jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  39 000  receptů

Jehněčí výpečky

Jehněčí výpečky
nahoru
Jehněčí výpečky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Jiné maso

Suroviny:

600 g jehněčího masa, silný zeleninový vývar, citron, 3 stroužky česneku, 500 ml bílého vína, tymián, 4 lžíce olivového olej, mletý pepř,sůl.

Postup přípravy receptu

Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). Nastrouháme kůru z jednoho citronu, vymačkáme šťávu, přidáme prolisovaný česnek, tymián, a smícháme s bílým vínem a olejem. Maso osušíme a naložíme na noc do marinády. Marinované maso posolíme, opepříme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě cca půl hodiny na 250 stupňů, podlijeme trochou masového vývaru, můžeme přidat zbylou marinádu , snížíme teplotu a pečeme do změknutí masa. Podáváme pouze s bramborem nebo s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (ten na focení už nezbyl). Červené zelí : 1 hlávka červeného zelí, 1 velká cibule, 1 jablko, 1 - 2 brambory (podle velikosti), olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, ocet, cukr krystal. Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme. Podlijeme jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme, aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří. Podle vlastního chutí dochutíme solí, cukrem a octem.

Autor Autor: (Šárka)
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Jehněčí výpečky"

autor: max (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.06.2014 21:27:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

paradasmajlik

vloženo: 12.11.2011 22:39:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě jsem přehlídla, Aničko, přidávám hned další!!smajlik

vloženo: 12.11.2011 22:04:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No teda já hledím jako Jana Remkovásmajliktzn jako"puk"smajlikmanžel mi přinesl jehněčí maso,hledala jsem receptík a narazila jsem tady na takovou dobrotusmajliksmajlikkterá za skoro tři roky od uveřejnění má jenom pouhý jeden bodík a komentář žádnýsmajlikTakže Šárko,dneska bodík za príma receptsmajlik+2smajlika v pondělí fotkysmajliksmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recept na jehněčí krk recept z jehneciho masa jehněčí vnitřnosti výpečky recept jehneci vypecky výpečky recept z jehněčího kančí výpečky jehneci maso recept jehněčí jehněčí maso recepty vepřové výpečky jehněčí recepty recepty z jehnědčího masa recepty-jehněčí jehněčí se zelím jak zpracovat jehněčí jehnečí medailonky recept recepty z jehněčího masa recept výpečky jehneci maso recept recept na jehněčí jak upéct jehněčí výpečky z divočáka recept na jehněčí maso jehneci gulas jehněči krk recepty na jehněčí maso vepřové výpečky recept recepty jehněčí recepty jehněčí maso jehneci krk recepty suflaki jak připravit jehněčí maso recepty výpecky recepty z jehněčího jehněčí recept recept na jehněčí pečeni jehněčí krk recept jehněčí jehněčí krkovice recepty na jehněčí


Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.






Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz