halušky halušky z brambor bramborové halušky z vařených brambor halusky z varenych brambor halušky ze syrových brambor halušky z bramborového těsta těsto na halušky bramborové halušky se zelím jednoduché bramborové halušky recept halušky těsto na halušky z brambor halušky bramborové recept bramborové halušky recept na těsto na halušky halusky testo bez brambor
Suroviny: brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, brynza, smetana sladká, slanina
Bramborové halušky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RkGq
13 názorů