Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí do sklenic

Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.

Hodnocení receptu je 4,9 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení zelí a kvašení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení zelí a kvašení)

7. 10. 2008 19:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

michsamant michsamant

6. 10. 2010 12:11

Janka, ak taketo vicka nemam, mozu byt aj srobovacie? Skusala si to aj tak?

Jitka

4. 10. 2010 18:26

Také dělám zelí do sklenic, první roky jsem je ještě zavařovala. Stále mi ale vadí že ze sklenice při kvašení vyteče tolik dobrého láku. Já mám sklenice na kvašení v kuchyni, kde je teplota kolem 20 - 22°C. Zde na int. jsem se dočetla, že na kvašení v soudku má být tepl. 12-15°C nemůže to být tím? nemáte někdo zkušenosti?

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 10. 2010 12:59

Jani díky za vysvětlení,ale asi to půjde i se šroubovacími,taky se musí přichytnout a když né,tak teče.To mám vyzkoušené z okurek.Ale to neva zkusím to letos,moc mne to láká.;-)Horší je to krouhání,nemám kruhadlo,tak se budu muset po něčem podívat.;-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 10. 2010 12:38

Simčko, no, já jsem si vždycky myslela, že můžu použít jen ta víčka, co zaděláváme hlavou. Pak tady byla diskuze, že to lze i se šroubovacími. To fakt nevím, nemám s tím zkušenost, ta víčka se vydují a odchází z nich přebytečná šťáva při kvašení. Pak se zase přicucnou. Nevím, jestli by to udělala i víčka šroubovací, proto si vždy nechávám v záloze obyčejná omia víčka;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 10. 2010 11:18

taky to chci vyzkoušet moc se mi to líbí,jen se zeptám,zda dávám víčka a utahuji hlavou a nebo jak to je.;-):-KMožná jsem málo chápavá,píše se zavíčkuju je, tak asi ano hlavou;-):-K

Ivana79 Ivana79

4. 10. 2010 10:32

Tak toto musím vyskúšať:-!Nikdy som o takomto spôsobe nepočula,robila som ako Magdalenka.

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 10. 2010 09:56

:yes::-p+13:yes::yes:

spagetka spagetka

30. 3. 2010 15:58

kudlova3 - tohle je v paneláku problém, ty teplé sklepy. Takže jsme to taky vyřešili vestavěnou skříní jako větší špajzkou s větráky ven a dýchacími nastavitelnými mřížkami a rozhodně tam je chladnějc jak v celém sklepě.Jinak ten recept funguje :yes:. Já sice dávala na baráku do 20 l.zelňáku, ale kvůli úspoře místa a právě tomu paneláku jsem musela trochu změnit postupy.

kudlova3 kudlova3

30. 3. 2010 15:48

Tedy Jani, četla jsem tady tuhle diskuzi, budu letos dělat tedy podle tebe, i když, i když :-S no uvidím.:-).Já dávám vždy sklenice do páry a někdy za nějaký ten měsíc v nějaké sklence najdu zelí měkčí.Mám moc teplý sklep..:-( panelák, možná že to někdo zná. Řeším to tak, že mám v chodbě vestavěné skříně a tam ukládám zavařeniny.Takže jsem moc ráda, že jsi to tu dala, rozhodně dám potom za X měsíců vědět jak se povedlo.;-):-K:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 12. 2009 18:53

Vranka Jiří (neregistrovaný/á) zkuste, je skvělé!!;-)

Vranka Jiří

30. 12. 2009 16:05

Tahle děláme doma zelí doma již několik let , jen pepř nedáváme .Vyzkoušíme s pepřem i s kodiandrem .Ale až příští rok , letos je zelí již ve sklenicích .:-8

jollka jollka

5. 12. 2009 15:25

Ahojky dneska jsem prvně otevřela sklenice s tímto receptem musím konstatovat že zelíčko je vynikající nic se mi nekazilo a příště budu dělat jen tohle je to i nejlevnější varianta na kysané zelí:-p;-):-K:yes: děkuji za receptík

spagetka spagetka

1. 9. 2009 12:08

Souhlasím s Janou R., určitě bych je na sebe nedávala

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 9. 2009 12:05

Paní Mrázková, tak to já fakt nevím, já je vždy dávám na plechy k radiátorům, na sebe jsem to nezkoušela. To víčko se pak nafoukne, aby vám to nespadlo.

Mrázková

1. 9. 2009 11:24

chci se zeptat, jelikož jsme zeložrouti, dělám 50kg.polovinu do klas. zelňáku a tu druhou bych ráda do sklenic. Můžou být sklenice po dobu kvašení na sobě?Dík za odpověď

1 13 14 15 16 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty

Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen

TopRecepty.cz

Kysané zelí do sklenic

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ywq