jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Roastbeef

Roastbeef
nahoru
Roastbeef Roastbeef
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovězí maso
Počet porcí Počet porcí: 4 - 6

Suroviny:

1000 g nízkého roštěnce
2 lžíce portského vína
2 lžíce olivového oleje
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžíce hrubozrnné hořčice
mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

Den před podáváním očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do zamražovacího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice. Cca 3 hod před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120°C. Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min. Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45 - 50 min. Hotový roastbeef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.

Poznámka

Musím se přiznat, že tento rostbíf (psáno česky :)) ) byl můj první podobný pokus v životě, vzala jsem si na pomoc recept z Apetitu a rady p. Václava Friče, kuchaře, který v Apetitu uvádí seriál o mase. A jemu patří i díky spokojených a mlaskajících strávníků. Mezi nimi byla i "nevěsta" našeho mladšího, která tedy masu jinak moc nedá a přiznala se, že takto upravené maso jí poprvé v životě. A mé srdce matky a jako tchýně zaplesalo :))

Roastbeef jsem podávala teplý, s http://www.toprecepty.cz/recept/27786-omacka-ke-gr... a protože součástí večeře byla i velká studená mísa i s http://www.toprecepty.cz/recept/14694-podmaslove-b...

Autor Autor: (Jana)
Datum vložení Datum vložení:
36 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Roastbeef"

autor: senky
vloženo: 10.09.2013 14:28:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

p.ivo: díky, to mně těšísmajlik a dostala jsem chuť na takový pěkný sendvič s roastbeefemsmajliksmajlik no jo, ale v práci jaksi nemamosmajliksmajliksmajlik

autor: p.ivo (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.09.2013 14:11:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj,
děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté smajlik Všech 7 strávníků si tu dobrotu nadšeně pochvalovalo smajlik
Děkuji za super recept.

autor: senky
vloženo: 18.08.2012 06:22:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kotato: neberu to jako kritikusmajlik, ale jako vldstní názor a vlastní zkušenostsmajlik Já jsem se zase řídila radou a zkušenostmi profesionálasmajliksmajlik a vyšlo tosmajlik

autor: kotato (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.08.2012 21:57:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechci byt kriticka..,ale my jsme doma delali roastbeef 6 hodin pri osmdesati stupnich a byl to fantasticky zazitek pri kolaudaci naseho bytu..

autor: evča (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.08.2012 15:48:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to dobrota smajlik dělám ho často dají se i jiné hořčice než hrubozrnná doporučuji nebojte se toho je to jednoduší než to vypadá k tomu salát z rukoly čínského zelí pomeranče mochyně přelitý zálivkou z balzamikového octa medu a šťávy z pomeranče olivového oleje no mňamsmajlik

autor: senky
vloženo: 11.08.2012 21:12:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Máca:Ahojsmajlik pekla jsem v troubě vyhřáté na 120°C a maso by mělo dosáhnout vnitří teplotu 42°C, ale teploměr na maso nemám, tak jenom odhademsmajlik odpočívalo už venku z trouby, ale aby moc nevychladlo, přikryté silnějším grilovacím alobalem s malým větracím okénkemsmajliksmajlikaby zbytečně nevlhlo
Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšelsmajliksmajlik

autor: Máca (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.08.2012 17:29:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikSenky tak to je náherasmajliksmajliksmajlik
to by měl můj syn radost.
Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
Jinak dávám+5 bodíkůsmajlik

vloženo: 10.08.2012 22:05:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám jiný recept na roastbeef ,a dělala jsem minulý týden.Masíčko mám v pácu tři až čtyři dny,takže jenom zírám,že za jedn den a je to !smajliksmajlik

autor: Dana61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.08.2012 14:17:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

polykám polykám už nepolykám,ale nechutně slintámsmajliksmajlik miluji roastbeef, ale ty máš štěstí na to kvalitní masíčko a za více než velmi slušnou cenu- no o tom se nám může jenom zdát, škodasmajliksmajlik

vloženo: 06.08.2012 16:23:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak ten se teda povedl, úžasné, já rostbíf milujusmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: mysulka
vloženo: 06.08.2012 11:55:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik krásasmajliksmajlik

autor: Bahula
vloženo: 05.08.2012 19:27:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Není co dodat smajliksmajliksmajliksmajlik+

autor: Betyna
vloženo: 05.08.2012 17:43:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik krása

autor: Irrena
vloženo: 05.08.2012 17:34:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Senky opravdu mistrovské dílosmajliksmajliksmajliksmajlikJeště jsem nikdy nedělala a to už mi nějaký ten rok jesmajliksmajlikZasloužený bodíksmajliksmajliksmajlik

autor: Ivusa
vloženo: 05.08.2012 16:57:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliknádherasmajliksmajliksmajlik

autor: Olinka5555
vloženo: 05.08.2012 16:54:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to je úúúúžasné. Nikdy jsem si na tohle netroufla, a to, dle mých strávníků, vařím dobře. Ale tohle je sen..... sbad si někdy troufnu, protože přesně tohle miluju. Mňam.smajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 05.08.2012 16:44:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Milé dámysmajlik a pánovésmajlik děkuji za kladné ohlasy, moc mě to těšísmajliksmajlik a budu ráda, když vyzkoušíte a nemyslete, byla ve mně velmi malá dušička a prdelkou jsem cvakala drát strachem, abych maso nemusela pak pomlet nebo něco takového smajliksmajlik od pánve ani trouby jsem se nehla ani na kroksmajliksmajlik

yanull:Jaňulko, maso mám z místní..tedy z vedlejší dědiny... z BIO farmy, její spolumajitelka je naše pacientka a když poráží vždycky prodávají, objednávky mají půl roku dopředu a dělají tzv balíčkysmajliktzn, že do tašky buď po 5 nebo 10 kg připraví od každého druhu masa odpovídající díleček. Ta 10 kg taška mě vyšla
asi na 1300 Kčsmajlik to jde, že josmajliksmajliksmajlik

autor: nofrona
vloženo: 05.08.2012 16:08:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 05.08.2012 15:12:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak toto prubnu také, protože mne tvoje foto nadchlosmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 05.08.2012 12:43:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: Senky, úžasné dílo a tak, jak jsi ho ty udělala, to už je vysoká-neli nejvyšší kuchařský UM a každý ho neumísmajlik Já dělám biftečky ap., ale Roastbeef jsem nikdy nedělala a jsem přesvědčená, že takový by nebyl jak máš ty. Dávám 24.bodsmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 05.08.2012 11:35:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to je krásasmajlik Smekámsmajlik Na to jsem nenašla odvahu a ani nenajdu.smajlik Byla by škoda pokazit tak drahé maso, takže se budu dál koukat mlsně na krásné obrázky a tiše závidětsmajliksmajlik

autor: Nonya
vloženo: 05.08.2012 11:02:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik parada , a jasne ze bod odo mna smajlik

vloženo: 05.08.2012 10:04:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luxusní záležitostsmajliksmajliksmajliksmajlikkrásné masénko,jen koukám s otevřenou pusou smajliksmajlikmoc se ti to Senky povedlosmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 05.08.2012 09:04:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krááásná práce smajliksmajlik

autor: yanull
vloženo: 05.08.2012 08:41:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, tak toto je krásný "majstrštyk", docela mě láká se o něj pokusit, ale zatím se pouze budu kochat a sbírat na něj odvahu. Ještě si dovolím otázku, zda máš kámoše řezníka a nebo jsi maso běžně koupila? Myslím si, že na dané surovině tu záleží opravdu hodně smajliksmajliksmajliksmajlik +15 smajlik
Jóó a myslím si, že "skorosnacha" se po tomto menu už z vaší rodiny nehne ani heverem smajliksmajliksmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 05.08.2012 08:34:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Co dodat - ... bůh existuje smajliksmajliksmajlik Luxusní dobrota a důkaz toho, jak hovězí maso je ve všech směrech dokonalá surovinasmajlik

autor: majda 2
vloženo: 05.08.2012 08:17:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikKlobouk dolů, nad tou krásou!Měla by obavy něco takového vyzkoušetsmajlik,na fotce to vypadá moc dobře!smajlikJen se divím,že čtu tak dlouhé komentáře s chválou a uděleno je tak málo bodů,hned jeden přidávámsmajlik+14

autor: magdalenka
vloženo: 05.08.2012 07:44:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, si dobrásmajlik ja sa o toto nikdy ani nepokúsim - nemám odvahu...dokonca nerobím ani obyč. steaky!

autor: maris
vloženo: 05.08.2012 07:23:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senkysmajlik, to je nádhera. Já roastbeef miluju a z vlastní zkušenosti vím, že to není jen tak, ho dobře připravit. Kolikrát to jistily roštěnky s rýžísmajlik. Posílám Ti velký bod a tiše závidímsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: suslajda
vloženo: 05.08.2012 06:06:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luxusní tiše závidím tvým strávníkůmsmajliksmajliksmajliksmajlik+10

autor: AniCiz
vloženo: 05.08.2012 05:47:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliktaky jsem přidala bod,ale patřím k těm kuch. srabům,tak jen platonicky smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 04.08.2012 23:42:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:umíš a ani o tom nevíšsmajliksmajlik uvidíšsmajlik

vloženo: 04.08.2012 23:41:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

WAW!! To je něco, co nikdy nebudu umětsmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 04.08.2012 23:40:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Drobek:díky smajlik je to blbuvzdorné, zvládla jsem tosmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 04.08.2012 23:37:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chocolate:smajliksmajliksmajlik portského je ještě jedna butylka, jeden balíček 100% BIO masíčka se taky najde a ve vinotéce Tarapacasmajlik klidně přijeďte oběsmajliksmajliksmajlik třeba se najde i nějaký chlapsmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 04.08.2012 23:37:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chocolate: nebooj.. to přijde... celé houfysmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: chocolate
vloženo: 04.08.2012 23:36:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:Bohužel jen dvě dcery a smrdutého tchořákasmajlik.

autor: rebeka
vloženo: 04.08.2012 23:35:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chocolate:smajliksmajliksmajlik ještě lepšííísmajliksmajliksmajliksmajlik holka, ty jsi chytrá.. ty musíš mít chlapůsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 04.08.2012 23:34:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: ty jo.. já to asi fakt prubnu.. podmínkou je, že miláček koupí portské.. chce tosmajlik chcesmajlik a pak se obětuju a ten zbytečeksmajlik dopijuusmajliksmajlik jsem ale chytrá, coosmajliksmajlik však nejsem mladá, ani blbásmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

Drobek:smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: chocolate
vloženo: 04.08.2012 23:34:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:Nadi, vidím to takto aneb jak nejrychleji připravit roastbeef...koupíš cca kilo nízké roštěnce, dvě láhve kvalitního červeného, nejlépe z Argentiny stejně jako ten bejk, a vydáš se do Bystřice pod Hostýnemsmajlik.

autor: Drobek
vloženo: 04.08.2012 23:32:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Co je to za rány? To tluču čelem o zem jak se klaním. Dokonalost sama. Co já už viděl zku*vených roastbeefů... Tohle je přímo blbuvzdorné. Bod je snad samozřejmý, tak aspoň kytičku přidám.smajlik

autor: senky
vloženo: 04.08.2012 23:32:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:nic, maso je zatažené a opečené na olejismajlik a trošku šťávičky si pustísmajliksmajlik těším se na zítra na studený plátek, asi ani neusnusmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 04.08.2012 23:30:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: a před transportem do trouby.. pekáč nevymažu, nepodlévám.. ničehož nicsmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 04.08.2012 23:24:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: nebóój, fakt v pohoděsmajlik´nemám teploměr na maso, asi si ho pořídímsmajlik

