jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  40 000  receptů

Jehněčí výpečky

Jehněčí výpečky
nahoru
Jehněčí výpečky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Jiné maso

Suroviny:

600 g jehněčího masa
silný zeleninový vývar
citron
3 stroužky česneku
500 ml bílého vína
tymián
4 lžíce olivového olej
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). Nastrouháme kůru z jednoho citronu, vymačkáme šťávu, přidáme prolisovaný česnek, tymián, a smícháme s bílým vínem a olejem. Maso osušíme a naložíme na noc do marinády. Marinované maso posolíme, opepříme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě cca půl hodiny na 250 stupňů, podlijeme trochou masového vývaru, můžeme přidat zbylou marinádu , snížíme teplotu a pečeme do změknutí masa. Podáváme pouze s bramborem nebo s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (ten na focení už nezbyl). Červené zelí : 1 hlávka červeného zelí, 1 velká cibule, 1 jablko, 1 - 2 brambory (podle velikosti), olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, ocet, cukr krystal. Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme. Podlijeme jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme, aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří. Podle vlastního chutí dochutíme solí, cukrem a octem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
2 5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Jehněčí výpečky"

autor: max (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.06.2014 21:27:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

paradasmajlik

vloženo: 12.11.2011 22:39:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě jsem přehlídla, Aničko, přidávám hned další!!smajlik

vloženo: 12.11.2011 22:04:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No teda já hledím jako Jana Remkovásmajliktzn jako"puk"smajlikmanžel mi přinesl jehněčí maso,hledala jsem receptík a narazila jsem tady na takovou dobrotusmajliksmajlikkterá za skoro tři roky od uveřejnění má jenom pouhý jeden bodík a komentář žádnýsmajlikTakže Šárko,dneska bodík za príma receptsmajlik+2smajlika v pondělí fotkysmajliksmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jehněčí recept recepty jehněčí maso recepty z jehněčího výpečky recept recepty jehněčí recept na jehněčí pečeni recept na jehněčí jehněčí krk - recept vepřové výpečky recept jehneci krk recepty jehneci maso recept recept z jehněčího jehneci gulas jehněči krk jehneci vypecky výpečky jehněčí recept z jehneciho masa recept jehněčí jehněčí maso recepty jak upéct jehněčí kančí výpečky recepty-jehněčí suflaki recepty na jehněčí maso jehněčí recepty jak připravit jehněčí maso jak zpracovat jehněčí recepty výpecky vepřové výpečky recepty z jehněčího masa recept výpečky jehněčí krk recept jehněčí se zelím jehněčí krkovice recepty na jehněčí výpečky z divočáka recept na jehněčí krk jehneci maso jak připravit jehněči recept na jehněčí maso jehnečí medailonky recept



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz