Kysané zelí do sklenic
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2010 12:11
Janka, ak taketo vicka nemam, mozu byt aj srobovacie? Skusala si to aj tak?
4. 10. 2010 18:26
Také dělám zelí do sklenic, první roky jsem je ještě zavařovala. Stále mi ale vadí že ze sklenice při kvašení vyteče tolik dobrého láku. Já mám sklenice na kvašení v kuchyni, kde je teplota kolem 20 - 22°C. Zde na int. jsem se dočetla, že na kvašení v soudku má být tepl. 12-15°C nemůže to být tím? nemáte někdo zkušenosti?
4. 10. 2010 12:59
Jani díky za vysvětlení,ale asi to půjde i se šroubovacími,taky se musí přichytnout a když né,tak teče.To mám vyzkoušené z okurek.Ale to neva zkusím to letos,moc mne to láká.Horší je to krouhání,nemám kruhadlo,tak se budu muset po něčem podívat.
4. 10. 2010 12:38
Simčko, no, já jsem si vždycky myslela, že můžu použít jen ta víčka, co zaděláváme hlavou. Pak tady byla diskuze, že to lze i se šroubovacími. To fakt nevím, nemám s tím zkušenost, ta víčka se vydují a odchází z nich přebytečná šťáva při kvašení. Pak se zase přicucnou. Nevím, jestli by to udělala i víčka šroubovací, proto si vždy nechávám v záloze obyčejná omia víčka
4. 10. 2010 11:18
taky to chci vyzkoušet moc se mi to líbí,jen se zeptám,zda dávám víčka a utahuji hlavou a nebo jak to je.Možná jsem málo chápavá,píše se zavíčkuju je, tak asi ano hlavou
4. 10. 2010 10:32
Tak toto musím vyskúšaťNikdy som o takomto spôsobe nepočula,robila som ako Magdalenka.
4. 10. 2010 09:56
+13
30. 3. 2010 15:58
kudlova3 - tohle je v paneláku problém, ty teplé sklepy. Takže jsme to taky vyřešili vestavěnou skříní jako větší špajzkou s větráky ven a dýchacími nastavitelnými mřížkami a rozhodně tam je chladnějc jak v celém sklepě.Jinak ten recept funguje . Já sice dávala na baráku do 20 l.zelňáku, ale kvůli úspoře místa a právě tomu paneláku jsem musela trochu změnit postupy.
30. 3. 2010 15:48
Tedy Jani, četla jsem tady tuhle diskuzi, budu letos dělat tedy podle tebe, i když, i když no uvidím..Já dávám vždy sklenice do páry a někdy za nějaký ten měsíc v nějaké sklence najdu zelí měkčí.Mám moc teplý sklep.. panelák, možná že to někdo zná. Řeším to tak, že mám v chodbě vestavěné skříně a tam ukládám zavařeniny.Takže jsem moc ráda, že jsi to tu dala, rozhodně dám potom za X měsíců vědět jak se povedlo.
30. 12. 2009 18:53
Vranka Jiří (neregistrovaný/á) zkuste, je skvělé!!
30. 12. 2009 16:05
Tahle děláme doma zelí doma již několik let , jen pepř nedáváme .Vyzkoušíme s pepřem i s kodiandrem .Ale až příští rok , letos je zelí již ve sklenicích .
5. 12. 2009 15:25
Ahojky dneska jsem prvně otevřela sklenice s tímto receptem musím konstatovat že zelíčko je vynikající nic se mi nekazilo a příště budu dělat jen tohle je to i nejlevnější varianta na kysané zelí děkuji za receptík
1. 9. 2009 12:08
Souhlasím s Janou R., určitě bych je na sebe nedávala
1. 9. 2009 12:05
Paní Mrázková, tak to já fakt nevím, já je vždy dávám na plechy k radiátorům, na sebe jsem to nezkoušela. To víčko se pak nafoukne, aby vám to nespadlo.
1. 9. 2009 11:24
chci se zeptat, jelikož jsme zeložrouti, dělám 50kg.polovinu do klas. zelňáku a tu druhou bych ráda do sklenic. Můžou být sklenice po dobu kvašení na sobě?Dík za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 15 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na rychlé kysané zelí ze sklenice: Příprava se dá zvládnout v pohodě i v panelákovém bytě. Ta chuť za to rozhodně stojí
Šumavské zelňáky aneb Placky z kysaného zelí: Nejlepší jsou pečené v troubě a ochucené škvarky
Nakrouhané a prosolené zelí necháváme odležet. Někdy pustí příliš šťávy, kterou můžeme dále využít při vaření
Další recepty
Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty
Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen
Kysané zelí do sklenic
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ywq
242 názorů