Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Smažený" květák bez smažení.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 9. 2012 21:34

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Toto je další varianta na smažený květák v troubě, má úplně jinou chuť než klasicky smažený.

Dále jsou možné varianty dát strouhanku do těstíčka, nebo přidat do strouhanky strouhaný sýr.

Co se fotky týče, chtělo by to ještě chvíli péct, ale už jsme měli hlad. Květák byl uvnitř krásně měkký jak má být.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucka

11. 11. 2012 12:32

Myslím, že to není úplně špatný nápad. A já si myslím, že tento článek je dost srozumitelný, ikdyž jsem začátěčník.

Drobek Drobek

12. 9. 2012 16:42

Šárko, teď je, já ho přepsal.:-)

Šárka

12. 9. 2012 14:19

Laďka:Nemyslím, že by tento recept byl nesrozumitelný. Naopak je úplně jasný i při běžném přečtení.

Drobek Drobek

6. 9. 2012 00:45

Já používám jen sprej, ale nevím zda je doma k dostání:-O

Marta U

5. 9. 2012 18:19

Ještě jsem zapoměla napsat,že pokládám obalený květák na suchý pečící papír a ničím nezakrývám.Dávám péct --vrch i spodek--.Jo,ještě toho oleje si naleji necelou půlku,at zbytečně nezůstává.Pokuch chybne,trošku ho doleju.Jinak fakt dobrou chut.

MartaU

5. 9. 2012 18:13

Zdravím.Květák v troubě dělám možná 10 let,možná i déle.Je to fakt dobré.Já květák peču na pečícím papíře.Uvařím a obalím květák a klasika.Hladká mouka,vejce strouhanka.Dám na plech s pečícím papírem.Do hrnku--čajový-- naleju olej a mašlovačkou --na buchty-- potřu růžičky olejem a dám péct do vyhřáté trouby.To už mám naškrábané brambory.Dám péct květák a zapínám brambory,které vařím ve vodě.Je to hotové najednou .Brambory i květák.Květák má krásně zlatou barvu a nemá to chybu.Neplave to v oleji a je to najednou celý plech hotový.

Drobek Drobek

5. 9. 2012 17:05

Tak jsem recept upravil, snad už to bude lépe srozumitelné. Spěchal jsem a nedával pozor. Omlouvám se.;-(

Drobek Drobek

5. 9. 2012 16:20

No máte samozřejmě pravdu. Já jsem to okopíroval z mé kuchařky a tam to lidi pochopili. Někde se stala chyba, předělám.

pipre pipre

5. 9. 2012 15:03

Jestli jsem dobře pochopila, tak květákové růžičky obalím v těstíčku z mouky, vajec, vody a soli, strouhanky (kterou můžu místo zamíchání do těstíčka posypat povrch květáku), naskládat na plech s alobalem, který je stříknutý olejovýnm sprejem a vložit do trouby na nejhořejší příčku.
Proč mám přikrývat alobalem, když je měkký ale není zezlátlý? Spíš naopak, ne? Pokud je měkký, tak ho nepřikrývám, jen nechám zezlátnout..
Doporučovala bych v surovinách napsat těstíčko: a pod ním ingredience.
Olej je zřejmě myšlen na alobal, ne do těstíčka. Začátečníka to může mást, že jsou všechny ingredience dohromady. K oleji bych připsala do závorky (na potření plechu)

amater

5. 9. 2012 13:38

fakt nechapu jak se to dela, ale chtel jsem to zkusit :no: :no: :no:

Laďka

5. 9. 2012 09:15

Tento postup je pro začátečníka absolutně k nepochopení;-(. Já začátečník sice nejsem, ale dozvěděla jsem se pouze to, že květák se nevaří a dá se na alobalu do trouby úplně nahoru. Myslím, že by se měl postup předělat, abych si nemusela domýšlet, že se udělá (hustší ?) těstíčko, květák se v něm obalí a pak se posype strouhankou (obalí se v ní ?). Květák obracím (neobracím ?). Na závěr - nemyslím si, že je dobré, abych pro informace, které chybějí v receptu, který chci dělat, překlikávala do jiného receptu.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: květák na plechu smažený květák bez smažení květák na plech květák v bramborovém těstíčku obalený květák květák v těstíčku v troubě květák bez smažení smažený květák v troubě dobré recepty na květák smažený květák v těstíčku smažený květák recept v těstíčku smazený kvetak smažený květák na plechu květák z trouby smažený květák z trouby obalený květák v troubě obalený květák na plechu obalený květák z trouby květák na pečícím papíru smažený květák bez tuku

Suroviny: mouka hladká, vejce, sůl, voda, květák, strouhanka, alobal, olej

TopRecepty.cz

"Smažený" květák bez smažení.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PWNA