Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky

Snad každá hospodyňka má svůj vlastní, povětšinou rodinný, recept na měkoučké vánoční perníčky. Vonící po medu, krásně ozdobené bílkovou polevou, nesmí na sváteční tabuli chybět a vykouzlí úsměv na tváři hlavně těm nejmenším.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

21. 11. 2008 18:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 521 kJ / 3 471 kcal
Bílkoviny68,00 g
Tuky59,90 g
Vláknina12,15 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,65 g
Sůl0,73 g
Sacharidy658,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hanca

8. 2. 2013 21:07

zaxy1: děkuji :-)

zaxy1

8. 2. 2013 21:06

Krásně nazdobené.;-):-))

Foxie Foxie

16. 12. 2009 18:19

Pernicky sem dneska udelala sou krasne mekkoucke :yes: ale nevim jestli mi vydrzi do vanoc:-D:-D ctvrtka se snedla uz pri zdobeni:-)) davam bodik:yes:

Hanca

15. 12. 2009 18:19

Místo perníkového koření bych určitě kypřící prášek do perníku nedávala.

M.

14. 12. 2009 19:41

Misto pernikoveho koreni mohu pouzit kyprici prasek do perniku? :-8Dekuji.

Abekara

12. 12. 2009 22:53

Jsou moc dobré! První plech jsem moc upekla, ty byly trochu tvrdší, ale druhý plech se povedl moc dobře. Zrovna jdu péct druhou várku. Dávám bod. :yes: Oproti receptu jsem tam přidala dvě lžíce kakaa, protože jsem chtěla docílit tmavší barvy.

Khase

9. 11. 2009 23:07

jsou nádherné,dávám bodík:-)),když neztvrdnou stačí je upéci až v prosinci?A ještě jednu otázečku jak dlouho vydrží(když je tedy samozřejmě nikdo nesní:-*)?

Hanca

3. 11. 2009 20:16

Peču tak 3 minuty asi na 180°C

Alca

25. 10. 2009 13:03

A jak dlouho a při jaké teplotě to děláte? Jsem začátečník v pečení :-)

Daniela.Hanusova

12. 10. 2009 17:25

Děkuji moc :-) Já jsem si to myslela, jen mě to trošku zmátlo.

spagetka spagetka

12. 10. 2009 17:22

Daniela.Hanusova do těsta určitě Hera, Omega je ztužený tuk ...;-)

Daniela.Hanusova

12. 10. 2009 17:17

Dobrý den,
mohu se prosím zeptat, zda-li tuk je myšleno jako Omega nebo spíše hera? Děkuji za odpověď.

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 7. 2009 12:56

Opravdu, jsou suprové!:-):yes::yes:

papinkaj papinkaj

3. 12. 2008 10:33

opravdu jsou měkoučké a fakt neztvrdnou jenom zírám...všechny co jsem zkoušela tak mi hnedka po týdnu ztvrdly a tak hnedka letěly do koše nebo jako ozdoba na stromeček:-Dale tyhle stojí opravdu za to!!:-p:-p:-)):yes:

kim

29. 11. 2008 23:22

:-):-)):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: poleva na pernicky recept citronova poleva na pernicky perníčky recept hrníčkové perníčky hrníčková kuchařka cukroví ozdoba na perničky medové perníčky recept ozdoba na perníčky recept pernicky citronová poleva na cukroví poleva na perničky ozdoba na perniky svatební perníčky hrníčková kuchařka perníčky dia perníčky recepty na perníčky recept na perničky citronová poleva na perník recepty perničky perníčky hrníčkový recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk, vejce, med, koření do perníku, soda jedlá, vejce, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kEA