Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 522 kJ / 842 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,14 g |
Tuky | 35,32 g |
Vláknina | 11,21 g |
Cholesterol | 767 mg |
Sodík | 884 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 90,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato staročeská polévka je vskutku vydatná, ale myslím, že patří na sváteční stůl.
Inspirovala jsem se receptem ze stránek Apetitu a zrovna včera vařil podobnou polévku Pavel Vítek ve VIP Prostřeno.
Přidávám 2 kaldouny, které jsou již zde, ale každý je trochu jiný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2023 11:23
ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Díky moc
18. 4. 2023 11:18
Lahodná
19. 6. 2013 11:00
janatka:Ivetko, já si až teď všimla, žes připravovala tuhle polévku. Moc děkuju za fotečku a vyzkoušení
15. 6. 2013 23:54
Vařila jsem z krůtích drobů,zahušťovala jsem jíškou a přidala strouhání.byla skvělá.Viděla jsem ji v pořadu prostřeno,tak musela být vyzkoušená.
17. 12. 2012 09:48
Díky všem za zájem o recept, je sice trochu časově náročnější, ale určitě se vyplatí jej zkusit připravit
12. 12. 2012 00:15
krásná polévečka a určitě vynikající
11. 12. 2012 21:37
Milovaná polévka,dělávám také bez knedlíčků.Už moje bábi ji vařívala,když jsme přišli ,, z venku promrzlí "zahřála a zasytila .Klidně někdy použila i droby z domácí slepice či husy.Super polévka.
11. 12. 2012 21:35
1974andrea: kouknu, díky
11. 12. 2012 21:34
Luxus
11. 12. 2012 21:33
varilamyskakasicku:To tady psala Dana61, že to tak dělá Zrovna u jednoho z přidaných podobných
11. 12. 2012 21:33
1974andrea: Ty jsi ale Andy, jednou psala, že na polévky moc nejsi, to asi manžel spíš viď?
11. 12. 2012 21:31
Tchyně, ještě udělala takové to své - nějaké pěkné nudlové těstíčko, z něho udělala takové trubičky do spirálky, dělala je přes struhadlo, kde je rovnou zamáčkla a pak je dala vařit, bylo to moc dobroučké, už jsem to pak nikde nikdy neviděla, ale juknu do stařičké kuchařky dala bych si ji, ale tato polévka byla u tchyně vždy přímo jídelní dar
11. 12. 2012 21:25
maris: souhlas, my to máme tak, jak píšeš, naučila nás to babička, prababička ji také tak dělala, má maminka také,´teď už i děti ji tak vaří
11. 12. 2012 20:46
1974andrea: máš pravdu Andry s Tvou kuchyní by se mi u Vás moc líbilo, protože ty jsi paní kuchařka
11. 12. 2012 20:33
Kaldounová patří u nás k nejoblíbenějším, ale bez játrových knedlíčků. Vím, že někdo je tam dává, tak jsem jednou vyzkoušela, ale nechutnaly nám tam / jinak je máme moc rádi /, takže zůstávám u verze jen s houskovými - dělám ze strouhanky. Ono asi záleží na zvyklostech, u nás ji tak vařila jako sváteční už babička, / asi i prababička /, tak ji mám tak zafixovanou. Je výborná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 10 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 7 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 7 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 8 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 8 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 8 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý drůbeží kaldoun? Poctivý vývar z drůbků a orestovaná zelenina dodají polévce skvělou silnou chuť
Jak tvarovat knedlíčky do polévky? Poradíme jednoduchý postup, aby vaše knedlíčky byly dokonalé
Umíte rozdělit syrovou husu na jednotlivé části, a víte, jak je nejlépe využít? Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: kaldoun pavel vítek kaldoun zavářka do kaldounu těstoviny do kaldounu vipprostreno knedlíčky do kaldonu kaldoun podle pavla vitka kaldoun pavla vítka šoulet pavla vítka kalgoun kaldoun vítek kaldoun recept co je to kaldoun pavel vítek facebook co je kaldoun vipprostreno recepty kachní kaldoun s knedlíčky pavel vítek kaldoun kachní polévka ze smetanou kuřecí kaldon od pavla vítka
Suroviny: droby kachní, pepř, koření nové koření, cibule, zelenina kořenová, hrášek, květák, sůl, zavářka játrová, česnek, majoránka sušená, vejce, strouhanka, pepř, sůl, rohlík, mléko, vejce, ořech muškátový, petrželka, máslo, sůl, těstoviny, smetana, žloutek, ořech muškátový, mouka hladká, máslo
Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xLX9
31 názorů