jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Jehněčí výpečky

Jehněčí výpečky
nahoru
Jehněčí výpečky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Jiné maso

Suroviny:

600 g jehněčího masa, silný zeleninový vývar, citron, 3 stroužky česneku, 500 ml bílého vína, tymián, 4 lžíce olivového olej, mletý pepř,sůl.

Postup přípravy receptu

Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). Nastrouháme kůru z jednoho citronu, vymačkáme šťávu, přidáme prolisovaný česnek, tymián, a smícháme s bílým vínem a olejem. Maso osušíme a naložíme na noc do marinády. Marinované maso posolíme, opepříme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě cca půl hodiny na 250 stupňů, podlijeme trochou masového vývaru, můžeme přidat zbylou marinádu , snížíme teplotu a pečeme do změknutí masa. Podáváme pouze s bramborem nebo s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (ten na focení už nezbyl). Červené zelí : 1 hlávka červeného zelí, 1 velká cibule, 1 jablko, 1 - 2 brambory (podle velikosti), olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, ocet, cukr krystal. Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme. Podlijeme jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme, aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří. Podle vlastního chutí dochutíme solí, cukrem a octem.

Autor Autor: (Šárka)
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Jehněčí výpečky"

autor: max (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.06.2014 21:27:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

paradasmajlik

vloženo: 12.11.2011 22:39:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě jsem přehlídla, Aničko, přidávám hned další!!smajlik

vloženo: 12.11.2011 22:04:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No teda já hledím jako Jana Remkovásmajliktzn jako"puk"smajlikmanžel mi přinesl jehněčí maso,hledala jsem receptík a narazila jsem tady na takovou dobrotusmajliksmajlikkterá za skoro tři roky od uveřejnění má jenom pouhý jeden bodík a komentář žádnýsmajlikTakže Šárko,dneska bodík za príma receptsmajlik+2smajlika v pondělí fotkysmajliksmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recept výpečky vepřové výpečky recept na jehněčí maso kančí výpečky jehněčí krkovice jehneci gulas výpečky jehneci maso recept jak upéct jehněčí recepty z jehněčího recept na jehněčí krk recept z jehneciho masa jehněči krk jak připravit jehněčí maso recepty jehněčí maso jehnečí medailonky recept vepřové výpečky recept suflaki recept z jehněčího jehneci vypecky recepty-jehněčí jehněčí jehněčí recept výpečky recept jehněčí krk recept jehněčí recepty recepty výpecky jehněčí se zelím jehneci krk recepty jehněčí vnitřnosti recepty z jehněčího masa recepty jehněčí recept jehněčí recepty na jehněčí maso recepty na jehněčí jehneci maso jak zpracovat jehněčí recepty z jehnědčího masa recept na jehněčí jehněčí maso recepty recept na jehněčí pečeni výpečky z divočáka


Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.






Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz