Rumaki
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rumaki je chuťovka havajského původu. Jeho složky a způsob přípravy se liší, ale obvykle se skládá z vodních kaštanů s kousky jater ve slanině a marinované v sójové omáčce zázvorem nebo hnědým cukrem.
První záznam o rumaki pochází z r.1940.
Rumaki se staly jedním z populárních předkrmů z roku 1950 a 1960. To byly podávány nejen v restauracích tiki (restaurace v hawaisko-polynézském stylu), kde to začalo, ale také je domácí kuchaři začali připravovat pro večírky a přátelská setkání. Někdy v této době se rumaki začaly objevovat i jako součást oficiálních menu v čínských restauracích v Americe.
I když nejsou tak populární, jak to kdysi bylo, jsou rumaki stále k nalezení v obou jeho tradičních podobách (zázvor nebo cukr). Některé inovované recepty používají krevety místo kuřecích jater nebo ananasy místo vodních kaštanů. Existují i vegeariánské recepty, které zase používají houby a sojovou slaninu místo vepřové. Zatímco přesné recepty se často liší, společné téma marinády, křupavého balení a napichování na párátko, zůstávají
Vodní kaštany prodávají specializované asijské prodejny, jejich chuť mi připomíná něco mezi ředkvičkou a makadam ořechem :)))Hezky křoupou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 4. 2013 20:11
2. 4. 2013 19:16
Jituš,krásně jsi to připravila i naaranžovala
1. 4. 2013 18:32
1. 4. 2013 17:20
1. 4. 2013 15:40
1. 4. 2013 15:07
Za recept. Vodné gaštany som videla a nevedela som, čo s nimi...
1. 4. 2013 13:04
1. 4. 2013 12:48
1. 4. 2013 12:44
1. 4. 2013 12:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 13 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: vodní kaštany původ anglické slaniny mořská dobrůtka podobna kaštanu jatra rumaki vodní kaštany v asijské v kuchyni recept čínské kaštany kureci kousky s ananasem jako z čínské restaurace recept na kuřecí játra zabalené ve slanině chilipasta recept (v čínských restauracích) játra s kaštany a pivem kureci kousky s ananase marinovaná játra se zázvorem vodní kaštan v a americe kuře slanina sýr párátko sekaná s kaštany souce recept vegeariánské,pokrmy havajské pivo recept slanina a játra a chuťovka recept na čínu
Suroviny: játra kuřecí, slanina anglická, kaštan vodní, soja, olej olivový, pasta chilli, zázvor, česnek, cukr hnědý
Rumaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5w9Z
10 názorů