Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová konzerva

Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma vyrobenou vepřovou konzervu namažete na čerstvý chléb, moc si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

11. 10. 2008 10:52

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie35 490 kJ / 8 482 kcal
Bílkoviny378,05 g
Tuky772,20 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 9,74 g
Sůl23,10 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

16. 7. 2022 08:36

casino: Áno, ide to. Mám vyskúšané. Prvýkrát s malou dušičkou. Zavarujem však dávno vo veľkom, mám na to elektrický hrniec.

casino casino

15. 7. 2022 19:45

lilina5:
Kovové víčko do MW:-?:-O

lilina5 lilina5

15. 7. 2022 19:03

Schmiedová Helena: ano jen kovové a šroubovací. Nesmí se moc utáhnou nechat prostor pro unikající páru, víko se zatáhne až po vytažení z mikrovlnky při chladnutí. Plastové víko určitě ne.

Pajaja

14. 7. 2022 20:00

Tak pro mne zklamání. Postupovala jsem přesně podle receptu. Množství vody je asi malé. Maso se mi i v papiňáku připálilo. Bylo i hodně slaný. Znovu už zkoušet nebudu. :-(
Musím vymyslet jiný způsob, co s přebytečným masem. :-)

Jajajajaapaja

4. 8. 2020 12:11

Mawrie Koudelková:
Dělám naprosto stejně ????:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 11. 2017 18:01

Schmiedová Helena: No, taky jsem z toho byla paf :-D... Ale když se podíváte, tak tady jsou i okurky zavařované v mikrovlnce a můžu z vlastní zkušenosti říct, že je to úplně v pohodě. Opravdu nevím, jak to, ale jde to :-). Každopádně, okurky chtějí jen chvilku, maso bych raději zavařila klasicky ve vodě..

Schmiedová Helena

15. 11. 2017 14:57

lilina5: Dobrý den, četla jsem Váš postup při zavařování masa, není mi jasné zavařování v mikrovlnce i s víkem. Přece kovové víko do mikrovlnky se nedá dát nebo ano? prosím o odpověď

lilina5 lilina5

15. 9. 2017 11:09

Ahoj, zavařuji maso 40 let.
zavařovala již moje maminka od, které jsem se to naučila ona sice jen syrové do plechovek. Já zavařuji pečené i skořením, nebo i znojemskou, ptáčky, závitky vepřové i řízky jsem dělala, ale ty se trošku vysuší. Když upeču nebo udusím jaké koliv maso hovězí, vepřové, králíka, kuřecí na oběd a zbude mi na další oběd dám to do sklenice a steriluji v mikrovlnce někdy to mám uskladněné i rok ve špízce na zemi. i Uzené maso takle steriluji. pokud dělám paštiku nebo více sklenic masa tak syrové zavařuji 1 den 1 hodin na 100°C nechám v hrnci schládnout a druhý den to opakuji potom vyndám a nechám schládnout a uskladním. Za ty roky jsem vyhodila asi jen 2 sklenice jednu v Bulharsku a jednu nedávno doma, ale přitom množství masa co jsem už zavařila je to pakatel .:-) V mikrovlnce se zavařuje jen 3 minuty a má to svůj postup. Sklenice se používají šroubovací musí se dát jen do 3/4 masa i šťávy a víčko i kovové moc neutahovat. Zapnout na plný výkon a jak začne syčet nechat je 3 minuty vypnout nechat schládnout. Takle steriluji hotová masa pečená, dušená.:-D

DrahaMaro

13. 9. 2017 22:05

Čtu tady vaše rady a zkušenosti. Maso zavařuji už 3 roky, syrové i předem upečené. Právě včera jsem si všimla, že ve 3 sklenicích mi zřídl rosol, doslova teče, to se mi ještě nikdy nestalo. Otevřela jsem jednu sklenici,ale byla dobře uzavřena a krásně voní. Nebo to mohlo být teplem ??? Mám je uložené ve vysoké skříňce, takže až pod stropem. Maso mám od podzimu. Bojím se jen otravy botulinem, prý se to na chuti neprojeví. Umí mi někdo poradit ???? Kdysi v pořadu " Kluci v akci " zavařovali maso a tam dávali Pragandu, údajně kvůli tomu, aby tam nevznikl botulin. Děkuji předem za odpověd. DM

albin

28. 6. 2017 08:13

Marie Koudelková: se omlouvam ja jsem antitalent na zavarovani proto by rad kdyby jste dal podrobny navod jak nato

Danka Hudlická

11. 5. 2017 20:37

Zdravím a já dělám tohle naložené maso bez konzervantů. Jen nakrájím na kostky vepř. maso...prosolím...nacpu do sklenic a dám do hrnce s vo
dou a vařím...resp. udržuji na teple 3 hodiny

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 5. 2017 15:45

Marie Koudelková: Každý dělá tak, jak "koupil" :-). Já už ji dnes dělám v pomalém hrnci bez jakékoliv přidané vody a je taky skvělá :-)

Marie Koudelková

5. 5. 2017 14:02

Dělám také,ale ze syrového masa,nakrájím na kostky dám do sklenic,přidám čajovou lžičku soli asi tak 1/2 dcl vody zavařuji 2 hodiny na 100 stupnů,nikdy se nekazí a dlouho vydrží,rychlo solí bych to nekazila.

Ašek

29. 4. 2017 15:07

Můj děda vždycky dával do sklenic maso syrové a vařil to až když to zavařoval. Maso bylo vždy perfektní a jak má být vepřové ve vlastní šťávě

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 2. 2016 13:39

Božena: Taky možnost :-)

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na domácí vepřovou konzervu vepřová konzerva z bůčku domácí vepřovka domácí konzervy recepty na masové konzervy - domácí výroba vepřové maso z konzervy recepty domácí masová konzerva veprove maso v konzerve recepty domaci konzerva domácí výroba vepřového lančmítu vyroba veprovych konzerv vyroba domacich vepřových konzerv domácí vepřová konzerva-recept recepty na masové konzervy výroba jak udělat domácí vepřovou konzervu pomazánka z vepřové konzervy vepřové maso v konzervě jak vyrobit domácí vepřovou konzervu vepřové maso konzerva domácí masové konzervy

Suroviny: bůček, vegeta, praganda, sůl, voda

TopRecepty.cz

Vepřová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRBY