jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Jehněčí výpečky

Jehněčí výpečky
nahoru
Jehněčí výpečky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Jiné maso

Suroviny:

600 g jehněčího masa, silný zeleninový vývar, citron, 3 stroužky česneku, 500 ml bílého vína, tymián, 4 lžíce olivového olej, mletý pepř,sůl.

Postup přípravy receptu

Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). Nastrouháme kůru z jednoho citronu, vymačkáme šťávu, přidáme prolisovaný česnek, tymián, a smícháme s bílým vínem a olejem. Maso osušíme a naložíme na noc do marinády. Marinované maso posolíme, opepříme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě cca půl hodiny na 250 stupňů, podlijeme trochou masového vývaru, můžeme přidat zbylou marinádu , snížíme teplotu a pečeme do změknutí masa. Podáváme pouze s bramborem nebo s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (ten na focení už nezbyl). Červené zelí : 1 hlávka červeného zelí, 1 velká cibule, 1 jablko, 1 - 2 brambory (podle velikosti), olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, ocet, cukr krystal. Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme. Podlijeme jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme, aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří. Podle vlastního chutí dochutíme solí, cukrem a octem.

Autor Autor: (Šárka)
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Jehněčí výpečky"

autor: max (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.06.2014 21:27:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

paradasmajlik

vloženo: 12.11.2011 22:39:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě jsem přehlídla, Aničko, přidávám hned další!!smajlik

vloženo: 12.11.2011 22:04:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No teda já hledím jako Jana Remkovásmajliktzn jako"puk"smajlikmanžel mi přinesl jehněčí maso,hledala jsem receptík a narazila jsem tady na takovou dobrotusmajliksmajlikkterá za skoro tři roky od uveřejnění má jenom pouhý jeden bodík a komentář žádnýsmajlikTakže Šárko,dneska bodík za príma receptsmajlik+2smajlika v pondělí fotkysmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty na jehněčí maso jehneci krk recepty recepty-výpečky jehněčí krkovice výpečky recepty-jehněčí vepřové výpečky recept jehněči krk recepty na jehněčí suflaki jehneci gulas jehněčí krk recept jehneci maso výpečky z divočáka jehněčí recepty z jehněčího masa jehneci vypecky recept na jehněčí krk srnčí výpečky recepty z jehněčího recept na jehněčí recept jehněčí recepty jehněčí maso výpečky recept jehněčí recept jehněčí se zelím jehneci maso recept vypečky se zelim jehněčí recepty recepty jehněčí vnitřnosti recepty výpecky recept na jehněčí maso jehnečí medailonky recept výpečky se zelím recept vepřové výpečky se zelím jehněčí maso recepty pečené jehněčí maso recepty jehněčí krk s kostí vepřové výpečky jehněčí vnitřnosti recepty jehněčí recept výpečky kančí výpečky




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz