jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jako z cukrárny
nahoru
Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny Punčové řezy jako z cukrárny
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy

Suroviny:

1.plát: 5 vajec, 100 g pískového cukru, 100 g polohrubé mouky.
2.plát: 5 vajec, 100 g pískového cukru, 100 g polohrubé mouky, špetka červené potravinářské barvy

Na potření rybízová marmeláda a cukrový rozvar: 250 ml vody krátce povařit s 350 g cukru a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové a rumové aroma

Poleva: moučkový cukr, trocha teplé vody, citrónové šťávy a škrobu (solamylu)

Postup přípravy receptu

Vejce ušleháme s cukrem do husté, světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2.plát obarvíme barvou a na dvou plechách upečeme:
péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5) - každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit.

Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody.
1.světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát. Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3h provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.

Poznámka

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -
http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
71 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Punčové řezy jako z cukrárny"

autor: Vlasta (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.08.2014 17:07:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pekla jsem řezy dceři k narozeninám.Byly výborné.Sklidila jsem velký obdiv.Děkuji autorce za inspiraci a přeji mnoho dalších skvělých receptů.smajlik

autor: SIPKOVA (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.04.2014 11:20:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

MANŽEL TYTO ŘEZY MILUJE, UDĚLALA JSEM TROCHU ZMĚNU,NEDĚLALA JSEM ROZVAR, ALE PLACKY POLILA PUNČEM. JSOU VYNIKAJÍCÍ, VŠEM CHUTNALY , ALE JE TOHO MÁLO!!!anezur7@seznam.cz

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.04.2014 13:01:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem to upekla a na spod placky mám gumu, dala jsem to na sebe, ale je to tam cítit... no nevim co je špatně, šleahala jsem vejce do husté světlé pěny...www.toprecepty.cz

autor: zorzelina
vloženo: 16.03.2014 18:30:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

řezy jsou v lednici a vypadají náramně děkuji za úžasný recept...doufám že budou mít takový úspěch jakou já mám radost...jen mi trochu ujela ruka s barvivem smajlik

autor: cathleen
vloženo: 14.12.2013 15:30:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenka : neni zač.
Delala jsem tyhle rezy mockrat, vzdy v pohode. Recept je v poradku, opsany z kucharky....

autor: lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.12.2013 15:04:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je dobré si přečíst komentáře já jsem šelhala asi málo jsou z toho dva pláty jak guma, hrůza.asi bych to napsala k recperu. 10 vajec v prdeli smajlik díky

autor: kač (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.09.2013 19:38:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sice se teprve chladí v lednici, ale vypadá skvěle:)

autor: cathleen
vloženo: 26.06.2013 17:32:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martina: do kazdeho platu 5 vajec....v tom je spotreba vetsi, ale rezu vyrobite hodne a kdyz si spoctete, co by to stalo v cukrarne, vyjdou ty domaci levne smajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.06.2013 15:13:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chci se zeptat jestli myslíte do každého plátu těsta 5 vajec a nebo jedno těsto rozdělit na půl? Děkuji

autor: cathleen
vloženo: 13.05.2013 11:10:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

janatka:smajlikdíky, Iveto. Svoje plechy jsem neměřila, řekla bych - klasická velikost.

autor: janatka
vloženo: 04.05.2013 12:37:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tereza Hrušková:Jestli mohu,tak odpovím,mám plech stejný a bylo to úplně akorát,takže s chutí do toho!!smajlik

autor: Tereza Hrušková (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.05.2013 16:26:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda těsto vyjde na celý plech (40 x 32 cm) děkuji za odpověď smajlik

autor: janatka
vloženo: 02.05.2013 14:58:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělésmajliksmajliksmajlik,já jsem dala punčové aroma,ale ono je to jedno jestli rum nebo punč,to byla dobrůtka já tyto řezy zbožňuji!!Fotečku dodám!!

autor: Ivana79
vloženo: 30.04.2013 16:17:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

+67smajliksú naozaj ako z obchodu a sú výbornééésmajliksmajlik

autor: katy66
vloženo: 27.04.2013 19:39:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zravim vsechny z dalekeho spanelska,musim uznat ze ze zacatku jsem myslela,ze puncak vyrobit doma je nemozny.Ale omyl,recept je vynikajici je to muj nejmilovanejsi zakusek z dob v cechach,dekuju za vynikajici recept,povedl se na jednicku.smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 19.04.2013 10:16:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Punčáky máš krásnésmajlik. Dělala jsem včera, jen mi zbyla většina rozvaru. To se snad nedá na ty dva pláty (píšeš na druhý a třetí) užít tolik sladké vody?! A polevy mi stačila taky půlkasmajlik.
Ale jsou výborné a moooc hezkésmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 03.04.2013 09:29:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maki: smajlik píšu to v komentářích kousek níž (a dopíšu i do receptu, ať už nikdo nemusí hledat nebo ptát sesmajlik ):
péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5) - každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušitsmajlik

autor: maki (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.04.2013 13:47:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

muzu se zeptat na jakou teplotu a cca dlouho mam pect testo? dekujismajlik

autor: Olik (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.02.2013 22:41:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejsem žádná dokonalá kuchařka, ale povedly se, už počtvrté smajlik Dámy, kterým nejde piškot, je to hlavně o trpělivosti, při vaření se nesmí spěchat a tady to platí dvojnásob smajlik

vloženo: 30.11.2012 20:37:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Scarletka: No tohle,až mě píchá v boku,jak bych si jeden,dva,tři ..... nabídla,a ty luxusní fotečky co upekly i ostatní!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Scarletka
vloženo: 30.11.2012 19:16:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Punčák já miluju, myslím, že to byl snad první zákusek, který jsem ochutnala. A také jsem u něho zůstala, vždy když jsem někde na oslavě - je to první věc, kterou ochutnám. Tak mi to nedalo a našla jsem si recept na internetu, zaujal mě ten Váš! Tak jsem se rozhodla ho udělat! Podotýkám, že nejsem žádná kuchařka, teprve se vším začínám. Začala jsem tím, že jsem si přečetla všechny kometáře. Přiznám se, že jsem opravdu měla strach z toho ZAČAROVANÉHO PIŠKOTU, ale mé obavy se hned rozplynuly, když jsem vylila "hmotu" na plech a ta se mi proměnila v krásně nadýchaný piškot. Teď mi punčák odpočívá v lednici, tak doufám, že mě překvapí jeho chuť!

Takže dámy, nejsem žádná kuchařka, ani cukrářka ani nic podobného. Trik je opravdu v těch vajcách :) míšajte míšajte!!! A pak se vám on odvděčí skvělou chutí. smajlik

Děkuji autorko za skvělý recept!!! Připomnělo mi to dětství smajlik

autor: Vendula (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.10.2012 09:33:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:
Tak jsem nakonec celkem úspěšně dopekla, i když růžovou placku jsem šlehala klasicky, zvlášť žloutky s cukrem a potom k tomu opatrně sníh a mouku. Těsto skvělé, nadýchané, placku jsme pro změnu upekla trošku méně a dost se mi lepilasmajlik
A pak jsem úplně zblbla a cukrovou polevu vařila místo míchání za studena...
Každopádně, punčák byl napohled krásný a chutnalsmajliksmajlikTakže mu rozhodně dávám příště ještě jeden pokus a už se určitě podaří na jedničku a nebude mi to trvat celé odpolednesmajlik

autor: cathleen (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.10.2012 12:01:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vendula: zpočátku (chvilinku) na nižší výkon, aby to nestříkalo, pak došlehám na plný výkonsmajlik
A ano, placky jsou nizounké, vždyť se pak dávají 4 na sebe!smajlik
(Omlouvám se za pozdní odpověď, ale nechodily mi maily s upozorněním na komentáře.)

autor: Vendula (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.10.2012 16:07:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ach jo, tak já hlásím špatný výsledek, i po přečtení celé diskuzesmajlik První várka úplně špatně, ani po 25 minutách šlehání se mi to prostě nevyšlehalo, pořád to bylo řídké a žluté, nahoře trošku pěna. Takže se upekla gumová placka. Druhé šlehání, dala jsem větší rychlost šlehání už od začátku, trošku lepší výsledek, ale určitě ne ten ideální, i když jsem šlehala tak 15minutsmajlik A druhá placka v troubě minimálně 10minut na 170, placka je trošku lepší,a le i tak hrozně nízká. Tak nevím jestli se pouštět do růžové plackysmajlik
Je to rychlostí šlehání? Šleháte elektrickým šlehačem na plný výkon nebo na nejslabší???

autor: cathleen (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.08.2012 10:25:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michaela Andrlíková: nene, Míšo, piškot se NEPROKRAJUJE, ale celý plát, tak, jak je, se rozkrojí (rozpůlí) na dvě poloviny (plátu) po šířce plechu, které pak přijdou na sebe.

autor: Michaela Andrlíková (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.08.2012 19:55:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobry den dneska jsem zkoušela podle vaseho receptu punčák a chtěla bych se zeptat prosim vas ten piskot byl mekoučky ale strasne nizky takže nevim jak ho teda prokrajujete na pul prokrojit by nesel maximalne rozříznout na pul tak nevim jak je to mysleno zda prekrojit na pul nebo prokrjit po celé šířce plechu?děkuji za odpověd Míšasmajlikwww.toprecepty,cz

autor: dada1511 (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.07.2012 20:40:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

www.toprecerpty.czPunčové řezy naprosto luxusní!!!smajlikělala jsem je poprvé,vše podle receptu,i těsto,a neměla jsem s tím žádný problém,akorád jsem dávala rum místo trstě - příště ho kápnu vícsmajlik.Prozíravě jsem udělala hned dvasmajliksmajlik:-skvělý recept,děkuji:-

autor: cathleen (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.07.2012 12:32:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zuzu: smajlik kapky jsem nikdy nepočítala....jen jsem tam kápla, zamíchala, ovoněla a když se mi to zdálo málo voňavé, přikápla jsem další. Radši přidat víckrát, než to na jedenkrát přehnat smajlik

autor: Zuzu (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.07.2012 14:16:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jdu na to i jásmajlik ještě malý dotaz.. Kolik kapek toho rumového aroma mám dát? Díkysmajlik

autor: Iduun
vloženo: 07.04.2012 16:06:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem je opravdu zkusila a mají doma velký úspěch smajlik
řídila jsem se radami které jsem si tu přečetla. Vejce jsem šlehala a šlehala až mě ruka bolela smajlik Do těsta jsem přidala trochu kyp. prášku, takže těsto pěkně vyběhlo a je nadýchané. Ale bylo natolik velké že bych nemohla dát 4 vrstvy na sebe. tak jsem bílý plát prořízla a mezi dala ten červený. Do polevu jsem si rozdělila a do půlky dala červené barvivo co mi zbylo z těsta. musím říct že řezy vypadají luxusně, a ještě líp chutnají. moc děkuji za recept i za pomoc....smajlik

autor: Iduun (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.04.2012 11:40:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děkuju za super rychlou odpověďsmajlik
Nejsem ani tak začátečník, jako spíš mám špatnou troubu....vždy mám půlku plechu spálenou a půlku nedopečenou...a můžu plech otáčet jak chcismajlik
No každopádně ten Váš punčák mě tak láká, že ho zkusím smajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 06.04.2012 10:49:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iduun: peču na plechu normálních rozměrů. Vejce s cukrem šlehám po 5, nejdříve vyrobím světlý plát (peču na pečícím papíře - jde to z něj dobře stáhnout), pak ušlehám vejce s cukrem (+ další suroviny + trocha červené barvy) a upeču plát druhý.
Vejce s cukrem je třeba dobře našlehat, pláty se pečou poměrně krátkou dobu. A i po upečení JSOU nízké, přesně, jako vrstvy v kupovaných punčových řezech.
Dělala jsem je 7-10x a povedly se mi opravdu vždycky smajlik
Máš-li trochu pochybnosti (začátečník apod.), počkej, až bude cena vajec příznivější - teď to bude i tak docela drahý zákusek.

autor: Iduun (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.04.2012 10:30:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, receptík vypadá fakt suprově.....jen by mě zajímalo jaké jsou (přibližně)rozměry plechu, na kterém se to peče?smajlik
Přeci jen je potřeba 10 vajec, a při jejich dnešní ceně, bych nerada měla těsto nízké, a musela dělat ještě jednu placku smajlik
děkuju za info

autor: katyvypl
vloženo: 05.04.2012 13:52:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabriela: Recept jsem nezkoušela, ale už když jsem si ho přečetla, bylo mi jasné, že by bylo fajn vepsat do postupu, že těsto je třeba šlehat minimálně 10 minut, musí být naprosto bílé a dvakrát zvětšit objem. Protože tak se to má dělat se všemi piškotovými těsty, kde se používají celá vejce a ne žloutky a oddělené vyšlehané bílky...

autor: zizala
vloženo: 05.04.2012 13:49:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabriela: Já už dávno peču na pečícím papíru nebo teflonové podložce. Vyzkoušej to, je to lepší a nemusíš umývat plech smajlik

autor: Gabriela (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.04.2012 13:44:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak nevím co jsem udělala špatně, ale plát mi absolutně nejde sundat z plechu, je přilepený. plech jsem vymazala a vysypala. těsto je jak upečený cukr. děs a hrůza. 10 vajec v pr.eli.smajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.03.2012 22:22:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý večer,chtěla bych z tohoto udělat dort s potahovou hmotou z marshmallow.Chtělajsem se zeptat čím potřít aby držela...a náhodou jestli někdo neví jak udělat z této hmozy pejska boloňského..děkuji..dort dělám zítrasmajlik

vloženo: 16.03.2012 17:52:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak dnes jsem dělala tento moučníček.....jsem úplný laik, tak docela se mi to povedlo,ale až po všem jsem se dočetla a zjistila kde byla má chyba...a to našlehané vajíčko....šlehala jsem málo :) , ale i tak mi to nějak vyběhlo,sice méně,ale....zatím to hezky i vypadá a těším se až ochutnám a budu dělat další :) děkuji , super recept :)

autor: cathleen
vloženo: 12.03.2012 09:22:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vybusna, mamca: smajlikdíky, moc mě to těšísmajlik

autor: mamca
vloženo: 12.03.2012 08:14:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za moc dobrý recept, už jsem je podle Vás dělala mnohokrát a vždy uspěly. Jsou lepší než z cukrárny. Zkrátka super!!!!!!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 11.03.2012 17:53:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cath...gratulujem , recept mas na fb topreceptov

autor: michaela (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.02.2012 16:21:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dekuji,uz jsem je delala 15minut na 150,takze priste zkusim tech 5 na 180,ale nepovedly se mi,pri peceni se mi nadelaly bubliny a testo zustalo nizke a toho rozvaru mne zustalo strasne moc nepouziteho,tak nevim zda jsem neco nedelala spatne,omlouvam se,ale jsem naprosty laik

autor: cathleen
vloženo: 21.02.2012 08:04:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

michaela: omlouvám se za pozdní odpověď, nebyla jsem tu. Jestli to ještě pomůže, péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5) - každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušitsmajlik

autor: Sarovka
vloženo: 20.02.2012 09:56:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uloženo, dcera punčové řezy miluje a když vidím tu spoustu komentářů a fotografií, je čas vyzkoušet.smajlik

autor: michaela (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.02.2012 08:32:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jeste by me zajimalo jak dlouho a na kolik stupnu mam pect

autor: cathleen
vloženo: 19.02.2012 08:32:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jenny: Jani, parádní! Za foto díkysmajlik

autor: Jenny
vloženo: 19.02.2012 08:12:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen,přidávám foto,jestli nevadí,mám je i na svém profilu,ale jsou to ty tvoje a já tam mám ještě řez...jsou opravdu moc dobré,mě se líbily,až se naležely,kousíček,co jsem si odložila byl perfektní až na 3 den ráno...smajliksmajliksmajlik

autor: buksy (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.02.2012 08:41:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:
Moc děkuju. Určitě brzy vyzkouším.. smajlik

autor: anita (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.02.2012 20:54:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:já kupuji polevu přímo punčovou ,na slovensku je moc dobrá a bez práce

autor: cathleen
vloženo: 09.02.2012 11:09:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Buksy: Tak, tohle by měl být základní recept:
150 g práškového cukru, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce rumu, lžička solamylu.
Práškový cukr a solamyl umícháme (utřeme) dohladka s horkou vodou a rumem. Pokud je poleva moc hustá, můžeme několik kapek vody přidat.

autor: cathleen
vloženo: 09.02.2012 09:34:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Buksy: smajlikdělávám ji od oka, ale vydrž, prosím - během dopoledne to vypíšu sem i do receptu z nějaké osvědčené knížky, ju?smajlik

autor: Buksy (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.02.2012 17:07:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžu poprosit aspoň přibližně o bližší rozpis polevy? R8da bych vyzkoušela, ale nemám vůbec tušení, jak na tu polevu. Smíchat cukr a solamyl, pak přidávat vodu? A toho solamylu asi kolik? Stejně jako cukru, polovinu, pár lžiček.. Nerada bych to tou polevou pokazila a opravdu nemám tušení, jak na ni.
Děkuju moc.smajlik

autor: cathleen
vloženo: 24.01.2012 11:57:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eva: Evi, to mě moc těší, že se řezy povedlysmajliksmajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.01.2012 11:44:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

www.toprecepty.czmoc ráda jsem vyzkoušela váš recept a je moc dobrý, vřele doporučuji všem, Jinak já ho peču běžně, jen jsem měla trochu složitější receptík, tak moc děkuji za ten váš je to skvělý a chutný dortík.smajliksmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 13.01.2012 11:55:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: děkuji Ti velice a u nás jsou vážně moc oblíbené. smajlik

autor: Pajaja
vloženo: 13.01.2012 11:54:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: Jani, upřímně, tuhle je po mně chtěla jedna kolegyně z práce, jako ne recept, ale abych jí je upekla. Tak to se přiznám, že jsem s díky odmítla, ale doma jim to ráda upeču. A do práce nosím běžně vzorky. . . Neříkej, netroufla, není to složité, jen to tak vypadá. A moc děkuji za chválu i pod cizím receptem - to je od tebe hezké. smajlik

autor: cathleen
vloženo: 13.01.2012 10:08:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pajaja: Pavli, parádasmajliksmajlik děkuji!

BILKOVAI, Miquel: opravdu zkuste, taky jsem punčáky milovala (a ještě stále mám ráda), a díky tomu, že jsem je dělávala doma, jsme se jich zajedli (a ušetřili tím spoustu peněz).
Jsou od stejné autorky jako Štafetky III. (p.L.Šustalová)

vloženo: 12.01.2012 22:29:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pajaja: Nádhera!!! Moc se ti povedly!! Já si na něco takového netroufámsmajlik

autor: Miquel
vloženo: 12.01.2012 21:36:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásný, musím někdy vyzkoušetsmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 12.01.2012 20:50:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Když jsem jako děcko pravidelně navštěvovala cukrárnu, tak punčák byl zákusek č. 1 Supersmajlik Ukládám a samozřejmě bodík dávámsmajliksmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 12.01.2012 20:33:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen, tak konečně přidávám fota mých výtvorů. Ta první fotka je první pokus a tam jsem to přehnala s červeným barvivem, podruhé už jsem byla opatrnější. Byly úžasné, syn se oblizoval až za ušima. smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Verča (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.10.2011 18:21:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super receptík.jsem mladá a nezkušená holka,ale podle Vašeho receptu jsem upekla bez problémů a jak byl dobrý!!! smajlik Děkuji smajlik hned si ho zapíšu do notýsku!

autor: LADA (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.10.2011 14:41:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no tak to vypadá dobře ty punčové řazy právě sem na to koukala a taky se chystám to někdy udělat ale taky doufám že se to podaří a kdy ž jo tak to bude super držte my palce lidičky díky moc ps: ladasmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Soňa (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.10.2011 16:20:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zizala: No já to nebudu pro příště pokoušet a piškot upeču po svým, žloutky - bílky zvlášť, to mám natrénovaný smajlik

autor: zizala
vloženo: 30.09.2011 13:01:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Soňa: Tak to bude ten "kámen úrazu". Cathleen o tom taky píše - příště šlehat kratší dobu smajlik

autor: Soňa (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.09.2011 11:36:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zizala: Nikoli, šlehala sem ho šlehačem, ale i tak mě bolely, jak sem to šlehala dlouho smajlik

autor: zizala
vloženo: 29.09.2011 16:14:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Soňa: Chápu to správně, že šleháš těsto ručně? Nejlépe to jde ručním elektrickým šlehačem, bez námahy, snadno, rychle smajlik

autor: cathleen
vloženo: 29.09.2011 15:58:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Soňa: Soni, co na to říct.....řezy jsem dělala mockrát, piškot se povedl vždycky (nepřešlehalas ho? 5 vajec se určitě nešlehá dlouho...) a jak se dočteš pod receptem - povedl se bez problémů i spoustě dalším. Recept mám z kuchařky, je určitě v pořádku.

autor: Soňa (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.09.2011 15:22:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak se mi povedly, bohužel až na druhý pokus. Nejsem zrovna úplný začátečník, ale piškot se mi napoprvý srazil a to sem to šlehala víc než deset minut až mě ruce bolely... Kažodpádně řezy byly na oslavu, takže piškot putoval do koše a já do obchodu pro nový suroviny.. Udělala sem piškot podle svýho...a..nakonec se den v kuchyni vyplatil a byla sem za hvězdu smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.08.2011 14:29:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborný řezy.....bála jsem se, že je nezvládnu a musím říct, že se i docela povedly (nemám je ale jako vy) a do cukrového rozvaru jsem dala méně cukru a citron s rumem.....a jsou mňam! smajliksmajlik děkuji! Udělám je zase na oslavu narozenin!smajlik

autor: kudlova3
vloženo: 30.04.2011 23:36:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik tak někdy udělám i když smajlik jsem si odvykla dělat piškotová těsta, jak mám pekárnu, ale tohle je lákavé smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Rokssy
vloženo: 28.04.2011 21:28:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem zkoušela punčáky podle vašeho receptu a napoprvé dopadly úplně bezvadně chutnali ještě lépe než z cukrárnysmajlik
každý kdo ochutnal nešetřil chválou rozplývali se na jazykusmajlik rozhodně zase upeču super recept a davam smajliksmajlik

autor: Jenny
vloženo: 14.04.2011 20:35:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no,chci je dělat na velikonoce,tak pak dám věděti...smajlikbodík jsem dala minule...smajlik

autor: cathleen
vloženo: 14.04.2011 08:46:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou krásné, IrčosmajlikUž je dělám hodně roků, syn je miluje a mně taky moc chutnají.

autor: Irrena
vloženo: 14.04.2011 08:39:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem je dělala, jsou opravdu jak kupovanésmajlik:Přidala jsem fotku, tak hezké jak tvoje nejsousmajlik

autor: cathleen
vloženo: 04.04.2011 13:47:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A i já děkuji - za vyzkoušení i následnou pochvalusmajliksmajlik

autor: Nofrona (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.04.2011 14:16:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky moc za recept je super!!smajliksmajlik Dělala jsem ho prvně, podle receptu a chutnalsmajliksmajliksmajlik, povedl se, nebylo ho na plechu málo a vše klaplo. Děvčata co prvně hanítesmajlik nežli to zkusíte zamyslete se tak trošku nad sebou!! Recept je parádní, ještě jednou díky.smajlik

autor: mini3
vloženo: 27.03.2011 18:17:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja bych dala určitě mín cukrové polevy ale jinak moc dobre smajlik

autor: Jenny
vloženo: 26.02.2011 21:03:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ten je lepší než z cukrárny...smajlik+smajlik

autor: mneneznas
vloženo: 26.02.2011 20:35:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen jsou lepší než cukrárnysmajlik smajliksmajlik přidala jsem foto
smajlik + 40. bodík

autor: Marika78
vloženo: 05.02.2011 16:24:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A ještě mě napadlo, pro ty, co se jim nedařilo. Při tom šlehání je sice důležité, aby pěna zbělala, ale musí také barat objem, i když to jsou jen žloutky s cukrem. Já toho mám po pěti minutách jednou tolik a je to také hustší.

autor: Marika78
vloženo: 05.02.2011 16:22:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak, povedlo se. Až na tu polevu, na kterou jsem si vzala inspiraci z odkazu, a fakt nedoporučuju dávat kyselinu cintronovou. smajlik Taky nedoporučuji ten punč v podobě alkoholu v lahvi, nebylo to dobré, ale podařilo se mi to spravit rumem. Takže ta tresť bude určitě nejlepší. Jinak dobrota, ujedli jsme se málem k cukrovce smajlik Děkuji moc za inspiraci a až někdy udělám korpus podle Vašeho rozpisu, dám vědět, jak jsem dopadla. Dávám bod. smajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 27.01.2011 14:54:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Áha....tak ani v tom ti neporadím, já do těchto řezů dávala v rozvaru vždy jen tresť.

autor: Marika78
vloženo: 27.01.2011 14:53:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maslím alkohol.

autor: cathleen
vloženo: 27.01.2011 14:42:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mariko, tím punčem máš na mysli punčovou tresťsmajlik Pokud ano, stačí si k ní čichnout - jestli ti bude vonět jako punčové řezy, klidně ji použij. Já punčovou tresť nikdy neměla, tak ti s jistotou neporadím.....

autor: Marika78
vloženo: 27.01.2011 14:28:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paní Cathleen, ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jste někdy místo rumu zkusila dát Punč. Mám tu jednu lahvinku,ale nevím, jeslti to zkoušet, jestli to tím nezkazím. Děkuji

autor: cathleen
vloženo: 26.01.2011 18:55:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jasan, budu ráda, díkysmajlik

autor: Marika78
vloženo: 26.01.2011 18:54:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, já se právě divím, že se vůbec daří. Na tolik vajec jen po stovce cukru i mouky. Já teď musím jet na jistotu, takže budu péct podle toho svého, ale až nebudu mít co dělat, zkusím ten Váš, prostě to musím vidět, že je to možné, aby to vyšlo. I to šlhání celých vajec s cukrem - to taky zírám. Až to někdy zkusím, dám vědt, jak jsem dopadla. smajlik

autor: cathleen
vloženo: 26.01.2011 18:48:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikMariko, díky....ale nejsem jediná, komu se punčáky podle tohoto receptu dařísmajlik Jinak máte trochu pravdu - piškot jako takový bych nepoužila nikde jinde, než na tyhle punčové řezy. Na dorty a různé plněné řezy mám úplně jiný recept.

autor: Marika78
vloženo: 26.01.2011 18:27:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, nevím, jak je možné, že se Vám recept daří, ale tohle rozhodně není dobrý rozpis na dobrý piškot. Zkuste tento a hlavně, zkuste ho Vy, co se Vám tento nepodařil. Zaručuju, že se Vám povede. smajlik (na 1 vejce je 50 g mouky i 50 g cukru)
6 vajec
6 lžic vařící vody (já dávám velké lžíce, jsou větší než staré hliníkové)
300 g cukru moučka
300 g polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva (na špičku nože)

Smíchejte žloutky s vodou a cukrem a šlehačem vyšlehejte do pěny, musí být bílá. Pak opatrně vmíchejte sníh z bílku a nakonec ještě jemněji mouku smíchanou s práškem do pečiva. Musí to být velmi jemné míchání, mouku přidávám po lžicích a těsto spíše obracím. A pak klasika na vymazaný vysypaný plech, péct na 120 - 150 C asi 20 minut. Záleží na troubě. Na plechu by to mělo být hotové rychle, v dortové formě, kdy je těsto vysoké, i 40 minut. Na povchru je pak taková tvrdší jakoby kůrka, která se ale snadno odlupuje, tu dávám pryč.
Budu ráda, když mi dáte vědět, jak se dařílo.

Já děkuji Cathleen za inspiraci na punčáky, moje nejoblíbenější zákusky. smajlik

autor: Lenka30
vloženo: 13.12.2010 14:40:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

teda jako moc výborné smajlik moc jsme si pochutnali a návštěva pochválila,rozdávala jsem receptík smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Majka78
vloženo: 10.12.2010 08:58:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem a jsou dobré.Ale už jich mám jen 1/2. Nepochlubte se, když se podaří a přijde návštěva.Bodík letí.smajlik

autor: Lenka30
vloženo: 09.12.2010 18:50:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem jej dodělala a dala odpočívat do lednice smajlik jsem zvědavá,jak bude chutnat smajlik těsto se mi krásně povedlo a už se můžu jen a jen těšit smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 09.12.2010 11:40:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pročítám si komentáře u tohoto skvělého receptu, který jsem si před časem přečetla. Mně se povedl, neměla jsem problém, napadá mě, protože piškotové těsto peču často, hlavně na rolády, když se vyšlehají vajíčka s cukrem (ať už žloutky s cukrem zvlášť a bílky na sníh zvlášť nebo prostě celá vejce s cukrem), je opravdu důležité mouku zamíchávat po lžících opatrně, už žádné šlehání elektr. šlehačem, aby nespadla ke dnu. To je má letitá zkušenost a díky tomu se mi piškot vždy povedl. smajlik

autor: cathleen
vloženo: 04.11.2010 18:11:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To mě mrzí, Barčo...zkus příště vajíčka s cukrem vyšlehat do husta (tahle směs pak změní trochu barvu, zesvětlá a zhoustne) a pak do ní jen lehce vešlehat, spíš vmíchat mouku. Prášek do pečiva tam nepatří. Na plechu je toho poměrně nízká vrstva, docela rychle upečená - dlouhým pečením by se piškot vysušil a ztvrdnul. Peču asi na 170-180°C.

autor: barunka011
vloženo: 04.11.2010 16:49:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

AHOJKY, moc se mi vase rezy libi, dneska jsem chtela zkusit upect,ale skoncili v kosi.. prosim vas nepridava se tam prasek do peciba? nebo v cem delam chybu ze mi testo nevylezlo? je pravda ze i testo jsem mela spis rikde. a jeste prosim dopiste na kolik stupnu a kolik minut se to pece, dekujiiiiiiiiiiii , jen mi to prosim napiste co nejdrive, cjtela bych to udelat jako dort a mam na to jen 14 dni.. dekuji barca smajlik

autor: mickajm
vloženo: 31.10.2010 15:15:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díííííííííksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 31.10.2010 12:50:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikmickajm, díky za pochvalu a taky krásné fotky!smajliksmajlik

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.10.2010 13:23:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadají luxusně.

autor: mickajm
vloženo: 30.10.2010 12:00:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super jsou boží cathleen díky za recept smajliksmajlikdlouho jsem váhala s punčákem že je složité ho upéct ale vůbec neni a je to parádni namka jen se po něm zaprášilosmajlikposílam fotečku jen jsem dala jinou polevu jmenuje se fondan aje opravdu jak v cukrárne na punčáku nebo věnečkách a místo rumové tresti jsem dala 1dcl rumu a kys. citron.jsem nedala .Těsto uvnitř jsem rozdělila na 2části a obarvila jednu žlutě a druhou půlku červeně a jelikož mám málo plechu nalila jsem na jeden a oddělila těsta( obarvená)poskládanym peč.papírem aby se nespojila pak jsem je nakrájela na nudličky a poskládala mezi placky základního piškotu smajlik.

autor: batohovka
vloženo: 17.10.2010 11:03:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To by bohužel nebyla smajlik Sežralo se to dřív, než jsem stačila vzít do ruky foťák. Ale určitě je budu ještě dělat, tak přispěji svou troškou do mlýna smajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 16.10.2010 13:45:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To mě moc těší, Vlaďko a děkujusmajlikFotečka by nebyla?smajlik

autor: batohovka
vloženo: 16.10.2010 13:43:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Tak jsem je zkusila udělat na včerejší oslavu a měly fakt úspěch. Sice nebyli tak úhledné jako ty vašesmajliksmajlik, ale chutnali.smajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 05.10.2010 06:36:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mija, hladkou mouku bych určitě nedávala, pokud řezy uděláte podle receptu, měly by vám vyjít. Dělávám je častosmajlik

autor: Mija (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.10.2010 20:04:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Řezy vypadají výborně, zítra to jdu zkusit, jen se chci zeptat, jestli je jde udělat i z hladké mouky, ale to asi nebude ono, že?

autor: Hakr8
vloženo: 20.09.2010 16:10:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dávám véééliký plusbod. Punčové řezy se mi povedly na 1+ s * smajlik smajlik a to jsem je pekla poprvé. Mibo možná se ti scvrkly pro to, že jsi prudce zamíchala mouku do vyšlehaných vajec. Podobně dělám těsto na dorty, a mouku sypu po troškách na povrch a lehce vmíchám. Opravdu opatrně, spíš těsto jen obracím. Má rodina tvrdí že se s ním mazlím smajlik. A používám velký plech, ještě po babičce (a já už jsem také babička) smajlik. punčák hotový a zítra ho dcera dostane k narozkám. už se na něj těším, mňam smajlik

autor: miba (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.09.2010 15:10:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

v šľahaní to naozaj podľa mňa nebolo ... šľahala som cca 10 min. v nádobe na šľahanie, ktorá ukazuje dieliky do 1 litra a potom pokračuje ešte bez dielikov ... takže počas šľahania som si kontrolovala, ako hmota ,,rastie,, ... po došľahaní mala viac, ako liter a viac ... blížila sa k okraju ... .

autor: cathleen
vloženo: 12.09.2010 10:24:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miba, to mě mrzí, že tvé pláty piškotů dopadly takhle. Ale recept je určitě v pořádku, řezy podle něj peču už hodně roků (většinou na vánoce) a vždy na klasicky velikých plechách....myslím, že chybka byla opravdu v tom našlehání - isahu ti to popisuje velice dobřesmajlik a já to v receptu dopísnusmajlik

autor: isindy
vloženo: 11.09.2010 15:09:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

miba, napadá mě jedině chyba hned v počátku - pokud se šlahají celá vejce s cukrem, je potřeba je šlehat min. 5 min., dokud se z nich nestane skoro bílá hustá pěna, skoro jako krém, který několikanásobně zvětší svůj objem oproti původnímu množství...pak jen lehce vmíchat prosátou mouku, příp.mouku s barvivem...

autor: miba (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.09.2010 14:24:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

piekla som na plechu o rozmeroch 26x36 ... upiekla som 2 platy-lepsie povedane upiekli sa mi 2 placky o vyske cca necely cm ... a dalej, ani nekomentujem ... som sklamana z tohto receptu.

autor: miba (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.09.2010 10:36:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zákusok podľa vášho receptu sa chystám piecť zajtra ... na fotografiách vyzerá super ... určite dám vedieť, ako sa vydaril mne.

autor: indulina28
vloženo: 06.09.2010 00:56:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

taky je delam a sou moc mnam,smajlik

autor: BariS (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.07.2010 18:45:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,opravu nádherné fotky-určitě se řezy výborně povedlysmajlik Chtěla jsem se zeptat,kolik přesně používáte na polevu a jestli citronovou šťávu jste myslela šťávu z jednoho citronu? Děkuju za odpověď,řezy musím taky brzy vyzkoušetsmajlik

autor: cathleen
vloženo: 17.06.2010 20:50:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Majo,pouzivam klasicky plech do trouby.Presne rozmery nevim,potrebujes to zmerit?

autor: Maja (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.06.2010 09:36:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na jak velkém plechu - myslím rozměry - pečeš pláty? Chci řezy upéct na ro. oslavu, tak aby vyšly napoprvésmajlik

autor: cathleen
vloženo: 07.06.2010 08:38:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikDobře, Ajo, mrknu se do sešitu s receptama a gramáž surovin na polevu doplním.smajlik

autor: Aja333
vloženo: 06.06.2010 19:50:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no nedopecene mi to neprislo...pekla jsem dlouho a porad to nechtelo naskocit...nakonec si myslim ze jsem asi spatne slehala ty vejce....po dvou pokusech(zkazenych) jsem nasla jiny recept na piskot kde se slehaji bilky a pak se pridava po jednou zloutku a jedne lzici mouky a cukru...a piskot se celkem povedl...a pak jsem postupovala podle vas a rezy mi stoji na sole i kdyz mam drobne esteticke vyhrady....jen jako clovek co postupuje vzdy podle receptu a nerad improvizuje bych mela vyhradu k popisu polevy...nemate uvedeno kolik ceho pouzit...chapu ze zbehlejsim je to jasne...ja jsem to taky nakonec nejak sesypala dohromady, ale myslim ze pro lidi me podobnym by to celkem pomohlo kdyby tu bylo presne dane co a jak..smajlik

autor: cathleen
vloženo: 06.06.2010 07:30:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hm, Ajo, vůbec netuším, kde se přesně mohla stát chybka. (Recept je určitě v pořádku, řezy dělám už roky).
Postupovalas přesně podle receptu? Jak dlouho jsi šlehala vejce s cukrem? Měly by být ušlehané do světlé, husté pěny....a jak dlouho a na jakou teplotu jsi je pekla? Podle tvého popisu mi to připadá spíš nedopečené a proto pak i vespod zdrclé.

autor: Aja333
vloženo: 05.06.2010 15:30:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

právě jsem z celých řezů totálně na nervy...neviním z toho tento recept co si budeme povidat jde o můj prvni piškot ale vážně vubec nemam tusení co dělám spatně....testo je na povrchu krásné dokonce i vypadá jako piskot ale když ho rozříznu uprostred a naspod to vypadá spíš jako nějaká guma...prostě hnus...za kazdou radu budu vdecna strasne rada bych chtěla umět upéct neco tak pekného...bohužel v tom na me ceká hodne nástrah...a tak se to zdálo jednoduché...smajliksmajlik

autor: Jarča (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.05.2010 08:23:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak píši za 1!Ty punčáky uplný luxus-oceněno i mým 7letým synem slovy-lepší než z cukrárnysmajlik
Akorát jsem to pozměnila a do rozvaru dala mín cukru amísto rum.aroma nalila punč.Vajíčka šlehat jedině celá s cukrem do pěny a je to suprsmajlik

autor: karus
vloženo: 21.05.2010 14:56:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Máte pravdu, jsou opravdu tak akorátsmajliktěm našim chybí už jen poleva. Díky za super receptsmajlik

autor: cathleen
vloženo: 21.05.2010 11:50:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikOpravdu se šlehají celá, řezy jsem dělala několikrát. Ten piškot je nizounký, ale slepením čtyř vrstev vzniknou hezky vysoké řezy.

autor: karus
vloženo: 21.05.2010 11:34:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadají vážně úžasněsmajlik Ale mám takový dotaz. Rozumím tomu správně, že se vajíčka šlehají celá(nerozdělují se na žloutky a bílky)? Zdá se mi totiž, že těsto bude nižší než jak máte na obrázkusmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 29.04.2010 11:57:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadají naprosto úžasně, ještě jsem je nikdy nezkoušela, ale můj mlsný syn je má hrozně rád. Už s nima musím prostě začít. Děkuji za recept smajliksmajlik

autor: lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.04.2010 10:46:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super, myslela jsem si jak s tím vyběhnu, když to udělám do dortové formy, že bude korpus vyšší a já ho proříznu, ale nějak to nevyšlo smajlik, no tak jsem se vrátila k původnímu návodu a přestala experimentovat a musím říct, že opravdu super, super a ještě jednou supersmajliksmajlik.Rodinka si pochutnala a jen obdivně mručelismajlik .Nicméně ta nepovedenásmajlikplacka se taky snědlasmajlik

autor: scarlet
vloženo: 15.03.2010 16:28:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No bájo!!! Podle Cathleen se učím péct, no nevím, troufnu li si na tohle. Jako dítě jsem měla punčové ráda, ale nevím, nevím, zvládnu li to.Klobouk dolů.smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 14.03.2010 18:53:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, jsou výborné, já mám jednopatrové a všem chutnalosmajliksmajlikPřidávám ti fotky a 16.bodíkasmajlik

autor: Vlastina (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.02.2010 10:24:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj včera jsem je udělal ty punčové řezy a opravdu nemají chybu jsem moc ráda že jsem našla tak bezva recept nevěřila bych tomu že budou tak moc dobrý ještě ti jednou moc díky už je budu pořád dělat na příležitosti smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 25.02.2010 09:49:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vlasti, krájím obyč nožem, který namočím do teplé vody, pak dobře otřu a krájímsmajlikJde to dobře.

autor: Vlastina (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.02.2010 08:13:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj čím to krájíš ty punčáky že je máš jeden jako druhý na to něco máš??jdu je zkusit udělat podle tvého receptu nikdy jsem je ještě nědělala ale vypadají užesně tak jdu do nichsmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 18.02.2010 19:59:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsi šikulasmajliksmajlik

autor: Míša (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.02.2010 20:12:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No chybama se člověk učí..sedla sem do auta a jela pro další vajíčka..musela jsem proste ten PUNČOVÝ ŘEZ zdolat smajlik a na podruhý se mi poved vypadá moc dobře..i kdyz jsem do toho dala malou lžičku kypřícího prásku vypadá skvěle..

autor: zizala
vloženo: 17.02.2010 19:19:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tyhle řezy znám, jsou bezva. Postup je napsaný srozumitelně, i když ne úplně polopaticky. Ale neočekávala bych, že se do takových řezů pustí úplný začátečník. Takže pokud se Míše něco nepovedlo, měla by chybu hledat u sebe smajlik

autor: cathleen
vloženo: 17.02.2010 18:46:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míšo neregi., než něco odsoudíš jako naprd, nejdřív se koukni po chybcesmajlik
Těsto se peče na klasicky velkém plechu. Prášek tam nepatří, piškot má být nízký, NEPROŘEZÁVÁ SE, ale celý plát se rozkrojí na polovinu. Mělas dobře vyšlehaná vejce s cukrem (do světlé pěny)???
Zákusek jsem dělala několikrát, vždy vyšel a v naší rodině je oblíbený....

autor: miša (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.02.2010 13:04:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

muj plát nemá ani cetimetr ..asi jsem tam mela dat kyprici praseksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 17.02.2010 12:17:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míšo(neregi.)smajliknevím jak tvůj korpus vypadal,ale tady se nepíše,že je máš proříznout,ale každý rozříznoutsmajlik po délce na dvě polovinysmajlik.

autor: míša (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.02.2010 12:07:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dost me naštvalo když jsem to dala na plech tak sem nemela ani vrstvu na to abych to rozřízla..co takhle prášek o pečiva?Není tu napsaný ani na jaký plech jak velký to dát nic..PEKNĚ naprd

autor: Vendy
vloženo: 12.02.2010 13:17:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem vyzkoušela recept, je výborný..cukru je tam víc, ale rozvar jsem nepoužila všechen a taky to jde..jsem diabetik a i tak sladký zákusek si s klidem dám..chválím ještě jednou...smajlik

autor: cathleen
vloženo: 18.12.2009 17:56:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikRendulko, ano, jsou hodně sladké....ale jsou to punčové řezy - takové, jaké si koupíš v cukrárně. A těch přece taky nesníš celý plech, ale jeden, maximálně dva kouskysmajlik
Tyhle jsou vhodné spíš jako cukroví na nějakou oslavu, kde je vás hodně nebo teď, na vánoce. Vydrží.smajlik

autor: rendulka
vloženo: 18.12.2009 14:15:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vypadají krásně.Tak jsem se do nich pustila,i jsem si koupila barvivo.Upekla jsem růžovou placku jako první a mezitím jsem připravovala na povar.Když jsem navážila tu hromadu cukru+cukr v těstě,tak jsem váhu vypla,cukr vrátila zpátky,těsto z trouby srolovala na roládu,z mrazáku vyndala jahody,rozdělám je s tvarohem do tý rudý placky.Pro mě ten recept není i když jsem manžela chtěla potěšit,ale přez půl kila cukru,to je moc.

autor: sarinka.j (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.10.2009 12:14:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj dámy! Chválím recept, je opravdu dobrý a rychlý, jen bych si dovolila navrhnout malé vylepšeníčko smajlik
Místo cukrového rozvaru používám SMĚS SIRUPU (zahradní směs, malina....) A RUMU.smajlik Přidám dvě lžíce cukru a šťávu z jednoho pomeranče a pak v tom růžový plát prostě vymáchám. Je to fakt lahůdka, kdo máte náladu, zkuste tosmajlik

autor: annette (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.07.2009 19:54:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný výborný výborný výborný smajlik

autor: cathleen
vloženo: 25.05.2009 10:18:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rozvaru bylo v původním receptu dvojnásobné množstvísmajlikuž tehdy jsem ubrala.....no a dám ho téměř úplně všechen, řezy jsou hodně sladké, ale příjemně mokré a taky - není to buchétka, ale zákusek, takže 1-2 kousky tak sladkého nikoho nezabijesmajlik
A jsem moc ráda, že chutnásmajlik

autor: pipre
vloženo: 24.05.2009 15:01:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Juj, ten vypadá strašně hezky!!! smajlik Punčový zákusek patřil vždy k mým nejoblíbenějším a jsem moc ráda, že je tady a že si ho mohu upéct sama. Díky za recept. Už ukládám a plusíkuji smajlik

vloženo: 24.05.2009 14:21:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Verčo, rozhodně jsi dobrá, kam se hrabu, nevím, jestli bych měla odvahu to udělatsmajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 24.05.2009 12:45:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen chci se ještě zeptat, ten rozvar jsi tam dala celý? je ho docela dost a já jsem se bála tam dát vše, tak jsem dala asi dohromady jen třetinu. A bylo to málo, ale ostatním to nevadilosmajliksmajlik.

autor: Pejli
vloženo: 24.05.2009 11:23:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak to je krása!smajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 24.05.2009 10:39:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda Cathleen, řezy jsou opravdu výborné jen se po nich zaprášilo. Mňamka.smajlik Přidávám foto.smajlik

autor: Bagina
vloženo: 24.04.2009 16:08:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem řezy vyskoušela a jsou moc dobré, jenom příště dám těsto do menší formy aby byl piškot vyšší.smajliksmajliksmajlik

autor: Lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.04.2009 15:20:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prosím mohl by někdo napsat,na jaký plech(rozměry)je tady toto uvedené množství?moc děkujusmajlik

autor: mamca
vloženo: 10.04.2009 15:42:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,včera jsem dělala punčové řezy podle vašeho receptu a jsou moc dobré.Všem je vřele doporučuji, jsou k nerozeznání od kupovaných,snad ještě lepší.Ješté jednou dík za výborný recept!!!!smajliksmajlik

autor: alus.s
vloženo: 02.02.2009 20:01:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jéééééééé dala bych si smajlik

autor: Jítěnka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2009 12:21:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji moc.Jste zlato.Mějte se krásně... smajlik

autor: cathleen
vloženo: 30.01.2009 07:24:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jako piškot, jen je tu nižší vrstva těsta, tak jsou upečeny mnohem rychleji.
Každá trouba peče jinak, já je peču asi na 170°C a čas, tak ten nevím. Podle oka, když je povrch pěkně "růžový" a okraje plátu mají tendenci se odtahovat od papíru,na kterém se pečou.smajlik
I kdybys piškot trochu přesušila, stejně se pak namáčí rozvarem, takže žádný strach!smajlik

autor: Jítěnka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.01.2009 16:44:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla jsem se zeptat,jak dlouho a při kolikati stupních se punčové řezy pečou?
Děkuji za odpověď smajlik

autor: cathleen
vloženo: 16.12.2008 14:44:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Dík za pochvalu, fotka i řezy na ní jsou opravdu moje. Vařím, peču a zavařuju moc ráda a ráda to i fotím....někdy je to fakt těžké, zvlášť, když mi za zadkem stojí manža se synem a skuhrají, ať už je na to pustím, že fotky prý stejně nikoho nezajímají a oni mají hláááádsmajliksmajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 16.12.2008 14:11:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dávám do oblíbených, vyzkouším, ale až po Vánocích.Punčák máme moc rádi.smajlik

autor: spagetka
vloženo: 16.12.2008 14:10:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen, máš ještě víc takovýchto dortíků v zásoběsmajlik, já se snad dobrovolně zařeknu otvírat tyhle stránky, tak na 2 hodiny smajliksmajliksmajlik. Punčáky můžu smajliksmajlik a fotka jak z cukrárny

autor: Svetlana
vloženo: 16.12.2008 13:46:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Papriko, tak teď jsem se zasmála. Ba, ať si zvykajísmajliksmajliksmajlik

autor: Paprika
vloženo: 16.12.2008 13:02:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyzkouším. Už ho mám v oblíbených. Tresti ale nemám, použiju rum. Ať si děti zvykají. smajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 16.12.2008 12:54:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Punč - ta rumová tresť v rozvaru. Můžeš použít i punčovou tresť.
Tenhle recept mám od kámošky, dělám ho už léta a opravdu chutná jako koupený. A nedá moc práce.smajlik
Však vyzkoušej a uvidíšsmajlik , budu ho dělat zase letos na vánoce.

autor: Paprika
vloženo: 16.12.2008 12:48:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Punčák milujusmajliksmajlik, ale nikdy jsem ho sama nedělala. Mám možná debilní dotaz - kde je ten punč?


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

puncove rezy recept poleva na punčové rezy punčová tresť recept na jahodové řezy jako z cukrárny recept punčové řezy punčáky punčové punčové řezy cukrářské punčové řezy punčový řez recept punčovéřezy recept na puncove rezy punové řezy puncove rezy recepty recepty na punčové řezy pravé punčové řezy punčove rezi výborný punčový řez recepty punčový řez puncovy dort rezy punčové punčový řez výborné punčové řezy punčové řezy punčove řezy jak na to punčoví dort punčový zákusek výborné řezy na oslavu punčový dort recept punčák recept recepty puncove rezy recept punčový řez recept na punčový dort punčové řezy na plech puncovi dort recept punčové řezy jako z cukrárny puncovi rez puncovy rez jako z cukrarny recept na puncovy rez recepty výborný punčový dort punčovy punčový řezy




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz