jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Houbová omáčka

Houbová omáčka
Ochutila jsem troškou česneku....
nahoru
Houbová omáčka Houbová omáčka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Omáčky

Suroviny:

čerstvé nebo sušené houby, kyselá smetana, voda, sůl

Postup přípravy receptu

Očištěné a nakrájené houby dáme do malého množství vody, osolíme a vaříme je 1/2 hodiny. Kyselou smetanu rozkverláme s 1 lžící hladké mouky a přidáme do vařených hub. Necháme přejít varem. Dochutíme solí a octem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Houbová omáčka"

autor: Marcela (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.02.2014 19:28:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V dětství nám houbovou omáčku o prázdninách vařila babička na Vysočině. Jedli jsme ji s vařenými bramborami.milovali jsme ji. Maminka ani babička už mezi námi nejsou a já musela tu pravou chuť houbové od babičky najít. Babička byla výborná kuchařka, kterou si zvali vařit na svatby do širokého okolí. Vařila jsem s kořením, s cibulkou , dusila jsem , vyzkoušela jsem rúzné varianty. Všechny byly chutné, ale v jednoduchosti je krása. Vyhrála to ta nejjednodušší - totožná s vaším receptem. Musím jí vařit velké množství - pokud jsou houby - a kdyby jí bylo i víc,vždy se všechna sní. Každý má jiné chutě a zvyklosti a tak když se mi recept nezdá, tak ho jednoduše nebudu vařit a nebudu ho ani hanět.

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.07.2013 08:40:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem jihočeška, vařím omáčku podle babičky už léta, ale tahle, nevím sice jak chutná, ale vzhledově nic moc.Chut bych na ní určitě nedostala. Ale každý máme jiné chutě, jak se říká proti gustu...

autor: spagetka
vloženo: 05.03.2012 15:06:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petra:no, přeju ti, abys vždy ty čerstvý houby měla ... atd....smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik, jinak vol slova lépe, kritika ano, ale hnus o jídle... no... tos odvážná, ale nic ve zlém, asi jsi mladá a nevíš, že takto se o jídle nemluví smajliksmajliksmajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.03.2012 15:02:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Podle mě je tato omáčka nesmírný hnus.Houby by měly být čerstvé, nakrájené, osmažené zvlášť.Do hrnce by se měla zasmahnout cibulka, zaprášit moukou, zalít horkým hovězím vývarem a až poté přidat houby i se šťávou a dochutit ;)

autor: majkl (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.01.2012 12:25:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cibulka do hněda,pak houby a dudit cca 20 min.pak koření azahustit smetanou-luxus!

autor: PEPÍČEK (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.10.2011 12:36:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: jako o hnusu se neříká a každý má pochopitelně rád recept podle chuti ale paní nebo slečno abych něco jedl jen proto že mam hlad tak to si koupím kus salámu nebo bagetu.
Já respektuji váš recept ale proto je tady diskuze.Sežente si kuchařku z roku 1955 kde se vaří vše na sádle ale dělá se poctivě vývar atd to je umění vaření mam za sebou 42 let v kuchyni vařím výhradně poctivou českou baštu ja to sice dražší jak vaření z dnešních náhražek ale jde o chut a hlavně si pochutnat tak Vám posílám kytičku a nezlobte se smajlik

autor: PEPÍČEK (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.10.2011 12:25:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A máte krásnou hnědou omáčku k tomu kynutý DOMÁCÍ knedlíček nadýchaný a dam ruku do ohně že bude chutnat.
HLAVNĚ NEDÁVEJTE OCET CITRON SMETANU PAK TŘEBA CELER ATD TO JSOU INDENGRIENCE KDE SRAZÍTE CHUT A VŮNI HUB to je pak šlichta to je jako bych udělal houbovku z nakládaných hub v octě

autor: PEPÍČEK (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.10.2011 12:17:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pochopitelně ještě kmín a pepř,sůl to je důležitýsmajlik

autor: PEPÍČEK (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.10.2011 12:16:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj holky a kluci já mam rád klasiku nic krom hub,cibule ,masa ,masoxu,podravky a trošku mouky na konec tam nedávam třeba smetanu či papriku věřím že se smetanou to má dobrou chut ale tu smetanu dávam tak do segetýnu třeba.
prostě cibulku do víc něž zlatova,vložim tam maso s hříbkama a zbytek těch věcí vařím do měkka z trošku zahustím a at jsem vařil v rekreačních střediscích nebo kde koliv jinde nikdo si nestěžoval a to bylo v jídelníčku komu chutnat nebude udělám místo toho jakou koliv minutku tak jak říkám pokud to má bejt na houbách tak houby a maso tak ahojsmajlik

autor: Pavla (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.10.2011 18:44:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ilona:...máte pravdu...sice zpět do školy smajlik, ale recept Váš je za jedna! smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.08.2011 11:22:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

At si každý vybere,je tu z čeho

autor: spagetka
vloženo: 12.08.2011 15:29:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ilona:každý si dělá recept dle své chuti.l Klidně ten svůj přidejte. Já říct v dětství, že jídlo je hnus, NEDOSTANU CELÝ DEN ANI SKLENICI VODY. Přidej svůj recept, ale nekritizuj chutě jiných a nevyjafdřuj se o hnusu. Až budeš mít hlad, budeš vděčná i za plesnivej chleba, pokud se k němu dostaneš.Nemluvě o tom, že tenhle recept dobrý je.

autor: chocolate
vloženo: 12.08.2011 15:04:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ilona:Nevím jak recept, ale váš pravopis také není žádná hitparáda, o vyjadřování se raději nezmiňuji.

autor: Ilona (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.08.2011 14:58:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

www.toprecepty.czhouby se mají podusit s cibulkou přidá se kmín nové koření a bobkoví list omáčka se má zahustit jíškou a nakonec se dá kysaná smetana může se dát zeleninový vývar a citron pak už se to dá jíst ale recept co je tady je hnuswww.toprecepty.cz

autor: Ilona (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.08.2011 14:55:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

houby se mají podusit s cibulkou přidá se kmín nové koření a bobkoví list omáčka se má zahustit jíškou a nakonec se dá kysaná smetana může se dát zeleninový vývar a citron pak už se to dá jíst ale recept co je tady je hnuswww.toprecepty.cz

autor: štěpánka (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.08.2011 09:56:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

není lepší houby trochu osmahnout na cibulce?
smajlik

autor: Jinke (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.07.2011 11:13:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik nejlepší mňamka je z kuřátek ! to nemá chybusmajlik

autor: Lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.06.2011 08:49:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hrůza....smajlik

autor: perion
vloženo: 31.01.2010 11:11:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ale tady nepíšte kolik zhruba hub se má nakrájet.JInak jdu do toho také.

autor: jaja (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.10.2009 16:57:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nic mocsmajlik

autor: tejaja
vloženo: 28.04.2009 18:51:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Babenky, nedráždite s tými čerstvými hubami smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: NATČA BATČA (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.04.2009 17:51:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlikGOODsmajliksmajliksmajlik

autor: Natča Batča (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.04.2009 17:49:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

vloženo: 12.03.2009 19:44:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Souhlasím s Luckousmajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.03.2009 16:34:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Spíš bych tu mouku rozkvrdlala v trošku mlece nebo vodě:- smetanu až se mouka převaři.

autor: Tereza (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2009 16:28:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dostala jsem chuť na houbovku tak jdu na to :) doufam ze si pochutnam diky za recept:)

autor: horalka (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.11.2008 13:51:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omáčka zahuštěná moukou se musí pořádně provařit(orčitě 10 min) - aby nebyla cítit moučná příchuť a byla lépe stravitelná


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

houbová omáčka ze sušených hub recept na houbovou omáčku hnedou houbová omáčka bílá houbová omáčka houbová omáčka na kyselo houbová omáčka ke steaku houbová omáčka babica bila houbova omacka štěpánská omáčka recept houbová omáčka ke steakům omáčka na houbách omáčka z hub houbová omáčka s hovězím houbová omáčka s masem recept na houbovou omáčku houbová omáčka recept recept houbová omáčka houbová omáčka pohlreich houbova omacka z cerstvych hub houbové recepty houbova omacka na smetane houbová smetanová omáčka houbova macka houbová omáčka s hovězím masem houbová omáčka na steak omáčka z kuřátek smetanová houbová omáčka recepty recepty houbová omáčka houbová omáčka smetanová babiččina houbova omacka houbová houbová omáčka se smetanou houbová omáčka bez smetany houbove kyselo babiččiny recepty houbová omáčka houbová omáčka s rýží kyselá houbová omáčka houbova omacka video omáčka houbová hneda houbova omacka štěpánská omáčka houbove omacky




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz