Vepřová bratislavská plec
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 289 kJ / 1 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,31 g |
Tuky | 36,16 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 373 mg |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 55,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to běžný pokrm, který známe z našich jídelen a restaurací. Recept najdete i v Recepturách teplých pokrmů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2024 19:54
9. 3. 2024 22:21
29. 2. 2024 10:02
27. 2. 2024 12:19
19. 2. 2024 17:10
19. 2. 2024 15:35
10. 11. 2023 02:56
11. 9. 2023 19:20
5. 9. 2023 16:11
3. 5. 2023 07:03
27. 3. 2023 17:41
27. 3. 2023 13:35
26. 3. 2023 14:16
20. 9. 2022 08:32
16. 9. 2022 13:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 13 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 14 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 30 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 12 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho se vaří vepřové maso? Ať už kýta, panenka, nebo krkovice, každá část potřebuje jinou tepelnou úpravu
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
Další recepty
Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně
Suroviny: plec vepřová, sůl, olej, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mrkev, celer, okurky sterilované, hrášek
Vepřová bratislavská plec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRPv
96 názorů