vloženo: 04.08.2012 23:14:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bože Jani to je nádherasmajlik+7smajlikJá jsem srabíksmajlikjá bych se toho bálasmajlikJsi šikulasmajlik

autor: rebeka
vloženo: 04.08.2012 23:13:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jan.alois: no, jak pro kohosmajliksmajliksmajlik svíčkovou na smetaně.. to jo.. to dámsmajliksmajlik ten zbytek.. bojím, bojímsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 04.08.2012 23:12:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: a víš co je horšísmajliksmajlik že tuto krásu zahlídl koutkem oka manžel a zařval: to chciiiismajliksmajlik tak ti pěkně děkujusmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: chocolate
vloženo: 04.08.2012 23:08:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky:Dokonalost senkysmajliksmajlik, máš můj obdiv.Já mám ve svých Apetitech vyhlédnuté dva recepty, ale mám z toho respekt.
Tys to dovedla k dokonalosti a proto by byla škoda, aby recept zapadl.+6

autor: jan.alois
vloženo: 04.08.2012 23:07:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kdo se bojí rostbeefu ,bifsteaku a svíčkové na smetaně . To je přece nejlehčí vaření. Bodík Ti dám.smajlik

autor: senky
vloženo: 04.08.2012 23:05:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chocolate: je to lepšísmajliksmajliksmajlik

autor: jirholu
vloženo: 04.08.2012 23:04:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Toto je luxusní smajliksmajliksmajlik , maso vypadá šťavnatě smajlik - jen se zakousnout smajliksmajliksmajlik +3

autor: senky
vloženo: 04.08.2012 23:01:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chocolate:díky za názor, taky o tom přemýšlím, moc mi k tomu ta čeština nejdesmajliksmajlik jo jdu na to, když se na to tak dívám, máš rechtsmajlik

autor: senky
vloženo: 04.08.2012 23:00:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: óóósmajlik vřelé díkysmajlik nemysli, čuměla jsem do trouby furt jak puksmajliksmajlik, steak neumím, moje steaky mají podrážkový syndromsmajliksmajlik
Tuto úpravu jsem kdysi dávno zkoušela bez toho opečení a hrůza hrůzoucísmajliksmajlik škoda masasmajliksmajlik, ale toto mě nadchlo. vyzkoušej, fakt na tom nic nenísmajlik

autor: chocolate
vloženo: 04.08.2012 22:59:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Senkysmajlik, velká poklona, máš to naprosto dokonalé.Jen bych se přimlouvala za uvedení anglického názvu, protože takto tvůj SKVĚLÝ recept nikdo nenajde.A to by byla velká škoda.

autor: Iness
vloženo: 04.08.2012 22:58:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úctyhodná krmě smajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 04.08.2012 22:53:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik no šenky, to je teda parádička hodná mistrasmajliksmajliksmajlik
na toto jsem nikdy nesesbírala dostatek odvahysmajlik ani pořádný steak neumímsmajlik
ale toto je veliká nádhera a laskominasmajliksmajliksmajliksmajlik
dávám 1. bodík, ty.. stínová tchýněsmajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

roastbeef recepty hovezi roastbeef anglický roastbeef recept rosbeef recept rosbeef recept roastbeef anglický roastbeef roast beef recept hovezi rosbeef rozbeef rostbeef jak udělat roastbeef rosbief roastbeef recept na rosbeef recept na roast beef recept na roastbeef rosbeef recepty roastbeef apetit anglicky rostbif rosbeef jak na nej roastbeef recept anglický roastbeef pohlreich rozbeef recept recept na anglický rostbíf roastbeef pohlreich roasbeef anglický rosbeef roastbeef - recept jak připravit roastbeef recepty na rosbeef roast beef roastbeaf rostbíf recept do trouby nízký roštěnec recept pohlreich jak upéct roastbeef recepty roastbeef rostbíf recept rozbief recept rosbeef roustbeef anglicky rostbeef




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty